Nejste přihlášen/a.
Krásnou neděli,
měl bych na Vás takový spotřebitelský dotaz a rád bych znal Váš nazor, celou situaci bych totiž rád vyřešil v rámci dobrých vztahů. Před rokem jsem si koupil v Alze ochrané sklíčko na iPhone XS, jejich značka Alza Guard. Nabízeli nalepení za tuším cca 150Kč, což když kupujete sklo za 130Kč asi moc nedává smysl. Já jsem si vyčůraně koupil sklíčko a ukecal jsem prodavače v iStyle aby mi ho nalepil, protože s tím mají zkušenosti. Nalepil ho perfektně. Před pár měsící se tam udělala bublina, telefon mi nespadl nic.
Chtěl jsem sklo reklamovat, byl jsem na prodejně a prodejce mi to odmítl vzít, že to je spotřební zboží a že by mi to vzali jen v momentě, když bych měl to jejich nalepení za 150 Kč. Následně mi ale sám přiznal, že životnost těhle sklíček je cca 1 rok. Následně jsem tedy napsal dotaz ještě přes email na jejich podporu, kde mi pro změnu řekli, že to reklamovat jde, nicméně jsem popravě uvedl, že k té bublině došlo před pár měsíci a měl jsem to jít řešit hned. Bohužel jsem neměl čas.
Přes web mi ten jejich systém normálně umožňuje zadat na to sklo reklamaci. Chtěl bych výměnu kus za kus. Když to udělám, jaká je šance, že mi to zamítnou? Už z principu, že u zboží kde je normálně záruka 2 roky, mi frajer řekne, že to je spotřebka a odmítne mi to vzít. Už z tohole principu jim to chcí omlátit o hlavu.
Je mi jasné, že mohou argumentovat tím, že jsem si nekoupil tu jejich službu nalepení, ale když mi sám řekne, že životnost skla je kolem jednoho roku a ty místa kde se to stalo mně jsou typický...tak asi defakto uznal chybu, že to je šmejd.
Když mi to nevezou tak se svět nezboří a půjdu si koupit do Datartu Fixed nebo lepší značku...ale přístup Alzy, respektive snaha prodejců prodat a mít větší bonusy k výplatě za ty doplňkový služby...no zustava mi hlava stát.
Sklo je evidentne v poradku tak to lze reklamovat nemuzes. Bubliny se vytvori bud hned pri instalaci a nebo pozdeji pomoci nedostatecneho cisteni prachu na okraji skla z dusledku spatneho nalepeni. V tomto pripade by sla teoreticky reklamace na nalepeni a tu by ti asi i uznali, ale odmitl jsi ji zaplatit a udelal ti ji nekdo bokem bez zaruky jako neodbornou aplikaci a je jedno kdo to delal.
Jinak mel by jsi byt vubec rad ze jsi tam mel sklo pres rok a vydrzelo ti, je to spotrebni zbozi za ucelem toho ze se ma rozbit. Ja ho dokonce menim co 3 mesice protoze vetsinou neco neprezije.
Kvůli sklíčku za pár korun se zabývat reklamací? Asi vás to baví, nebo je váš čas velmi levný. Sklíčka na mobily mám normálně z Číny v šuplíku a když je nějaké víc poškozené, tak ho vyměním a hotovo.
Mimochodem - to sklíčko je asi v pořádku, ta bublina, která se vám nelíbí, není součástí sklíčka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.