Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat s výhrůžkami od dcery

Od: ramona odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, 7.7. zemřel mé mamince druh, se kterým žila deset let ( i když měl každý své místo trv.bydliště, ale z toho 3 roky u nás doma vážně bydlel, je na to mnoho svědků). Teď jde o to, že jeho dcera, naši rodinu šikanuje (=dělá peklo u sousedů, odnáší věci, které jsme u toho přítele uložili dočasně, než si je odneseme po smrti mého dědečka a otce mamky, slovně napadala několik let dopředu mámu, že je špína a černá cigánka, posílala psa na mou sestru a tak bych mohla pokračovat). Jde o to, že ona si tam chodí jak do svého( podle zákonů to tak je), ale štve mě, že tam prokazatelně jsou ty osobní věci našeho dědy, a máme podezření že se pár z nich už ztratilo..moje mamka vypravila pohřeb,a tato povedená dcera je tyran s lidskou tváří. Jde mi o to, co dělat, kromě toho že máme volat neustále policii, jenže ta je s nimi podle nás jedna ruka. Moje mamka si chtěla i vzít život.
Máme nějakou možnost? Protože po smrti našeho dědy se byt hned zapečetil, ale po smrti mamky druha ne. A vyhrožuje likvidací zvířat, která tam zůstala..dá se i tohle nějak řešit?
Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ramono, zamyslete se. O co z toho, co po děděčkovi zůstalo, stojíte? Co z toho opravdu chcete a budete používat. Pár drobností jako vzpomínku, ale nic pro co byste měla zaplakat. *mala* 2x za život jsem likvidovala pozůstalost. Řeknu vám, není o co stát. Všechno je překonané, vyšlé z módy, nenositelné, nepoužitelné. Kožichy nechtěli ani v bazaru, oblečení, které je stále nositelné také. Rozšláplé boty, ani o tom nebudu vzpomínat. Porcelán zn. no name, nemá cenu se s tím umývat. Koberce, byť kvalitní vlněné plyšáky se do našich bytů nehodí. Takže vám nakonec zbude objednat a zaplatit kontejner. *mir*Drahé kovy a hotovost, tu jste už asi odnesl. Nic jiného vám nestojí za nehezké myšlenky a rozčilování. Věřte mi, klidný spánek je víc, než barák plný klunkrů.

hodnocení

3x
Na věci se vykašlete ..Spíš se zajímejte o ta zvířata..Nevím jaká zvířata chce ta zlá paní likvidovat, ale zachránil bych jen je..Věci jsou k ničemu! Moje sestra také "vybílila" dům po babičce od všech věcí, které ještě za něco stály..krámy mi vnutila..Fotky a podobné vzpomínkové věci rozdala anebo vyházela..Je to už pár let zpět a dnes už je mi to jedno..Dřív jsem z toho byl dost vytočený a tak..Za ty nervy stojí akorát ta zvířata..

kanci
hodnocení

0x

A je cikánka?

Promiňte, já jsem vůbec nepochopil, o co jde!

Psala jste, že dcera chodí do své nemovitosti A pak spoustu pomluv a výlev a já vůbec nevím, jak ti je faktický stav. nechcete spíše založit sbírku na to, aby jste vybrala na advokáta?

doplněno 20.07.23 15:48:

Proč jste uložili vaše věci u zemřelého přítele v jeho bytě od kterého nemáte klíče a jak je podstatné k věci, že kdysi dávno zemřelý před 10 lety bydlel 3 roky u vás?

ramona
hodnocení

Neměli jsme tolik místa v našem domě, tak bylo domluveno že ty věci můžou zůstat u něj.. jen nechápu proč by si cizí měli nechat nábytek po našem dědovi.

hodnocení

0x

Píšete to trochu zmateně, Ramono, kolik je vám roků? Napište vnitřní poštou kde bydlíte, nějakou adresu, kontakt na vás, mail...všechno má svá řešení. Hlavně nezmatkujte. Pěkný den!

hodnocení

0x

Pro další postup je rozhodující to, zda "druh" zanechal závěť ve prospěch matky. Pokud ne, je tento člověk pro vás právně cizí a vy musíte své věci z jeho prostor vyklidit. Místo nekultivovaných urážek byste se měli dohodnout na termínu vystěhování za přítomnosti jeho dcery, aby bylo vyloučené jakékoli následné handrkování. Stejně tak budete muset zpřístupnit své prostory, pokud se v něm nacházení jeho věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]