Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyléčit poporodní depresi

Od: dohnalka* odpovědí: 9 změna:

chtěla jsem poprosit o radu dcera má 10 denní holčičku a po porodu se u dcery dostavila poporodní deprese jsem z tohoto stavu dost nešťastná a chtěla bych od někoho poradit děkuji za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luckapucka*
hodnocení

2x

nevím jestli to pomůže nejspíše ne ale já byla po porodu nesnesitelá všechny jsem nenáviděla dokonce i dceru ale přítel i všichni ostatní mi do hlavy vtloukaly jak je úžasná jak mi to jde atd. prostě mi lezly do pr... a mě to strašně mi to přidávalo na seběvědomí tím mi dost pomohly ... dodnes nechápu jak jsem se tak ošklivě mohla chovat . Nebo asi bych řekla že pomůže odborník ;)to přejde... Gratuluji k vnoučátku:)

dohnalka*
hodnocení

děkuji vnouče je kouzelné,dcera sama nechápe jak přišla tato změna chování moc se těšila a teď místo toho aby se radovala tak pláče a má různé stavy které sama nechápe kde se vzali jak říkáte denně si voláme jelikož bydlíme trošku dál od ní já na potvoru dostala chřipku že za nima nemohu a je mě z toho moc smutno dostala jsem doporučení na bylinky a návštěvu fytoterapeuta,aromaterapeuta a psychologa zkouším to i tady kolikrát mě tu lidé dobře poradily jinak díky Vám

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Za poporodní depresi mohou hormony. Jestliže je ale situace dosti pro dceru neúnosná, bylo by vhodné vyhledat radu odborníka- lékaře-psychiatra. Není dobré si s tímto zahrávat, znáte určitě příběhy z minulosti, jak to taky může dopadnout (viz bláznivá Viktorka z Babičky od B. Němcové). Uplakaná maminka není dobrá ani pro dítě, nakonec ani pro její nejbližší okolí (manžel, rodina). Rady, typu "dej se dohromady", "to přejde" a pod. nezabírají, je třeba zřejmě nasadit odbornou léčbu. A za návštěvu u psychiatra se nemusíte stydět, je to lékař jako každý jiný, akorát že neléčí bolavé nohy, ale bolavou duši. Tak ať se novopečené mamince daří i dítěti daří!

dohnalka*

děkuji moc vím lepší by byl asi psycholog ale dorazilo mě že včera jí v poradně lékařka řekla to jste nevyspalá to se ještě rok nevyspíte chtěla jenom na ní poradit kam by měla zajít.

lidus*
hodnocení

0x

Poporodní deprese není legrace. Do školy semnou chodila dívenka, kterou její matka pekla pokmínovanou v troubě a kdyby náhodou nepřišla sousedka dopadlo to špatně. Dejte na dceru pozor, manžel se musí snažit pomáhat s dítětem co nejvíc a pokud se vám bude zdát, že se stav nelepší, nečekejte a volte pomoc odborníka.

dohnalka*

také děkuji dcera nechápe kde se to v ní vzalo moc se na mimí těšila vše bylo Ok...milující rodina ,dobré zázemí.. a týden po porodu toto...je to pro mě hrozné nemohu za ní jet jsem nemocná jinak už bych s ní někam šla ale bojím se abych jí nenakazila..nikomu toto nepřeji ona je také z toho zoufalá pořád nechápe kde se to vzalo moc děkuji za radu Dana

lally*
hodnocení

0x

Pracovala jsem 40 let ve zdravotnictví a znám mnoho případů, kdy takovýto stav může skončit i tragicky. Proto myslím, že by se dcera měla určitě obrátit na psychiatra. Pokud řekne, že je to z nevyspání, vyhledat jiného nebo si vyžádat doporučení od svého gynekologa. Je pravda, že šestinedělky jsou citlivější a jejich psychika je labilní, ale to na věci nic nemění. Odborník by měl posoudit závažnost poruchy.

pb®
hodnocení

0x

S poporodni depresi neni radno si zahravat a co nejdrive vyhledat psychiatra. Na depresi tusim nestaci jen nejake povidani, ta by se mela lecit medikamentozne. Nikdo jiny dceri pomoct nemuze, zadne ujistovani ze je vse v poradku nezabere. O tom by mel vedet kazdy, kdo ma doma cerstvou maminku a mel by byt velmi vnimavy ke zmenam jejiho chovani. Zadne ptani se, jestli nechce k lekari. Pokud nemuzete vy, pak by mel reagovat jeji manzel. Objednat a odvezt na psychiatrii a uz pri objednavani rict, ze je vase dcera po porodu.

dohnalka*

jj víme to dcera takové stavy dostala ze dne na den samo jí to mrzí a lékaře samozřejmě vyhledáme aby se mohla radovat s miminka tak jak si to přeje každá svědomitá maminka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]