Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle na návštěvu doktora?

Od: alex00 odpovědí: 20 změna:
Poslední týden a půl strašně často spím. Příjdu z práce, udělám nezbytné věci doma a jdu spát, třeba až do devíti večer, pak jsem chvíli vzhůru a zase jdu spát, až do rána. Přes den jsem bez energie a mám takový divný zesláblý pocit, jako by moje tělo vážilo tunu.
Navíc jsem přestal mít chuť na jídlo, musím se nutit a přesvědčovat abych něco snědl(za tu dobu jsem kvůli tomu zhubnul necelých 8 kilo)
Myslíte si že má cenu kvůli tomu chodit k doktorovi?
Nechci ze sebe dělat hypochondra, třeba to jen z počasí nebo tak... nebo z čeho si myslíte že to může být?
Jinak, je mi 23 let.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Z těch veder to klidně být může, ale také můžete mít nějaký zdravotní problém. Takže návštěva lékaře neuškodí, zkontroluje Vám tlak atd.

hodnocení

7x

Ano. Je to na návštěvu lékaře.

pb®
hodnocení

6x
Ztráta chuti k jídlu, výrazné hubnutí a únava, ano, to je důvod pro návštěvu praktického lékaře.

hodnocení

5x

Ano, je to na doktora. Chtějte krevní testy, může to být nedostatek nějakého vitamínu. Může to být i nějaká nemoc, pokud jste byl třeba v tropických zemích (třeba trypanosoma). Může to být i následek covidu. Může to být v krajním případě i nějaká onkologická diagnoza, ale nechci strašit, věk na to moc nemáte, ale občas se to stává. Nechte se vyšetřit opravdu kompletně.

hodnocení

2x

kdy jsrte byl naposledy na krevním obrazu

luboss
hodnocení

1x
Jdi urcite a nech si udelat komplet odbery, nenech se odbyt! Pokud jsi mel kliste, muze to byt treba borelioza. Znam nekolik lidi a priznaky podobne…. Nelecena je prusvih a to jim doktori odbery udelat nechteli….

hodnocení

0x

To hubnutí není dobré, minimálně si dojděte na krev. Raději navštivte praktickou lékařku, at se nic nezanedbá, neměl jste klíště? Necestoval jste někam do tropických oblastí?

hodnocení

0x

Já, za svou osobu, bych si změřila tlak. Přístroje umí i tep. Tam může být problém. Až pak bych hledala řešení u lékaře. ;) Jen tak, kolik denně, v tomhle parnu, vypijete? V průběhu dne, nejen navečer. Tam může být jádro problémů.

alex00
hodnocení

Byl jsem teda u té doktorky a po nějakých testech mi řekla že mám nějakou infekci, tak mi předepsala antibiotika. :)
A děkuju za odpovědi :)

Děkujeme za zprávu, jste jeden z mála, kdo nám sdělil výsledek, tak ať vám atb dobře zaberou. A kupte si k nim nějaká probiotika.

lazarus
A jakou infeksi? Nejakou, to je teda diagnosa! To jsme se toho dozvedeli. Ona to poznala kouknutim do krku anebo z krve ci jen od stolu? Streptokok nebo jiny kok?
Samozrejme, pokud nahle potrebujete spat vice nez 9 hodin denne, a nekolik dnu po sobe, je to projev nejakeho problemu.

pr
hodnocení

0x

Jsem už trochu starší člověk, ale za nějakého starého dědka se nepovažuji. Mám už několik let podobný problém s tím, že chuť k jídlu mám dobrou. Většinou celý den se cítím unavený a ospalý. Každá práce mne rychle unavuje a kdybych si to mohl dovolit tak bych dokázal přespat i celý den. Kdysi jsem to už mluvil několikrát různým doktorům, ale mám pocit, že něco takového doktoři neberou příliš vážně, vyslechnou člověka a možná si to i poznamenají, ale žádné vyšetření nebo nějaká léčba nenasleduje a možná člověka s něčím takovým ani neberou příliš vážně.

