Nejste přihlášen/a.
chtěla jsem poprosit o radu dcera má 10 denní holčičku a po porodu se u dcery dostavila poporodní deprese jsem z tohoto stavu dost nešťastná a chtěla bych od někoho poradit děkuji za radu
nevím jestli to pomůže nejspíše ne ale já byla po porodu nesnesitelá všechny jsem nenáviděla dokonce i dceru ale přítel i všichni ostatní mi do hlavy vtloukaly jak je úžasná jak mi to jde atd. prostě mi lezly do pr... a mě to strašně mi to přidávalo na seběvědomí tím mi dost pomohly ... dodnes nechápu jak jsem se tak ošklivě mohla chovat . Nebo asi bych řekla že pomůže odborník to přejde... Gratuluji k vnoučátku
děkuji vnouče je kouzelné,dcera sama nechápe jak přišla tato změna chování moc se těšila a teď místo toho aby se radovala tak pláče a má různé stavy které sama nechápe kde se vzali jak říkáte denně si voláme jelikož bydlíme trošku dál od ní já na potvoru dostala chřipku že za nima nemohu a je mě z toho moc smutno dostala jsem doporučení na bylinky a návštěvu fytoterapeuta,aromaterapeuta a psychologa zkouším to i tady kolikrát mě tu lidé dobře poradily jinak díky Vám
Dobrý den. Za poporodní depresi mohou hormony. Jestliže je ale situace dosti pro dceru neúnosná, bylo by vhodné vyhledat radu odborníka- lékaře-psychiatra. Není dobré si s tímto zahrávat, znáte určitě příběhy z minulosti, jak to taky může dopadnout (viz bláznivá Viktorka z Babičky od B. Němcové). Uplakaná maminka není dobrá ani pro dítě, nakonec ani pro její nejbližší okolí (manžel, rodina). Rady, typu "dej se dohromady", "to přejde" a pod. nezabírají, je třeba zřejmě nasadit odbornou léčbu. A za návštěvu u psychiatra se nemusíte stydět, je to lékař jako každý jiný, akorát že neléčí bolavé nohy, ale bolavou duši. Tak ať se novopečené mamince daří i dítěti daří!
Poporodní deprese není legrace. Do školy semnou chodila dívenka, kterou její matka pekla pokmínovanou v troubě a kdyby náhodou nepřišla sousedka dopadlo to špatně. Dejte na dceru pozor, manžel se musí snažit pomáhat s dítětem co nejvíc a pokud se vám bude zdát, že se stav nelepší, nečekejte a volte pomoc odborníka.
také děkuji dcera nechápe kde se to v ní vzalo moc se na mimí těšila vše bylo Ok...milující rodina ,dobré zázemí.. a týden po porodu toto...je to pro mě hrozné nemohu za ní jet jsem nemocná jinak už bych s ní někam šla ale bojím se abych jí nenakazila..nikomu toto nepřeji ona je také z toho zoufalá pořád nechápe kde se to vzalo moc děkuji za radu Dana
Pracovala jsem 40 let ve zdravotnictví a znám mnoho případů, kdy takovýto stav může skončit i tragicky. Proto myslím, že by se dcera měla určitě obrátit na psychiatra. Pokud řekne, že je to z nevyspání, vyhledat jiného nebo si vyžádat doporučení od svého gynekologa. Je pravda, že šestinedělky jsou citlivější a jejich psychika je labilní, ale to na věci nic nemění. Odborník by měl posoudit závažnost poruchy.
S poporodni depresi neni radno si zahravat a co nejdrive vyhledat psychiatra. Na depresi tusim nestaci jen nejake povidani, ta by se mela lecit medikamentozne. Nikdo jiny dceri pomoct nemuze, zadne ujistovani ze je vse v poradku nezabere. O tom by mel vedet kazdy, kdo ma doma cerstvou maminku a mel by byt velmi vnimavy ke zmenam jejiho chovani. Zadne ptani se, jestli nechce k lekari. Pokud nemuzete vy, pak by mel reagovat jeji manzel. Objednat a odvezt na psychiatrii a uz pri objednavani rict, ze je vase dcera po porodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.