Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KB mi dosud nestrhla poplatek?

Od: jarin® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

víc jak před měsícem jsem si nechal vystavit novou kartu, původní jsem ztratil. Banka za to chce poplatek 200 Kč. Já jsem se domluvil s bankéřkou, že mi ten poplatek prominou. Takže poplatek se strhne, ale ona udělá refundaci a vrátí mi ho.

Počítal jsem s tím, že se tak stahne poslední den v měsíci 30.6 ale nic. Volal jsem do banky, kde se mi za pár dní ozvala moje bankéřka s tím, že prý by se to mělo strhnout do 20 pracovních dnů a tím, jak tam byly dva státní svátky 5. a 6. se to může zpozdit. Už je to 23. a nic. Navíc, se mi minulý týden stalo, že jsem potřeboval nutně odeslat peníze a IB mi házelo chybu, kterou samozřejmě prověřili ale bylo řečeno, že výpadek neevidují.

Máte někdo zkušenosti, že jste si nechali dělat u KB novou kartu za poplatek a třeba se vám to strhlo za půl roku? Mám tam pár tisíc. S KB u obchodníků neplatím..kartou, ale většinou dělám převody mezi účty. Ale na truc zvažuju, že veškery peníze převedu jinam ať si to pak strhávají z čeho chtějí...ale taky mi šlo o to, že i když jsem domluvený, že mi ten poplatek vrátí, aby se to nestrhlo někdy za dva měsíce a pak si nevzpomněli, že k ničemu takovýmu nedošlo, nebo na mě pošlou exekutora :D :D :D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
To jsi taková sociálka, že natruc budeš k vůli 200kč někde něco měnit? No a kdyby to strhli za půl roku,tak se něco podstatného stalo?

hodnocení

3x

Už je to teda pár let co jsem ztratil kartu K.B., tehdy mi vystavili novou a poplatek si strhli prakticky ihned.

"...zvažuju, že veškery peníze převedu jinam ať si to pak strhávají z čeho chtějí..."

To si klidně zvažujte, ale těch 200 Kč bude pravděpodobně blokováno jako zadaná neprovedená platba, takže Vám převod jinam a zrušení účtu až do vyřešení záležitosti neumožní.

hodnocení

Teď mě napadlo, když jste nahlašoval ztracenou kartu a vystavovali novou, jednalo se o duplikát akorát s jiným datumem platnosti a CVV kódem a číslo zustalo stejné?

Protože moji původní kartu úplně zrušili, navíc se nejedná o debetní kartu klasickou ale zlatou a má právě úplně nové číslo. Tak třeba to v tomto případě neúčtují..ale byl bych překvapenej, kdyby to nikdo z banky netušil. Normálně bych očekávál, že ten poplatek se strhne co nejdřív.

hodnocení

3x

To si teda pomůžete přejít jinam. Sám jste kartu ztratil, je to vaše vina a ještě vám vadí blbe dvě stovky pokuty. Nějak vám nerozumím.

Ale jemu nevadí dvě stovky pokuty. Jemu vadí, že tu pokutu dosud nezaplatil *smich*.

hodnocení

0x

.. jestli to bylo telefonicky, tak se dá odkazovat k tomu, že to řekla, pokud si schválil nahrávání hovoru, nemám KB, nevim, jak to maj

.. je možný mít minus na účtu , takže pak to refundací vyrovnaj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]