Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může exekutor najít člověk skrze jeho malé dítě?

Od: alena* odpovědí: 15 změna:

Zdravíčko,

ráda bych se zeptala, jestli má exekutor možnost zjistit, zda-li má dlužník dítě a podle toho, kam chodí do školy pak vydedukovat, kde dlužník skutečně žije? Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Exekutor použije všechno, aby dlužníka našel. S jejich metodami mnohdy nesouhlasím, ale protože jsem v pozici věřitele, nemám s dlužníky žádné slitování.

alena*
hodnocení

Mně jde jen o to uchránit nevinnou rodinu, z níž dlužník vzešel. A jelikož se ten onen provinilec docela dobře ukrývá, tak chci vědět, jestli má exekutor efektivní metody, jak ho najít, aby se mu pak třeba nechtělo jít se nakrmit na nevinných.

Však oni si vzpomenou, kde bydlí. Možná, že ty žluté nálepky budou mít na paměť členů rodiny větší efekt než Ginkgo biloba.

alena*
hodnocení

Nevzpomenou, nevědí, kde je. A polepit nemají co, dotyčnému tam nic nepatří a na všechno relevantní mají rodičové faktury na jméno.

exekutor
hodnocení

4x

Zdravím,

do centrální evidence obyvatel mám přístup, takže mám možnost to zjistit, ale pokud k tomu nemám důvod, tak se to moc neděje. :)

alena*
hodnocení

A dá se adresa dlužníka zjistit, aniž by museli být exekutorem obtěžování jeho rodiče, u kterých už léta nebydlí? Jde mi jen o to vyřadit z celého procesu rodinu.

exekutor

Záleží jestli máte u rodiny trvalé bydliště, pokud ano .. tak je takový výjezd k Vám jasný.

alena*
Já dluhy nemám, jde o příbuzného a ten nemá trvalý pobyt u rodiny, ani faktický, ani jiný.
vrana
Pokud u rodíčů dlužník nemá TP a ani tam nemá bydliště (nespí tam), pak se rodiče nemusejí obávat. Pokud u rodičů obydlí má, spí tam, tak návštěva je na místě.
Dlužník má splácet a ne se vyhýbat. Pokud komunikuje a splácí, není důvod k mobiliární exekuci.

hodnocení

4x

Pokud se exekutor snaží, tak Vás prostě najde. Je to jako osud.

hodnocení

4x
Najde i bez dítěte, to k tomu není třeba.

hodnocení

2x
Exekutor není detektiv Colombo, ani dobrotivá spravedlivá víla, půjde nejsnažší cestou po majetku. Pokud mà dlužník trvalý pobyt u rodičů, půjde tam, tam se vždy najde dost věcí, u kterých rodiče nebudou schopni prokázat, že jsou jejich a ne synovy. Od kolika věcí u sebe doma máte účtenku?
alena*
hodnocení

Na všechno, co má nějakou cenu, existuje faktura na jméno. Trvalý pobyt u rodičů nemá už dlouho. A teď jsem zjistila prostřednictvím Cebie, že rodinný příslušník má už celkem 6 exekucí v běhu, a některé trvají již přes rok. Rodině se zatím ani jeden exekutor nepřihlásil, takže předpokládám, že můžeme být v klidu.

vrana
Již přes rok? Většina EXE to nechá vyhnít hodně let, úroky rostou :)
Co má cebie s exekucemi?
alena*
hodnocení

to Vrána: Vypis z exekučního resjstříku nabízí jako svou novou službu a je to levnější než přímo u exekutorů - exekuce.cebia.cz/...

Jestli jsem správně pochopila ty exekutorské značky, tak některé případy jsou i z roku 2015, ale taky je ve výpisu pojem "pravomocná exekuce". Jedna je tam pár dní nová, ale některé mají už jeden rok. Moc to nechápu, nikdy jsem se touhle problematikou nezabývala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]