Nejste přihlášen/a.
Můžu jako majitel bytu a spolumajitel bytového činžovního domu v rámci společenství vlastníků na úřadě zjistit, kdo všechno má trvalé bydliště v mém bytě? A pokud ano, bude mi k tomu stačit občanka a výpis z katastru?
Dobrý den, děkuji. Chtěla bych ještě vědět, jestli mi k tomu stačí jen výpis z online katastru?
Jaký výpis z katastru? Přístup do katastru ten úředník má, tedy nosit mu výpis je zcela zbytečné !
takže, pokud nebudete osoba oprávněná jednat za SVJ, nebo nebudete mít plnou moc k písemným jednáním, tak jsem si téměř jistý, že vám ten výpis nevydají.
Možná, neoficiálně, pokud budou hodně hodný, tak vám mimo záznam ústně se mohu pokusit dohledat kdo, a koho tam připsal...
Jde o to, že evidence je na číslo popisné, nikoliv na číslo bytu... Takže z jejich pohledu to lze vyhledat pouze v kartotéce, na těch lístečkách, neoficiálně, pracné, na té kartičce by mělo být napsáno, kdo, kdy a do jakého bytu...
Ale digitální evidenci, kterou vám mohou vytisknout, pokud půjdete s osobami oprávněnými či s plnou mocí, tak to uměj pouze za celý dům, případně za číslo popisné teď nevím přesně.
ověříte jedním telefonátem za pár vteřin:
Stačí položit telef. dotaz: jak zjistím osoby přihlášené k trvalému pobytu v mé bytové jednotce v domě společenství vlastníků?
Pokud se vykrucují, no tak na to mám vyvinutou metodu, ještě neověřenou v praxi: jak mohou vědět, komu zasílat složenky na placení za odpad protože paradoxně údajně oficiálně lidi na byt zapsané nemají, a platbu vyžadují po majiteli, pokud tam není zavřená trvale osoba, tak to nějak vědět musejí. Odrně si finanční oddělení, vybírající poplatky za odpady, vede nějakou paralelní neoficiální evidenci, tohle by mě dost zajímalo.
Protože na pobytech my nejen řekli, ale mám to i písemně, že osoby se na číslo bytu neevidují, pouze za celý dům, ale to už se opakuji...
Já potřebuju vědět, jestli nemá v našem bytě trvalý pobyt jedna konkrétní osoba, víc nepotřebuju, ale to je asi stejná písnička. Na úřad jsem samozřejmě volala, ale nemají úřadní dny.
kde nemají v pátek úřední dny? zkuste volat teď po 9. hodině, to už mají po kafi nebo spojovatelku, často 111 nebo 1111 na konci, město od města.
Jediný jak to z nich dostanete, že tam dojdete osobně, a požádáte je, aby prošli tu kartičku, tam by možná měla být smlouva. Maximálně vám paní mimo záznam řekne, jestli tam ten "Novák Jan" je nebo není. Což by váš problém vyřešilo. Nevím, jestli po telefonu byste si nezablokovala přístup k takovému neoficiálnímu postupu. Oni ti úředníci dobře vědí, že si je může kdekdo nahrávat.
Inu šedá zóna. Písemně vám ani nemůže vyjet výpis za byt, celou dobu tvrdím, že takové výpisy se poskytují pouze za celé číslo popisné. A to prodají pouze osoby odpovědné za správu domu podle rejstříku SVJ.
@Ben udělej pro mě něco: zavolej si na ohlašovnu TP a uvidíš.
ODPOVĚĎ bude co jsem uvedl ...
A příště raď v tom co znáš a nefabuluj...
S tím odpadem máte asi pravdu. Cena za rok je odvislá od počtu osob v daném bytě. A dle složenek mi vychází, že u nás bydlí sprácný počet lidí. Kdyby mělo v mém bytě trvalý pobyt více lidí, asi bychom platili víc nebo ne?
NE.
V praxi to vydají pouze tomu, kdo je podle rejstříku SVJ oprávněný za SVJ jednat. sice je to v rozporu se zákonem, ale v souladu s výkladem zákona podle nich.
Každopádně si na ty trvalé pobyty můžete zavolat a tuto informaci během minuty ověřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.