Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň na nohou

Od: ivan* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, poraďte mi. Dnes jsem zjistil, že moje máma má takovouto plíseň na chodidlech. Dnes byla u lékaře, prakticky jsem se od ní nedozvěděl co to vlastně je. Léčí se s cukrovkou, má otázka je.Mám strach, při cukrovce, aby se jí to nějak nerozjelo jsou na to nějaké odvary anebo zábaly?
Plíseň na nohou
Plíseň na nohou #2
Plíseň na nohou #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Doporučuji navštívit odborníka-podologa.

hodnocení

2x
Buďto můžete vyzkoušet nějaké volně dostupné antimykotika, ale zde bych neváhal a zašel na dermatologii/kožní. Ať se tam postupem času nedostane nějaká infekce

act
hodnocení

2x

Přiložit kus látky namočené do octa, ovázat a nechat ocet působit 12 či víc hodin. Opakovat, dokud se mykóza neodebere do věčných lovišť.

hodnocení

2x

Vaše maminka musi urychleně na KOZNI. Už takhle to nechala zajít daleko a vzhledem k tomu, ze má cukrovku, mohlo by to špatně dopadnout.

fram
hodnocení

0x

Toto pravděpodobně skutečně velmi souvisí s cukrovkou, měl to (a asi stále má) předchozí prezident. Možná to není plíseň, ale cosi jako nekróza, ulcerace (vznik vředu, zvředovatění).

Až v 80 % případů se ulcerace na dolních končetinách objevují vlivem nošení nesprávně zvolené obuvi. Další příčinou mohou být drobné úrazy, k nimž dochází třeba při chůzi naboso, při pádu, při chůzi s cizím tělesem v botě, o němž pacient s neuropatií neví, vlivem popálenin (například při chůzi po horkém písku), ale také při nesprávně provedené pedikúře.

Hlavní příčinou, která vede k rozvoji diabetické nohy u pacientů trpících cukrovkou, je zvýšená hladina cukru v krvi (chronická hyperglykémie) při špatně kompenzovaném onemocnění diabetes mellitus. To většinou vede ke kombinaci poruchy cévního a nervového zásobení, přičemž vznik diabetické nohy často představuje výsledek společného působení několika rizikových faktorů. Jedná se o destruktivní postižení tkáně dolních končetin od kotníku směrem k prstům, jehož následkem bývají rozsáhlé ulcerace,gangrény...(amputace).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]