Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze spoofnout slovní telefonní čísla?

Od: herd® odpovědí: 11 změna:
Zde v čase 3:44 až asi 4:45

je, že útočník spoofnul id volajiciho, že se mu ukazalo "číslo"příchozího hovoru "policie"
Otazka, jak je tohle možné?jak se to liší od klasickeho trapného spoofnutí číslam číslem?
Můžete to znát z SMSEK od "ceska posta, alza, CSoB"... (Zde je ale řeč o hovorech)
doplněno 27.07.23 16:04: DOplnění pro spekulanty: nejedná s o tak zjevný případ, že bych měl dotyčné (! neznáme ještě!) číslo uložené ve svém seznamu.
Ani nejde o nějaké fabulace s aplikací která zjišťuje "Detaily o volajícím"přes internet

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Su dve cesty, ako to funguje :

mobil bez pripojenia na internet pozna len svoje ulozene kontakty, ked podhodim cislo identicke s cislom niekoho z kontaktov, uvidite jeho meno a po skonceni hovoru kliknete na zoznam hovorov, dovolate sa tomu kontaktu.

Druha cesta je mobil s internetom, kde mate zapnute "identifikuj volaneho", mobil na pozadi polozi internetu otazku "kto ma cislo 123 ...", odpoved sa zobrazi ako text Policia, podvodnikovi staci zistit cislo nejakeho obvodneho oddelenia a podhodit ho.

hodnocení

Doplnil jsem to do specifikace dotazu. případ s tou nadstavbou zjišťování informací (lustrování) volajícího v reálném čase přes internet nějakou spywarovou appkou vylučuji.
No a k té první:
-je princip tohoto(alfanumerického) spoofnutí stejný jako spoofnutí numerického čísla? Neznám detaily protokolu SS7/IMS a jaká je datová struktura přenášející číslo volajícího: Jestli je to napevno pole znaků 0-0+,.pw a nebo to je něco jako struktura kind{numeric|textual|hidden}+value{číslo/text/nic}
-
A bonusová otázka: jde to spoofnout při volání přes LTE (na mé straně přijemce samozřejmě)
A ano to vím, to tam bylo vysvětleno v tom videu, že když zavolám spět, volám samozřejmě na číslo spoofovaného a né spoofujícího

ivvi
hodnocení

0x
trapného spoofnutí číslam číslem?
Tak nám popiš inženýre, jakým způsobem spoofneš číslo volajícího?

Velmi jednoducho, pouzijem software pre IP telefon, zaplatim si niekde sluzbu virtualnej IP ustredne a cez software nastavim "svoje cislo", ktore potom uvidia moje obete.

hodnocení

TO byla nadsázka, že trapné spoofnutí čísla jiným číslem jevěc, o které jsem slyšel, že se může dít (ale reálně nikdy nezaznanal, že by se (někom) stala)
Zatímco odeslání SMS nebo hovoru s jménem ALZA jmi zní jako nový level

Pocas korony sa z neznameho dovodu indicki podvodnici zamerali na Slovensko. Vybrali su nejake mobilne cislo u SK operatora a z toho akoze zavolali, videl som nieco ako "+ 421 950 123 456", pochopitelne v zozname som to nemal. Hovor bol realne z Indie. Ak sa obcas trafili do existujuceho cisla, dotycny mal potom telefonaty ako "nemohol som zodvihnut, volali ste mi?". Samozrejme nevolal, len bol zneuzite jeho cislo.

herdi
hodnocení

0x

Už máš zase vycházky z psychiatrie? Bez tebe tady bylo líp.Nevíš kde mám zapalovač?

27.07.23 16:19
hodnocení

hodnocení

0x
Pro neznalé odkaz na vysvětlení, o co vlastně jde...
techbox.sk/...
vodafone.cz/...
herdi

ten druhej odkaz je fajn.Ale na druhou stranu je mi tady nadáváno že nezvedám a neberu neznámá tel.čísla

hodnocení

DOplňková otázka: hrozí toto pokud (jako příjemce) mám pouze volání přes LTE?
Nebo hrozí toto někde ve světě a někde ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]