Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celníci a psovodi

Od: tomkis odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

to, že psi u celní správy a celkově u policie dokáží vyčmuchat kdejaké drogy, tabák či alkohol všichni samozřejmě víme. Doba ale jde dál, a tak mě zajímá, zda dnes už trénují policejní psy například na nikotinové sáčky či e-liquidy do elektronických cigaret? Přece jenom, to je taky zboží, které by se z ciziny dalo pašovat, ne? Je to celkem ujetá představa, ale jako jo :D

Co si o tom myslíte?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Copak, copak, příprava na zdanění e-liquidů?*smich*

tomkis
hodnocení

To zrovna ne :D Jsem nekuřák, ale vzhledem právě k tomu zdanění a diskuzích na internetu mě to fakt zajímá.

Tak pokud naučím reagovat psa na určitý pach, tak počítám že e-liquid a sáčky pozná.

Pokud se jedná o to zdanění, ...jako vaper se nebudu zde raději vyjadřovat, bo sem hned zablokován a diskuse smazána (nemám slušných slov)

Jinak, už hledám cestičky v Polsku;)*smich*

re4zon
To nema cenu se rozcilovat. Holt tabakova lobby ma hooodne penez na ovlivneni prislusnych osob.

To není jen tabáková lobby, státu utíka na e-cigaretách, cca... 1miliarda měsíčně.

To nepočítám nezdaněný tabák a cigarety(Polsko)

Jo největší tabákové fi. taky začínají prodávat e.cigarety (nemyslím zahřívaný tabák) Jednorázovky.

Holt, někde se musí zahojit

re4zon
Ver tomu, ze to tabakova lobby je. Zahrivany tabak, ktery maximalne tlaci, ma mnohem nizsi spotrebni dan, prestoze je skodlivost neznama a podle zamerne upozadenych studii vyrazne vyssi, nez u elektronickych cigaret. Jednorazovky se snazi prodavat s co nejvyssim obsahem nikotinu (udrzet maximalni zavislost) a minimalnim objemem (1-3ml), je to v podstate okrajovka a snaha si uvazat ty, co by jinak uplne prestali a/nebo jsou lini si poridit poradnou elektroniku, ktera je vyrazne levnejsi na provoz. Zdaneni pevnou sazbou na ml bez ohledu na obsah nikotinu se jich dotkne vyrazne min, nez "tradicnich" vyrobcu. Nejvic to dopadne na ty, co jedou na objem a minimum nebo zadny nikotin. Vyhraje tim velka ctyrka, protoze tim vylitne cena aktualne levnejsich alternativ.
Stat se chova standardne, tudiz tupe. Unika mu prd ve srovnani s naklady na zdravotnictvi. Kdyby zodpovedni premysleli, nasadi strategii "kdyz uz musite kourit, kurte nejmin skodlivou moznost". Jenze z toho by nebyly prachy hned a uz vubec ne do kapsy. Zdanit nejvic to, co skodi nejmin, je postavene na hlavu.
chad

Děkujeme, že kouříte.

akcionář

Pane Chad nemáte zač,ale bohužel odemne nedostane stát a ani vy, jedinou korunu. Mám na mysli daň z tabáku,to jen ať není mylka.
chad

jenže akcionář pane není živ z daní, Ale z výnosu tabákového koncernu, a tento vyplácí téměř veškerý vydělaný zisk svým akcionářům, proto je to tak dobrý byznys, vlastnit podniky vyrábějící kuřivo.

Čím jste se živil, když jste ještě pracoval, pokud jste vůbec pracoval? To je věru mrzuté, že živíte polský stát A ještě vám u toho teplo na srdci :)

re4zon
Akcionar asi neni z nejbystrejsich, kdyz nepochopi vyznam slov "ani vy".
chad

Tak tohle jsem opravdu nepochopil. No leda že si pěstuje na zahrádce sám tabák :)) Jinak jste asi hodně mimo oba dva.

Jen tak mimochodem, tabákové firmy vyplácejí konstantně za posledních 60 let nejvyšší DIVI vůbec :)

Říká se, že kdyby warren Buffett investoval do tabákových firem a ne do toho do čeho investoval, tak by měl dneska mnohonásobně větší kapitál

Pane, nemusíte tomu věřit ale celý život jsem pracoval a pracují do dnes.
A to že živím Polsko, hádejte či je to zásluha.
Zrovna dnes ve zprávách probírali nové zdanění tabáku. No a ekonomové se shodují, že stát nevybere ani korunu navíc.
Prostě někteří lidé přestanou kouřit,jiní se obrátit na černý trh a Polsko nebo Německo
Takže asi tak
Jen dodatek, já nekouřím, já vapuji a to je sakra rozdíl
chad

Ale ten materiál někdo vyrábí a prodává ne?

tak řekni, kdo ho vyrábí, snad si tu sračku nekupuješ od Číňanů :)

iqos Patří pod Filip morris

PG/VG Fischema, aromata a nykotit specializované prodejny které se tím živý. Ještě něco?

re4zon
Nekrm trolla..
Jo, všiml jsem si, že se zde na poradně pokouší urážet kde koho.

perditax
hodnocení

2x
Eliquid obsahuje glycerin a cichaci psi na nej reaguji stejne, jako na tri nitro glycerin. Ano, jiz dnes vas mohou pznacit jako podezrelou osobu prevazejici nebezpecnou latku.

111®
hodnocení

0x

Já si myslím že se ptáš na špatným místě. Zajdi za celníkama a poptej se tam. Odpověď bude určitě fundovaná..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]