Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chápu to správně

Od: slavo® odpovědí: 14 změna:

V obci kam jezdím udržovat svoji nemovitost se začala stavět kanalizace.

Dali tam zákaz vjezdu s dodatkou tabulkou.

Mimo povolení, stavbu a rezidenty.

Ten kdo tam jede na svoji chalupu potřebuje povolení a ten kdo tam bydlí tak ten zákaz se ho netýká.

A pokud povezu v autě někoho kdo tam má trvalé bydliště, tak ten zákaz pro mě neplatí.

A jak to mají popeláři, pošta a různé zásilkové služby když siněkdo něco objedná na dobírku - jich se ptát nebudu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rezident není pojem, který by znal z.č. 361/2000Sb. Takže klidně budu za rezidenta považovat každého majitele nemovitosti za tou DZ a budu si tam klidně na chalupu jezdit!

Navíc: Mimo jaké povolení? Kde ho dostane ten, kdo tam nutně potřebuje?

Tedy na vašem místě bych se ničeho nebál a klidně bych tam na chalupu přijel a až budu potřebovat, zase bych odjel.

hodnocení

Tedy na vašem místě bych se ničeho nebál a klidně bych tam na chalupu přijel a až budu potřebovat, zase bych odjel.

Obávám se, že to takto dělají všichni co tam nemají trvalý pobyt, ale jenom tam na víkend jezdí na chalupu a těch je cca 20%.

hodnocení

Nyní jsem našel na webu - rezident je

Fyzická osoba jakékoli národnosti, sídlící v dané zemi více než jeden rok.

Takže ten zákaz je tam na dvě věci.

hodnocení

Tak co je správně

toto:

google.com/...

a nebo toto:

google.com/...

a nebo toto:

parkovanicb.cz/...

re4zon
hodnocení

2x
A u te znacky jsi nekdy videl stat policajta? Ne? Tak to neres. Zakazane je projeti znackou, ne jizda v oblasti za ni. Kdyby neco, jizdu jsi zapocal uvnitr te oblasti.

hodnocení

2x

Hurá, našel se problém. Založím tedy dotaz.

Klidně tam zajeďte, jedno případné porušení předpisu Vám nic neublíží.

kare
Je zakázáno: Z1 - psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
(Jedná se o zákazovou značku B1 s dodatkovou tabulkou. Za porušení hrozí pokuta až 2000Kč.)

Takže tam nemá jet? Když tam veze osoby, co tam bydlí?

hodnocení

Cca po měsíci se to vyřešilo. Respektive staba to vyřešila.

Dodatkovou tabulku s nápisem "mimo povolení stavku a rezidenty"vyměnily za "mimo stavbu a dopravní obsluhu".

A tady už je to jasné - smí tam dopravní obsluha.

Vysvětlení podává vyhláška číslo 30/2001 Sb., respektive zákon o silničním provozu číslo 361/2000 Sb., konkrétně pak paragraf 15, odstavec 3.

Jenže zde § 15 odstavec 3 nemá.

zakonyprolidi.cz/...

Překvapivě má: zakonyprolidi.cz/...

hodnocení

Mě google našel "2000" a tam to není a ono existuje ještě "2001" a tam to je.

Ale zajímalo by mě kdo komu bude dokazovat při případné silniční kontrole za zákazem vjezdu s dodatkovou tabulkou mimo dopravní obsluhu když tam mám nemovitost a ne trvalé bydliště - to mám v jiné obci a výpis s katastru nemovitostí s sebou nevozím.

zubr

Myslíš, že policajti nemají možnost zjistit, kde máš trvalý pobyt? Slovo lustrace ti nic neříká?

hodnocení

Zubr.

Že policie si dokáže zjistit moje bydliště je mi jasné, ale tady o to nešlo.

Šlo mě o to, jestli policie má možnost si lustrací zjistit kde mám všude nemovitosti.

Protože dopravní obsluha je také nemovitost a nemovitostí mohu mít více, ale trvalé bydliště mohu mít jen na jedné.

k2

@slavo: Policajtovi se nic nedokazuje a na miste se s nim nic nedohaduje! Proste tam chci jet, tak tam jedu a at mi polibi rit. Jestli s tim ma problem, at si to vypise a vyresi se to ve spravnim rizeni.

Nevim, kde se bere v lidech ten "pocit", ze by meli policajtovi cokoliv vysvetlovat ci snad dokazovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]