Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přídavky na děti - příjmy

Od: tm odpovědí: 3 změna:
Přídavky na děti jsou do 3,4 násobku životního minima rodiny. Za každé čtvrtletí se dokládají příjmy. Nikde jsem však nenašel, jestli je na přídavky nárok, pokud v jednom měsíci ze čtvrtletí rodina překročí ten násobek 3,4 a ve zbývajících dvou měsících nikoliv, avšak pokud sectu tři příjmy a podělím třemi, do 3,4 nasobku se vejdu... Netušíte někdo? Děkuji za rady. Rady typu, ze se mam zeptat na UP, jsou pravdivé, avšak zbytečné. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

@tm - Nikde jsem však nenašel...
V tom odkazu, co jsem vám dávala minulý týden Přídavek na dítě /... je uvedeno "následně se každé čtvrtletí dokládají pouze rozhodné příjmy rodiny za předchozí kalendářní čtvrtletí" . Kdyby to bylo za měsíc, bylo by to tam uvedeno.

Úplně detailně pak z. č. 117/1995 Sb.o státní sociální podpoře

§ 4

Příjem rozhodný pro přiznání dávky uvedené v § 2 písm. a) se stanoví jako měsíční průměr příjmů rodiny připadajících na rozhodné období (dále jen "rozhodný příjem"). Měsíční průměr příjmů rodiny se stanoví jako součet jednotlivých měsíčních průměrů příjmů oprávněné osoby a osob s ní společně posuzovaných.

tm
hodnocení

Tak proč v žádosti se vyplňují 3 položky a žádná položka průměr tam není... dobře, úřad práce si to zprumeruje sám, ale proč to není v žádosti o 4 stranách uvedeno, ze to budou prumerovat... stejně tak tam nikde není uvedeno, zda-li chtějí příjmy čistého nebo hrubého. Dnes jsem si byl pro potvrzení v práci a účetní nad tím taky kroutila hlavou... když ta žádost má 4 strany, vysvětlují v ni kde co, tak proč tam nemůže být toto... když jsem přišel na UP, tak byli rádi, že jsem měl vyplněnou žádost... většina lidí to pry nezvládá... se ani nedivím. Ještě jednou děkuji

Tak ještě jednou - protože se dokládá a tedy vypočítáva za čtvrtletí *zed* Nevím, čemu se vaše účetní diví - termín "rozhodné období" by jí neznámý být neměl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]