Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si svépomocí ošetřit zub

Od: zub odpovědí: 16 změna:

Zdravím, už několik měsíců mě bolí zub, vypadla mě z něho plomba. Mám tam čím dál větší díru. Nemám zubaře a žádný mě nechce vzít.

Nedal by se ten zub aspon provizorně ošetřit v domácích podmínkách svépomocí, aby tam nebyla ta díra? Něco nacpat do té díry. Nedá se něco koupit v lékárně? A nedá se něco koupit co by zastavilo krvácení při čištění? Moc děkuji za rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

6x

Tak na pohotovosti jsi Zube nebyl a bojíš se trhání? Tak se zamysli, jestli Ti bude stát za to, poležet si v nemocnici, až se Ti zub zanítí a nebo i víc stane. Má to smysl? Mazej na pohotovost a tam jim nahlaš, že nemáš zubaře a taky zajdi na pojišťovnu, ať Ti dají adresu na zubaře v Tvým okolí. *pivo*

olinl

přesně-zavolat na svou pojišťovnu ať ti zubaře přidělí nebo řeknou o volném v okolí..

hodnocení

3x

Nie. Zubnu pohotovost ste skusili?

zub
hodnocení

na pohotovosti ještě ne, bojím se že mi to tam budou chtít hned trhat. :(

Tak ještě nějaký čas počkej a zoubek vypadne sám.
Ale vážně. Čím déle to budeš odkládat, tím větší problém s tím bude. Teď by třeba šel zub ještě zachránit, za půl roku to už budou jen ty kleště.
Nač vlastně čekáš?

hodnocení

3x

domací řešení...

darsi
hodnocení

2x
V Olomouci na Palackeho Vas vezmou studenti vykonavajici praxi pod odbornym dohledem.

Nedoporučuji. Budou se v tom zbytečně dlouho vrtat a šťourat. Zub, kterej má dlouho kaz a je nekrytej s ezánětem je na endodontické ošetření a se zánětem i umrtvením je to i tak bolest. Nedokážu si představit, že to dělá někdo, kdo to neumí. Tu bolest :).

Ale kdo má rád sado maso, ať tam jde.

...

Na pohotovosti se tohle řeší trháním. Rychlé a levné.

Profesionální zaléčení na několik návštěv a záchrana zubu pohotovost nikdy nedělá.

darsi
Byl jste tam? Chodite tam? Porad lepsi jit za studenty na praxi, nez si neco doma provizorne pytlikovat sam. A tam ho vezmou i kdyby byl pan z Prahy. Sam pise, ze zubare nema a neni nikde nikdo kdo by ho vzal. To co jsem napsala je jen navrh. Je jen na nem jak se rozhodne.

Byl.

Je jen na nem jak se rozhodne. -> souhlas

hodnocení

2x

Byl jsem v tve pozici. Dokud me nebolel zub tak jsem to neresil az se mi tam rozjel zanet s nejhorsi bolesti co jsem zazil az jsem skoncil na pohotovosti ve spaleny v praze. Pohotovost jsem oddaloval kvuli spatnym zkusenostem ostanich lidi a realita byla uplne opacna. Jiste musel jsem si pockat ale jak jsem se dostal na radu tak za 10 minut hotovo. Odvrtani zanetu a casti korene a zub zaplnen cementovou vlozkou, ta vydrzi az nekolik mesicu nez se vysype. Dale mi doktorka dala konktakt na jeji ordinaci kde mi zub nasledne dolecila (za hotovost). Tato moznost asi zalezi na lekari ktery tam aktualne je. Tam probehlo cisteni kanalku (to je oproti zanetu uplny nic) a nasledne kompletni zaplneni zubu. V podstate mi tam zbyly jen steny zubu ktery je uplne vyplnen. Je to 2 roky a ani nevim ze jsem s nim neco mel.

Priste rozhodne takovou chybu uz neudelam kdyz nastane a budu to resit ihned.

Takze moje rada ihned jdi na pohotovost dokud je mozna zachrana. JInak ono to trhani zubu taky neni zadna veda a bolestive to taky neni (vetsinou), mam vytrhle 2 8ky a nic jsem necitil jak pri trhani tak ani po.

safra
hodnocení

1x

Nevím jakou mají reálnou zkušenost ostatní no já jsem svojí pojišťovně napsal kvůli zubaři a oni mi poslali obyčejný odkaz na web české stomatologické komory kde si přípaného zubaře můžu zkusit najít a zaregistrovat se. Reálně jsou tam dva. Jedno soukromá klinika kde i za dobrý den platíš slušné peníze (pro někoho) a druhý normální zubař, ale když si najdeš jeho webovky nebo mu zavoláš tak nebere má plno.

Na pohotovosti se nebudou tentovat s normální plombou. Trhání případně vyvrtání a provizorní plomba a šmitec.

pb®
hodnocení

0x
Nemít zubaře se nevyplácí, i kdyby si na něj člověk měl brát dovolenou a cestovat do okresního města. Na pohotovosti dělají akutní ošetření zubu vedoucí k úlevě od bolesti, ale ne finální ošetření. Rozhodně zub nezaplombují, možná vytrhnou, ale zub s několik měsíců vypadlou plombou není akutní případ, ale zanedbaná péče. Doma zub neošetříte ani nevytrhnete. Jediné co mě napadá je obvolat soukromé kliniky, které nemají smlouvu s pojišťovnou. Připravíte si 10-20tis a budete doufat, že to je jen hluboký kaz, který nezasáhl kořen a není nutná výplň kanálků. A shánějte rychle, za pár hodin může zub bolet tak, že budete mlátit hlavou o zeď, při zánětu okostice už žádné injekce nezaberou a celkovou sepsi dodnes neumějí kékaři léčit a i přes intenzivní péči se na ní běžně umírá.

hodnocení

0x

zube, ale vy máte stále problém se zuby, takže se chcete naučit samodomozubař?

V lékárně Vám ají jen na bolest, ale pohotovost Vám to opraví. Zkuste zavolat na svoji pojišťovnu, aby Vám doporučili zubaře v okolí. Prý to takto někteří dělají.

Nejsem lékař, ale krvácení a vypadlá plomba spolu nesouvisí.

mate59

Máte pravdu, krvácení ďásní nasvědčuje zánětu ďásně,začínající nebo pokročilé parodontitidě.

Na zánět a krvácení dásní by v lékárně něco sehnat mohl..Pasty a ústní vody by to mohly vyřešit..Ale ten zub doma určitě neošetří sám..to je nesmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vypadlá plomba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]