Nejste přihlášen/a.
Spěchá! Potřebuju poradit. Chci si založit nový účet, jsem nezaměstnaná, mám po škole. Příjem jen od Úřadu práce, zatím. Mám zvolit Českou spořitelnu nebo ČSOB?Nechci platit moc velké poplatky jak za vedení účtu tak za výpisy. Výběr z bankomatu, platba v obchodech kartou.
Díky moc všem za radu.
jsme taky u RB a nadavam na ni, kde muzu. 2 hypoteky = 2 ucty. Nikdo nechapu proc. Sice mam druhy ucet zdarma, ale pro jej vubec musim mit? A proc platim 6kc za prichozi SMS se stavem uctu?
No proste, nejradeji bych se vratil ke KB, kde jsem byl 8 let spokojeny.
Pri vyberu banky je dobre zvazit, kolik ma bankomatu v republice nebo kolik stoji vyber z ciziho. V tomto ohledu by asi vyhrala CS, ale kdyz vidim vsude ty fronty pred jejich bankomaty... tak nebral bych
Pánové, vy se na to díváte z pohledu lidí s pravidelným a ne zrovna podprůměrným příjmem. Jediná banka, která si nenechá zaplatit za to, že jí půjčujete svoje peníze, je FIO. V normální bance, když necháte ležet tisícovku, máte za nějaký čas exekutora na krku, protože vám tam nic nezbude a banka si nechává platit za vedení účtu, za transakce a já nevím, za co ještě. Jediný účet, který jsem měl a kde se ležící tisícovka nesmrskávala, jsem měl u FIO. Karta grátis, výběry z bankomatů ČSOB za 6,- Kč (FIO nemá vlastní síť bankomatů), internetbanking grátis, běžné transakce zdarma. když už se mi peníze nezhodnocují, aspoň jich neubývá.
Uvažuju, že i svůj běžný účet nechám u nich. Za rok tak ušetřím nejméně dvanáct stovek oproti účtu u Poštovní spořitelny. jakmile mi bude končit karta, jdu na to.
Hezký den.
Zajištěná je stejně, jako jakákoli jiná banka a pokud jde o mne, miliony tam určitě mít nebudu. V životě jsem přišel už o víc, než o pár korun, co tak ještě můžu nechat ležet na účtě. Pokud tazatelka potřebuje někam si nechat peníze posílat, kartou je vybrat a nebo platit převodními příkazy přes net, pak není co řešit. Koneckonců jistě si najde dostatek referencí i jinde.
Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.