Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Obracím se s prosbou..Máme dvougenerační dům.Já vlastním jedno patro,které je přepsané na mě,moje máti má druhé patro,které je psané pouze na ni.Máti chce ted svoje patro prodat.Mám nárok na nějaký podíl?Nebo je jen na jejím rozhodnutí,komu peníze dá?Děkuji za normální odpovědi.
Vždyt máti má svou část, ty máš svou část tak co dalšího si chceš nárokovat? Ty budeš asi hezký vyčůránek, máš smůlu bud rozdělit na dvě jednotky jako že dva byty nebo nabídnout ke koupi tomu budoucímu majiteli nebo najít svého kupce. Opravdu nepochopím když se ptáš na to jak odrbat svou rodinu (ano nevidím mezi vaše vztahy a jak to společně máte ale furt jste rodina) a pak ke konci děkuješ za slušné odpovědi? Kdo jiný než majitel nemovitosti/podílu by měl rozhodovat o SVÉM MAJETKU A SVÝCH PĚNĚZÍCH? Nemáš nárok na peníze ani podíl, máš nárok nabídnout máti podíl k odkoupení nebo někomu jinému k prodeji.
Asi to takto nemáte rozdělené právně, kdo má které patro- Páč kudy chodí maminka domů, přes Váš majetek? Či jsou chodby?
Máti chce ted svoje patro svůj díl prodat.****to klidně může a nikomu po tom nic není.
Mám nárok na nějaký podíl?***Nemáte nárok na nic.
Nebo je jen na jejím rozhodnutí,komu peníze dá?*** Je to jen na mamince, co s penězi udělá.
Děkuji za normální odpovědi***co je normální odpověď
Děkuji za normální odpovědi***Není zač.
@david nemůžete vlastnit patro, to nejde.
Buď vlastníte nějaký podíl na domě, nebo vlastníte bytovou jednotku v domě, pokud je dům rozdělen na jednotky. To snad uvidíte v katastru, jestli má váš dům rozdělení na jednotky anebo je u vašeho jména jen nějaký zlomek (to je váš spoluvlastnický podíl).
V každém případě matka má právo prodat svou jednotku / svůj podíl, vy nemáte žádné předkupní právo ze zákona, a co matka udělá s penězi z prodeje je čistě její rozhodnutí!
takže vám radím, zavčasu se s ní dohodněte. protože když svůj podíl prodá na zpětnou hypotéku, tak budete mít dost problémů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.