Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vzhledem k tomu, že brzy začnu svoje podnikání chtěl bych se zeptat, jak to je s poplatky za peníze obdržené kartou, jaké máte vy? Je to předpokládám max v řádu procent, nevíte, kolik z toho si účtuje banka a kolik jde společnostem jako je visa nebo mastercard?
Děkuji
Visa si bere 0.1 %, Mastercard si bere 0.2 %. Vydavatel karty (banka plátce si bere 0.2 - 0.3 % (výše je daná zákonem). Stejnou částku si bere i zúčtovací banka obchodníka (tedy vaše a i ten je regulován zákonem). Paušál za terminál, nebo procento jeho pronajímateli je individuální a odvíjí se od tržeb a dalších skutečností.
Údajně je celková částka v řádu 1.2 - 1.5 % z placené částky. Ale v rámci posledních zpráv, které doprovází kauzu hotovost vs karty co se tu teď řeší, jsem slyšel i 3.5 %.
stire, dnes v Idnesu píšou o festivalech, jak je jednoduché, či složité, aby se platilo jen kartou. Třeba ve Vítkovicích to firma nechce, páč je to složité, ale jiná firma sdělí, že to ve Vítkovicích jde, páč se pro to jen něco musí udělat.
Vše je jen o lidech.
Platil jsem teď v servisu auto . Ptal jsem se zda chtějí hotovost či kartu . Normálně mají terminál . A chtěli jednoznačně hotovost . A není to malý servis (cca 6 lidí) . Stejně tak u motoservisu . Chtěli hotovost . Mají sice všude terminály , ale když mají na výběr tak jednoznačně hotovost . Ono i kdyby to bylo 1% tak z milionu už je to 10 tisíc . A kdo vám dá 10 tisíc jen tak?
Jaké čisté a nezdaněné? Dostávám normálně učty a vše vypsané . Co jsem koupil a co bylo provedeno . Jsem v počítači a normálně ví co se dělalo (historie oprav) . A o žádné malé částky se nejedná To možná tak u holiče , tam to bude pravda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.