Milí rádci, jsem tři dny po operaci endometriozy. Celkově byl zákrok mnohem bolestivejsi než sem předpokládala. Mám dva vstupy, celkem asi 5 stehů. Při zákroku mi prý napustili břicho plynem aby do něj lépe viděli. Ten plyn prý postupně přirozeně odchází větry, ale nez se tak stane, je břicho natekle a plyn putuje směrem nahoru do oblasti ramen a klicnich kostí. To přesně se děje u mne s rozdílem, že mě se jaksi zastavil v oblasti přímo hrudní kosti a bolí mě to jak kráva. Je to takové fazovite, X krát denně bolí pár minut, ale jakože opravdu hodně, jako kdyby me do ní někdo tloukl kladivem. Chodím jak posrana, v předklonu, když přijde ta bolest na hrudi udělá se mi zle od žaludku a jsem nemožná. V úterý jdu na kontrolu, stehy vypadají dobře, bolesti jsou úměrné se zákrokem. Jediné z čeho jsem trochu vystresovana je ten hrudník. Zažil jste někdo, je to normální?
Trápilo mě to po každé laparoskopii (4x). Ať vám někdo doveze z lékárny Espumisan nebo MeteoSpasmyl. Bolesti opravdu mohou připomínat infarkt. Striktně se teď vyhýbat všemu, co by vás ještě navíc nadýmalo. Jezte menší porce. Postupně se to určitě uklidní. A odpočívejte. Myslím, že za pár dní bude lépe.
Po slepáku jsem měla to samé, pamatuj si v noci, jak jsem říkala příteli, že nemůžu dýchat a že nevím co mám dělat. Snažila jsem se ležet na boku potom jsem si vždycky sedla na postel a snažila jsem se to nějak rozdýchat vždycky to trvalo chvíli pak to přešlo. Vím že jsem chodila spát už v 8 hod. abych tu bolest zaspala co nejdřív. Ramena mě bolely nezkutečně jak kdyby mi chtěli vybuchnout už nikdy víc. Do pár dnů to ale přešlo. Drž se.
Měla jsem a chápu to - dle mého jsem byla po zákroku hned moc akční a plyn se nahromadil pod hrudní kostí. Bolest jak prase, chůze v předklonu. Pomohl naprostý klidový režim v leže. Myslím že to trvalo tak 4 dny, než se to dalo snést. Hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.