Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v pátek jdu na Úřad práce na schůzku k mojí zprostředkovatelce zaměstnání a mám dilema, zda jí můžu říct, že od září budu studovat VŠ? Jde mi o to, aby si to nevyložili jako že už nemám zájem o nalezení práce a jen čekám na začátek září a aby mě proto nevyhodili z evidence okamžitě a musel bych si hradit pojištění za srpen sám.
Děkuju za rady
Nebojte se. Nikdo vás z evidence vyhazovat nebude. Dneska už ÚP ("divize" dávky v nezaměstnanosti a zprostředkování) nemá s prací nic společného - ti skutečně jen platí zdravotní pojištění za ty, kterým se z jakéhokoliv důvodu nechce pracovat. Navíc vám stačí být v evidenci 1. srpna (2. srpna se můžete klidně odhlásit, ať si nekazíte prázdniny - zdravotní pojištění budete mít zaplaceno za celý srpen). Naše komunistická společnost garantuje každému zázraky na počkání, nemožné však až následující den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.