Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už několik měsíců mě bolí zub, vypadla mě z něho plomba. Mám tam čím dál větší díru. Nemám zubaře a žádný mě nechce vzít.
Nedal by se ten zub aspon provizorně ošetřit v domácích podmínkách svépomocí, aby tam nebyla ta díra? Něco nacpat do té díry. Nedá se něco koupit v lékárně? A nedá se něco koupit co by zastavilo krvácení při čištění? Moc děkuji za rady.
Tak na pohotovosti jsi Zube nebyl a bojíš se trhání? Tak se zamysli, jestli Ti bude stát za to, poležet si v nemocnici, až se Ti zub zanítí a nebo i víc stane. Má to smysl? Mazej na pohotovost a tam jim nahlaš, že nemáš zubaře a taky zajdi na pojišťovnu, ať Ti dají adresu na zubaře v Tvým okolí.
Nedoporučuji. Budou se v tom zbytečně dlouho vrtat a šťourat. Zub, kterej má dlouho kaz a je nekrytej s ezánětem je na endodontické ošetření a se zánětem i umrtvením je to i tak bolest. Nedokážu si představit, že to dělá někdo, kdo to neumí. Tu bolest .
Ale kdo má rád sado maso, ať tam jde.
...
Na pohotovosti se tohle řeší trháním. Rychlé a levné.
Profesionální zaléčení na několik návštěv a záchrana zubu pohotovost nikdy nedělá.
Byl jsem v tve pozici. Dokud me nebolel zub tak jsem to neresil az se mi tam rozjel zanet s nejhorsi bolesti co jsem zazil az jsem skoncil na pohotovosti ve spaleny v praze. Pohotovost jsem oddaloval kvuli spatnym zkusenostem ostanich lidi a realita byla uplne opacna. Jiste musel jsem si pockat ale jak jsem se dostal na radu tak za 10 minut hotovo. Odvrtani zanetu a casti korene a zub zaplnen cementovou vlozkou, ta vydrzi az nekolik mesicu nez se vysype. Dale mi doktorka dala konktakt na jeji ordinaci kde mi zub nasledne dolecila (za hotovost). Tato moznost asi zalezi na lekari ktery tam aktualne je. Tam probehlo cisteni kanalku (to je oproti zanetu uplny nic) a nasledne kompletni zaplneni zubu. V podstate mi tam zbyly jen steny zubu ktery je uplne vyplnen. Je to 2 roky a ani nevim ze jsem s nim neco mel.
Priste rozhodne takovou chybu uz neudelam kdyz nastane a budu to resit ihned.
Takze moje rada ihned jdi na pohotovost dokud je mozna zachrana. JInak ono to trhani zubu taky neni zadna veda a bolestive to taky neni (vetsinou), mam vytrhle 2 8ky a nic jsem necitil jak pri trhani tak ani po.
Nevím jakou mají reálnou zkušenost ostatní no já jsem svojí pojišťovně napsal kvůli zubaři a oni mi poslali obyčejný odkaz na web české stomatologické komory kde si přípaného zubaře můžu zkusit najít a zaregistrovat se. Reálně jsou tam dva. Jedno soukromá klinika kde i za dobrý den platíš slušné peníze (pro někoho) a druhý normální zubař, ale když si najdeš jeho webovky nebo mu zavoláš tak nebere má plno.
Na pohotovosti se nebudou tentovat s normální plombou. Trhání případně vyvrtání a provizorní plomba a šmitec.
zube, ale vy máte stále problém se zuby, takže se chcete naučit samodomozubař?
V lékárně Vám ají jen na bolest, ale pohotovost Vám to opraví. Zkuste zavolat na svoji pojišťovnu, aby Vám doporučili zubaře v okolí. Prý to takto někteří dělají.
Nejsem lékař, ale krvácení a vypadlá plomba spolu nesouvisí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.