Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únava z kanclu?

Od: buffik odpovědí: 20 změna:

Ahojte, mám dotaz na někoho kdo dělá v kanclu.

Taky máte pocit, že Vám ten počítač vysává energii?

Dělám 3tím rokem v kanceláři ( je mi 23 ) a občasně bojuji s únavou .. Ráno si dávám rozcvičku, protáhnu celé tělo, udělám si pár kliků a pak se jdu spláchnout studenou vodou. Potom si dám vitamíny a hura se projít do práce a u toho se rozdýchat na čerstvém vzduchu. Vždy se cítím skvěle, probuzeně, nabitě, pozitivně ... ale jen co sednu k tomu PC, tak mám pocit, že do sebe musím kopnout rychle kafe, jinak během chvíle usnu. To ani nemluvím o mentálním vyčerpání po práci, kdy bych si nejraději lehl, zavřel oči a poslouchal ticho.

Máte to někdo podobně? :)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

4x

nejhorší je to ve firmách které šetří na zaměstnancích a dává jim k dispozic výpočetní techniku kterou nějaký ajťák poskládal ve sklepě z několikka nefunkčních beden...přesně takto to funguje na různých úřadech měst a obcí...

Odpověď, která nemá nic společného s otázkou je nejlépe ohodnocena? Kde je problém?

slovan

Už víš, rudo, proč zločinci ( zejména ti v bílých límečcích ) milují hru na demokracii? *smich*

hodnocení

3x
Trávit 8 více hodin denně sezením v kanclu u PC znamená pro tělo i duši zaživa pomalu uhnívat. Vy tomu tělu vlastně říkáte, že ho nepotřebujete, že je vám na obtíž, a tak ho na spoustu hodin denně odložíte na židli.
buffik
hodnocení

Jooo občas se cítím jako stroj co jede na automat a není v přítomnosti haha :D , zajímavé.

hodnocení

2x

Mám to obdobně, nicméně já do kanceláře jezdím zhruba okolo 5 hodiny ranní a domů odjíždím mezi 17-20 hodinou. Kolikrát pracuji i po příjezdu domů, případně víkendy. Během oběda si dělám větší přestávku (okolo 2h), opravdu to pomůže. Kafe nepiju, ale občas funguje se jít jenom projít, souvislou práci nějak pravidelně přerušovat. Důležité je v kanceláři větrat, vysoká koncentrace CO2 také udělá s únavou své.

honzinek
A pak jednoho dne tělo zašle vyúčtování... Tento styl práce neobsahuje cokoli k hrdosti nebo chlubení. Naopak o člověku podává negativní informaci, že si neváží sebe, svého zdraví a rodiny.
buffik
hodnocení

Spíte dostatečně? :) Nedokážu si představit den bez aspoň trošky kofeinu. V kanclu větráme ale taky to není zrovna to pravé ořechové.

@buffik bez problémů. Většinou do 15 minut usnu. Spím okolo 6-7 hodin.

Co přesně děláte, že jste schopen to dělat 12-15 hodin s pauzou na oběd? Já když dělám 10 hodin s cca hodinovou pauzou na oběd, tak toho mám plný ...

@gazda programátor (průmyslová automatizace na kritické infrastruktuře), vedu tým 16ti lidí, nejsem zaměstnanec, nýbrž zaměstnavatel.

hodnocení

1x
Mam to stejně a proto jsem od takové práce utekl a měl jsem to udělat už dávno.

hodnocení

1x

Tak po 3 letech práce a ve 23 letech, to musí být člověk opravdu totálně vyčerpaný...Se divím, že ještě žijete po takové náloži práce.

Až přijdete domů, jděte si na 3-4 hodinky zasportovat a načerpat trochu endorfinů.., pak Vás tyhle hlouposti přejdou.

buffik
hodnocení

Super komentář :D díky .. jsem zvyklý se hýbat, od té doby co pracuji v kanclu jsem pocitově zakrněl to ano .. každý den chodím na procházky, nějak se hýbu po práci a 5x týdně chodím do fitka :)

No...to "fitko" mi přijde takové divné..v kombinaci s tou kancelářskou prací. Opět uvnitř...jako v kanceláři.

Já mám třeba zítra v plánu jít od 7h ráno na cca 4h na kolo a pak teprve jdu do práce.

au1
hodnocení

1x

zabal to dokud je čas, a najdi si práci, třeba i míň placenou, která ti bude vyhovovat *frajer* takhle si akorát zničíš zdraví, jak fyzický tak psychický. já to vydržel 16 let (datlování do PC), z toho posledních 5 let už jen částečnej úvazek, únava neskutečná a prakticky celodenní, spánek 10-12h denně rozdělenej na 2 části, zkoušel jsem to řešit i s doktorama na interně a neurologii - vše v pořádku. tak teď jsem už čtvrtým měsícem na ÚP, něco jako vyhořelej, a snažím se dát "rytmus" svýho těla trochu dopořádku. pomyšlení na jakoukoliv práci pro někoho výměnou za peníze zatím vůbec nepřipadá v úvahu. snad tě můj případ dostatečně vystrašil abys to začal co nejdřív řešit *smich*

okolik

JJ dle konstitučních typů nevhodná práce a pracovní prostředí nevyhohuvující jednotlivci dokáže způsobit i vážnou nemoc.

kmet
hodnocení

0x

Nefunkční cirkadiánní rytmus.

hodnocení

0x

Někdo takovou práci může dělat celé roky,někdo je z ní po třech letech otrávený a tím ho ta práce víc unavuje a vyčerpává.Změnte práci,tohle určitě není pro vás dobré.

buffik
hodnocení

Děkuji za dobrý komentář :) , čím dál více nad tím přemýšlím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]