Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu do práce ve vycházkách

Od: bgdfvd odpovědí: 14 změna:

Ahoj, je možný jít ve vycházkách do práce? Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

4x

V neschopnosti mi příjde normální vzít telefon a poradit, pomoci vyřešit problém na kterém by ostatní strávili zbytečně čas. Ale chodit do práce na 4-5 hodin v době neschopnosti a zadarmo mi přijde pro obě strany (pro Vás i pro zaměstnavatele) špatně. Vy se máte co nejdříve uzdravit aby jste mohla pracovat na 100%. Nevím co Vám je, ale aby jste si tímto "léčením" dobu neschopnosti zbytečně neprodloužila, nebo nezopakovala.

tonka
hodnocení

2x
Teoreticky možné to samozřejmě je, ale potom se nabízí otázka, proč jste vůbec v pracovní neschopnosti, pokud můžete třeba několik hodin denně být v práci. A obávám se, že se mezi kolegy může najít nějaký šťoural, který bude cítit potřebu to řešit. Samozřejmě o výplatě mzdy nemůže být ani řeč.
doplněno 23.07.23 20:34: Ale pokud je vám jen tuze smutno a chcete si s kolegy vypít kávu, tak to rozhodně můžete ;)

hodnocení

2x

@bgdfvd když pracujete "pro stát", opravdu bych se divila, že Vás nechají překročit práh do práce. Za ty problémy v případě nějakého úrazu to nestojí žádnému zaměstnavateli, který je natolik při smyslech, že si dovede představit důsledky. A ve státní správě? To by byl cirkus až u ministra. Aspoň na úřadě, kde jsem pracovala, by to tak bylo.

hodnocení

1x
Ano ale jen na návštěvu, nebo pro montérky na vyprání
bgdfvd
hodnocení

Když za to peníze dostávat nebudu, tak to taky vadí...?

To za to klidně peníze dostávej, ale pouze v dobách vycházek, jinak máš smůlu.

Máte vycházky od lékaře kvůli pracovní neschopnosti nebo od manželky? Pokud od lékaře, tak asi máte pracovní neschopnost. A tu máte proto, že jste práce neschopný.
bgdfvd
hodnocení

Mám zdravotní problém. Jsem uznána DPN lékařem, mám vycházky. Jenže já jsem schopná pracovat nějakou dobu, aniž by to zhoršovalo (či bránilo léčení) můj zdravotní stav... celých 10 hodin v té práci zase nevydržím.

Pracuju pro stát:) a ráda bych pomohla v práci, protože je to velmi potřeba, nestíhá se. Tedy bych na 4-5 hodin do práce ráda šla – v rámci vycházek. A jde mi o to, zda je to možné. Plat pobírat nebudu. Budu pobírat jen dávku.

Chápu Vaši snahu pomoci kolegům, ale jak již bylo řečeno - náhoda je blbec... Je to naprd, když člověk nemůže. Přeji hodně sil *slunce*

hodnocení

1x

Je hezké, že chcete kolegům pomáhat - ale náhoda je ***. Co případný úraz, způsobená škoda nebo spolupracovník žalobníček?

bgdfvd
hodnocení

Tak jakoby to nejde kvůli BOZP hlavně... škoda, že není nějaký systém, kdy člověk chvílu pracovat, jinak mít dávku... Takhle je to buď a nebo. Díky za reakci.

jirib
Pokuď vaše nemoc stačí,na některou hodnotu ID stupně,tak můžete zkusit zažádat.U jedničky a dvojky asi pracovat budete muset...

au1
hodnocení

1x
taky jsem to kdysi udelal. neschopenka protoze mi brigadnik prejel kotnik tunovou paletou.malo lidi,prekecali me,domluvili sme se na penezich. pak prisla vyplata,polovicni proti domluve,hned vypoved,a s kotnikem jsem sem problem dalsich 15 let. rozmysli si,rozmysli

hodnocení

0x

Měl jsem po bouračce na motorce, a cestou z rehabilitací na autobus jsem zaskočil do práce.Takže ano jde to ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]