Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obrovská bolest hrudníku po laparoskopii

Od: christine odpovědí: 8 změna:
Milí rádci, jsem tři dny po operaci endometriozy. Celkově byl zákrok mnohem bolestivejsi než sem předpokládala. Mám dva vstupy, celkem asi 5 stehů. Při zákroku mi prý napustili břicho plynem aby do něj lépe viděli. Ten plyn prý postupně přirozeně odchází větry, ale nez se tak stane, je břicho natekle a plyn putuje směrem nahoru do oblasti ramen a klicnich kostí. To přesně se děje u mne s rozdílem, že mě se jaksi zastavil v oblasti přímo hrudní kosti a bolí mě to jak kráva. Je to takové fazovite, X krát denně bolí pár minut, ale jakože opravdu hodně, jako kdyby me do ní někdo tloukl kladivem. Chodím jak posrana, v předklonu, když přijde ta bolest na hrudi udělá se mi zle od žaludku a jsem nemožná. V úterý jdu na kontrolu, stehy vypadají dobře, bolesti jsou úměrné se zákrokem. Jediné z čeho jsem trochu vystresovana je ten hrudník. Zažil jste někdo, je to normální?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanula
hodnocení

2x
Trápilo mě to po každé laparoskopii (4x). Ať vám někdo doveze z lékárny Espumisan nebo MeteoSpasmyl. Bolesti opravdu mohou připomínat infarkt.
Striktně se teď vyhýbat všemu, co by vás ještě navíc nadýmalo. Jezte menší porce. Postupně se to určitě uklidní. A odpočívejte. Myslím, že za pár dní bude lépe.

deena
hodnocení

1x
Po slepáku jsem měla to samé, pamatuj si v noci, jak jsem říkala příteli, že nemůžu dýchat a že nevím co mám dělat. Snažila jsem se ležet na boku potom jsem si vždycky sedla na postel a snažila jsem se to nějak rozdýchat vždycky to trvalo chvíli pak to přešlo. Vím že jsem chodila spát už v 8 hod. abych tu bolest zaspala co nejdřív. Ramena mě bolely nezkutečně jak kdyby mi chtěli vybuchnout už nikdy víc. Do pár dnů to ale přešlo. Drž se.

hodnocení

0x

Větry máš ve střevě. Plyn byl v dutině břišní.

Já byl nafouklej 5 dnů. Ale bez bolesti.

christine
hodnocení

Hmm tak to nevím, mně říkali že bolest v ramenou je běžná, jsem spíš překvapená že je to je vážně velká bolest na hrudi

Já celou dobu ležel, tak asi ten plyn nešel do ramen?... nevím.

nov
hodnocení

0x

Přečtěte si diskuzi, myslím, že každý tu bolest vnímá jinak, ale zřejmě jsou ty bolesti v normě.

vysetreni.vitalion.cz/...

hodnocení

0x
Měl jsem dvě laparoskopické operace a ani jednou tento problém.

hodnocení

0x

Měla jsem a chápu to - dle mého jsem byla po zákroku hned moc akční a plyn se nahromadil pod hrudní kostí. Bolest jak prase, chůze v předklonu. Pomohl naprostý klidový režim v leže. Myslím že to trvalo tak 4 dny, než se to dalo snést. Hodně štěstí *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]