Nejste přihlášen/a.
pracuji v jedné kanceláři s člověkem, který si z úřadu udělal dobrou živnost...podle zákona by měl sloužit veřejnosti, ale on slouží především své bývalé partnerce, která jako zprostředkovatelka se ŽL zajišťuje různé úřední úkony...pracuje především pro ní, a to přednostně...asi tak, že její žádosti vyřídí pokaždé na počkání, nebo v nejkratším možném termínu, řádově cca několk hodin...vše ostatní púočká, všichni ostatní musí počkat...to co jiným trvá 2-3 dny, ona vyřídí za několik desítek minut...za tyto služby svým klientům dotyčná účtuje nemalé peníze, s kolegou se pak o ně dělí...z jednoho úkonu, provedeného přednostně a urgentně, přesto že je na to ze zákona doba jednoho měsíce, on inkasuje asi 300-500 Kč...má těch úkonů do týdně několik desítek...peníze mu ona posílá na účet, slyšel jsem celkem 2x, jak se o tom spolu bavili...když to bylo podruhé, uvědomili asi oby že je slyším...on ted ví, že já vím, že je zkorumpovaný...Chce, abych z práce odešel, buď se bojí, že se vše provalí, nebo měš nenávidí za to, že já od nikoho nic neberu...asi bude pravda obojí...dělá naschvály, především se z naší kanceláře ztrácejí dokumety klientů, myslím tím mých klientů...Má někdo podobnou zkušenost?
Co jsem slyšel jako důkaz u soudu neobstojí, já tvrdím něco, oni dva budou tvrdit něco jiného...
Buď do toho půjdete, oznámíte, nebo být zticha. Tady se to nevyřeší. Jinak je to otázka prověření případů, důkazy, to se snad dá ověřt. Ale to už je problém příslušných orgánů. Bliká mi něco, že zastupování na ŽL nejde, ze zákona to mají advokáti.
Někdo si udělá živnosťák na ZPROSTŘEDKOVATELSKOU ČINNOST, něco na úřadě stojí 2 tisíce a trvá to až 3 měsíce. Za mírnej poplatek (třeba za 1000) vám někdo slíbí že to budete mít za tejden. Když to nutně potřebujete?.?.?
vážený pane, každý kdo o něco požádá na úřadu, to s největší pravděpodobností nutně potřebuje...pokud je na úřadu v jeden den 20 žadatelů a na toho v pořadí 20. připadne přiznání práva, tedy jinak řečeno vyřízení jeho žádosti na 3. nebo 4., nebo na další a další pracovní den, po zaplacení částky například 2.000,- Kč zprostředkovateli(lce) tento zkorumpovaný úředník vyřídí jako první žádost v pořadí číslo 20, protože ví, že za její urgentní vyřízení dostane 500,- na účet...a až poté vyřídí další žádosti...takže ten kdo je trpělivý a čeká v pořadí, bude obsloužen o několik hodin později, nebo mu bude právo přiznáno až o den- dva později, jen proto, že si nepřiplatil do kapsy uvedeného úředníka a jeho zprostředkovatele-ky...Když si někdo nechce "připlatit" za porušení zákona č.500/2004 správní řád, podle kterého se má měřit všem žadatelům stejným metrem,. repsletive musí být zaručena jejich rovnost, znamená to, že to nutně nepotřebuje?
Já sem ale měl na mysli to, když se podává žádost a ten dotyčný úřad na to má delší lhůtu!.!.! Ne to když někdo někam příjde a dostane číslo!.!.!
já o čísle nenapsal ani slovo, jen o tom, že někdo je v pořadí jako dvacátý, spravedlivé totiž je vyřizovat žádosti tak, jak byly podány...když podáte žádost v ten den jako první, bude Vaše žádost při zpracování agendy uvedené dne vyřízena jako první, tedy jinak řečeno, úředník nezačne jako první vyřizovat hromádku žádosti od konce, ale od začátku...o čísla vůbec nejde,
Já sem zase nepsal o něčem co se dá vyřídit během 1 návštěvy úřadu. Na tom by asi nikdo moc nezbohatl.
jirkajirka, myslím, že zkušenosti v tomto směru má kdekdo, ale jde to velmi těžko prokázat. Pokud to mají takto vymyšlené, tak je to asi nepostižitelné. Vždy váš kolega může říct, že je to náhoda, že zrovna dostal žádost od zrovna téhle paní. Nevím jakou máte na pracovišti evidenci podaných žádostí, ale každá by měla mít své podací č. ,razítko s datumem a hodinou přijetí.A jak jdou žádosti za sebou, tak byste je měli vy všichni, co je vyřizujete odebírat . Pak by asi začalo být nápadné, že váš kolega vyhrabává jen ty žádosti své přítelkyně a na ostatní kašle. Podle toho jakého máte nadřízeného ( je docela možné že však i on o téhle praktice vašeho kolegy ví ) tak byste s ním mohl promluvit, jaké máte podezření. Měl byste navrhnout nějaký postup, jak tomu předcházet. Co kdyby jste si žádosti rozdělovali dle abecedního pořadí žadatelů? Paní podává žádosti za někoho , ale pod svým jménem ne? Takže jestli se jmenuje Nováková, tak písmeno "N" byste třeba vyřizoval vy , nebo jiný pracovník ( tady asi záleží na tom jak rychle by se paní podařilo zkorumpovat dalšího úředníka
). Zkuste se nad tím zamyslet. Pokud je to tak , jak píšete , asi by se mohlo ze starny vašeho kolegy jednat o zneužití pravomoci. A dokumenty svých klientů si zamykejte, nic bez dozoru nenechávejte na stole .Karina
k té evidenci došlých žádostí slouží také kniha. Takže Přijato dne - Přiděleno komu a kdy - Vyřízeno kým a kdy . kari.
Naprostý souhlas s Karinou. JirkoJirko jakou tedy vedete evidenci?.?.? Myslím si že kolegova přítelkyně ty žádosti nepodává pod svým jménem ale shromažďuje je do nějaké obálky kterou potom celou předá svýmu kumpánovi a ten to pak přidá mezi všechny další ale nahoru.
evidence a kontrola, o tom psal už V.I.Lenin, to je snad každému jasné, evidence je v pořádku, včetně označení číslm jednacím a v elektro ickém programui je jasně vidět čas kdy byla žádost zaevidována... a kdyby se ztrácelo něco z uzamčeného stolu, nebo skříně-trezoru, je to samozřejmě případ pro policii, většinou se to ztratí ze stolu v průběhu zpracovávání, stačí na minutu odejít do vedlejší kanceláře, samozřejmě nikdo nic nevidí, takža asi paranormální jevy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.