liska5
hodnocení

0x

Více pijte čistou vodu, odkyselte organismus tím, že si do sklenice vody mezi jídly přidáte jablečný ocet nebo citron. Najděte si na netu protizánětlivé potraviny. Imunita totiž sídlí převážně ve střevě. Stravu rozkládá střevní mikrobiom, tak je podstatné, co mu posíláme. Když tam nastane nerovnováha v důsledku nevhodných potravin, tak to sníží imunitu, jelikož se přemnoží některá ze složek mikrobioty. Každý máme jiný genetický základ, někdo si neporadí s mlékem, jiný s obilným lepkem, většině z nás ale škodí cukr. V jeho důsledku se pomnoží ve střevě kvasinky, leptají střevo a to nejenže špatně tráví a nebere si živiny, ale stane se zároveń propustným pro látky, které ze stravy proniknou snáze do krve. Zkuste se nejdřív zaměřit na eliminaci potravin vyrobených průmyslově. Poznáte podle výpisu složek: konzervanty, stabilizátory, barviva, zahušťovadla. Tím máme zanesená střeva...Druhá věc je místo, kde žiji, životní styl, vztahy, psychika. Ani tak nezáleží na tom, co se nám děje, ale jak onu událost přijímáme, zpracujeme. Psychosomatika funguje a mnohdy nastartuje zdravotní problémy.

Pro únavu je typický nedostatek tekutin, Mg /hořčíku/ a Fe /železa/ a minerálů vůbec. V případě horka i Na /v soli/. Někdy pomůže brát B komplex, ale ne déle, než 3-4 týdny, neb zatěžuje játra. Často minerály ztrácíme v důsledku mizerného stravování bez zeleniny, cereálií, ořechů, ryb, ovoce., ale i užíváním léků, alkoholu. Ideální je brát si minerály ze stravy, neboť se při vstřebávání vzájemně podporují . Stejně tak je to s vitamíny. Asi nejkomplexnější a pro vstřebání minerálů je vhodný zdroj Fe melasa, lžíci denně. Je v ní krom Fe i Mg, ale ten si klidně přidejte v tabletách, ideálně v prášku / Magnosolv/. A nejezte na noc.

liska5

Zapomněla jsem na pohyb, sport a práce na vzduchu, výlety do přírody, do lesa. To je lék!

liska5

Pro pr, ale je to obecné. Začněte zároveň probiotiky na úpravu střevní mikroflory. Buď z lékárny, nebo formou mlsání neupraveného kyselého zelí nebo kefíru, či živého bílého jogurtu. Počítejte, že při takových změnách stravování budete zpočátku ještě více unaven. Proto víc pijte a choďte, tělo se líp okysličí a líp vyplaví zbytečnosti.

To Vám doktoři ani nevzali krev? Berete nějaké léky? Znáte svůj tlak, hodnoty cukru, váhu ap?

pr

liska5: Krev mi doktoři občas berou, ale z jiných důvodů např. na diabetologií nebo hematologií nebo u obvodní doktorky při chřipce. Ono mi to připadá, že když se v krvi nenajde nic nežádoucího tak se dál nevyšetřuje a i když se člověk na něco ztěžuje a neni to nic vážnějšího tak se to doktoři snaží přehlížet a neberou to příliš vážně. Léky beru Atenolol od tlaku, Pantoprazol na žaludek a pálení v krku, Corsim asi na tuky a Godasal na ředění krve.

lazarus
@pr dobry koktejl
Ja neberu nic
liska5

Mně je zle, jen si to přečtu. Můj ideál je život bez léků. Až na malé výjimky se mi to daří.

okolik

Liško, uděluji za 1+* za první příspěvěk.

Pijár je viditelně velice dobře,, saturovám alopatickými mediakmenty,, nedivím se jeho stavu. Už jsem zde vícekrát uvedla bacha na léky končící na ZOL jsou předvstupenkou k těžkým vředovým chorobám až k fatálním jako rakovina.

Lékaři běžně roky předepisují. Užívací MAX je 10-14 dni.

pr

Takže abych byl zcela zdravý bez jakýchkoliv zdravotních problémů tak bych měl přestat brát všechny léky které mi doktoři předepisují, protože ty neléči a jsou pouze příčinou zdravotních problémů? Lékaři kteří lidém předepisuji nějaké léky jsou volové, protože neví, že tím těm lidém pouze škodí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]