Zdravím, vím, že řeším asi blbost ale opravdu mě to trápí. Kamarádka se se mnou přestala bavit kvůli dle mě ne tak vážné věci abych se urazila a přestala být kamarádka. Jde o to, že jsme měli jet na zájezd v srpnu vše rezervoval atd. a chtěla se domluvit pak někdy osobně a navrhla sobotu, že ji volala ta paní z ubytování. Tak jsem se jí jen slušně zeptala co chtěla a jestli je to důležité, že v sobotu mám toho moct a sejít se nemůžu a omluvila se, nestíhám to, maximálně až pozdě večer. Odpověď co chtěla ta paní jsem nedostala a ještě stresy že nebude platit za zrušení zájezdu, přitom nikdo neřekl že nejede a ona że to ruší, když nemám hodinu čas Tak jsem jí řekla že to vezmu na sebe a že klidně to objednám na sebe a že mohla říct že chce zálohu poslala bych ji peníze, jelo by se až za cca měsíc, ale že v sobotu to nestíhám,jsem v práci, pak mám už týden plánovanou návštěvu, cesta k ní a zpět trvá celkem dvě hodiny, navíc jsem těhotná tak jsem pomalejší a nestihsm to ani kdybych se rozkrajela.Tak mi jen napsala že už nejsme kamarádky a konec. Opravdu nevím co jsem udělala špatně.Podotykam, že málokdy něco zruším. Jen mi to tentokrát nevyšlo vyhovět všem. Nevím co jí trápí a proč hned tak po mě vyjela a byla hned zla.
Vypadá to, že se sešly dvě povahy, kterým hned hoří koudel u zadku. Vysoké sebevědémí a naprostá neschopnost vyřešit banální záležitost. Z popisu nevyplývá, proč byste se měly kvůli nějaké rezervaci scházet a z jakého důvodu řešíte běžnou věc tak konfliktně a emotivně. Chlapcům se doporučovalo omývání přirození vlažnou vodou a použití froté ručníku. Doporučení dívkám ve filmu nebylo.
Napíšu ti můj názor, tak se neurážej. Celou odpovědnost chtěla vzít na sebe ona, aby Ti ulehčila. A ty jsi ji prostě vrazila nůž do zad, s opovržení. Stačilo věnovat trochu času, abyste se domluvily. Netrap se tím, čas tyto hluboké rány v srdci tvé teď už bývalé kamarádky zahojí, pak třeba za pár let ti odpustí a budete opět kamarádky. Nestresuj se, pokud jsi těhotná a nejedná se o psychologický trik na lidi z Tvého okolí.
lili
Aha, takže když někdo nemůže někam zrovna a nestiha tak je nůž do zad? Ok takže musím si udělat čas vždycky kdykoliv kdo potřebuje ok, děkuji to jsem potřebovala slyšet.
lili
Takže pokud si řeknu že potřebují se nutně sejít v pátek ale ty budeš mít toho ten den hodně a řekneš mi, že to nestíháš q navhnes jiný den tak je to nůž do zad? Dobře děkuji
asd1
"Chci se sejít v sobotu. Jestli se ti to nehodí protože už máš něco domluvenýho, tak už nejsi moje kamarádka." Bobane to je opravdu "nůž do zad" Ty by sis určitě vzal v práci neplacený volno, domluvenou návštěvu zrušil a jel ty dvě hodiny pokecat o ubytování...
Ta buď byla ožralá, nebo to vůbec není kamarádka, takže není vůbec ždná škoda že přestala komunikovat. Jel bych sám příp. s někým jiným nebo to stornoval. S ní bych nejel, s citovým vyděračem na dovolenou ani za zlatý prase.
Přátelé se poznají právě v krizových situacích. A právě ty situace ti dají odpověď komu věřit a komu ne. Takže ji dej možnost se sejít a když nebude mít zájem tak máš jasno.
A teď si vemte, že s takovým náladovým urážlivým věčně nespokojeným "materiálem". který neustále chce něco zbytečného řešit, který nikdy neví co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane, musíme vydržet my chlapi, kteří tak milujeme klid a pohodu..
Každý je jiný, nevím asi jsem si toho vzala a naplánovala na ten den moc a chtěla stihnout vše a sejít se s ní jen proto, že jsem viděla už den předtím že je nějaká naštvaná, moje chyba. Pak jsem zkusila navrhnout jiný termín ale naštvalo ji to, že má toho taky moc a že jindy nemůže. Dobře tak pořád se dá všechno řešit přes mobil/ Messenger apod. když se nenajde den který vyhovuje všem. A mě já to třeba nehrotim, pokud někdo něco zruší. Jasně pokud je to událost plánovana třeba půl roku, nebo svatba, pohřeb,oslava narozenin,rozlučka, jedná se o život nebo o zdraví nebo je to neodkladná věc co nepočká ani den tak ano,to mě zamrzi. Ale takové že mi kamarádka zruší kafe, protože nestíhá nebo tak úplně v pohodě. Pokud to není ovšem pokažde, to jde pak už vidět že jde o výmluvu.
Z dotazu vůbec není jasné, jestli jste byly domluvené na nějaké schůzce, kterou ty jsi nedodržela, nebo se z nich chtěla omluvit?
lili
Ano protože jsme měly mít schůzku která se mi opravdu ten den nehodila, tak jsem pak navrhla i jiný den, protože nebylo reálné to stihnout tolik toho v jeden den.
Kamarádka to asi kolem zájezdu všechno zařizovala, pak navrhla to setkani, no a asi si váš rozhovor špatně vložila. Nejspíše ji naštvalo to, že jste řekla, že se vám to nehodí. Škoda, že nedošlo k vyslovení jineho termínu toho setkání. Buď od ní nebo od vás. No je to divné.
lili
Jasný no, ono je špatně říct někomu že se mi to nehodí když se mi opravdu nehodí. Vy máte vždycky čas a vždycky se vám vše hodí?
Reagujeme a rozebíráme zde vaši kamarádku, proč se tak zachovala. Třeba má zvláštní, urážlivou povahu. Mohla věc probrat i po telefonu. My bychom se zachovali určitě jinak než ona. Důvod k rušení zájezdu nebyl.
Já navrhovala jiný den, to zase neměla čas ona,i to že to můžu případně objednat sama znovu na své jméno, když to hned stornovala ale nemůžu nikoho nutit. Ano je to jednoduchá věc která by zabrala 10 minut případně se dá vše domluvit na dálku přes mobil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.