Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
protože emitent CEMENTO DESIGN s.r.o. nedávno vstoupil do insolvence, vím, že asi dostanu pár procent zpět, ale určitě to nebude nějak závratná suma a už vůbec ne 100%. Emise dluhopisů do které jsem investoval je zajištěna ručitelským prohlášením pana jednatele, kde prohlašuje, že uspokojí pohledávky každého vlastníka dluhopisu (což podle mě není možné, emise od této společnosti byly v řádech desítek milionů).
Podal jsem již přihlášku pohledávky do insolvenčního řízení společnosti. Myslíte, že toto ručitelské prohlášení má vůbec nějakou váhu a nemůže se stát např. že ručitel nedisponuje žádným majetkem? Napadá mě, že ručitel pravděpodobně taky vstoupí do insolvence jako fyzická osoba, ale nevím.
Ztratil jsem bohužel hodně peněz vlastní blbostí investovat do takto riskantního dluhopisu. Rád bych dostal zpět alespoň polovinu vložených peněz například vymáháním nároku na výplatu úroků, ale nejsem si jistý v jakém rozsahu to půjde vzhledem k ručení (a také k tomu, že v insolvenci je pouze nějaká lhůta pro přihlášení pohledávek, přičemž dluhopis je na x let).
A co chces slyset´ ze jsi bl...? Kdyz pujcujes penize nezajistene v podstate nicim do neceho cemu vubec nerozumis? A takovych bude vic!
Samozrejme ze to bude jak rikas, oddluzi se a zaplati zlomek dluhu, pokud koruny dobre ulil... kdo vi, to musis vedet ty kdyz pujcujes firme, tak tu firmu jiste dobre znas a i vysledovky a aktiva! Nebo ne?
ps: dluhopis neni nic jineho nez NEzajistena pujcka penez bez jakekoliv zaruky! Nesmysl!
Berte to tak, že jste dal své peníze do extrémně rizikové investice, která nevyšla. To se stává. Teď si zkontrolujte správnost podání přihlášky, protože žádná tam není. Pro svůj odhad si můžete zjistit cenu pozemků a bytu pana Hájíčka v Hluku. Na postup insolvenčního správce ani rozhodnutí soudu nemáte žádný vliv. Jako zainteresovaný znáte situaci nepochybně lépe, než kdokoli ze zdejší poradny. Jen zběžným pohledem je vidět, že pan Hájíček má nekrytých několik desítek milionů, takže jeho slib má význam jako reklama na vložky s křidélky. V hazardu se se ztrátou musí počítat. Když vám to nevyšlo tady, vyjde vám to jinde.
To je život. Když má firma roční tržbu mezi 1 - 3 miliony Kč (to má každý druhý manažer vyšší roční příjem), tak to napovídá mnohé (o ztrátě 10 milionů nemluvě). Ale co teď už ... po boji každý generál. Peníze jsou oběživo a mají obíhat. Nejdříve jste je měl vy a teď jsou zase u někoho jiného, a tak to je správné. Dáte nějaký ten přesčas, sobotu, neděli a prašule máte zase zpátky. Další investice se snad podaří lépe - držím palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.