Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Papíry na VZV od zaměstnavatele

Od: nick* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den jsou to dva měsíce co jsem v nové práci na pozici skladník. Před měsícem mi firma zajistila zkoušky na VZV. Mám otázku ohledně oprávnění jak to funguje zda jsou moje a už mi zůstanou?
Proč se ptám podepsal jsem při nástupu mzdový výměr, ale už druhou výplatu jsem slibované peníze nedostal a navíc peníze chodí až po datu splatnosti co je ve smlouvě. A teď se mi naskytla lepší nabídka do jiného skladu, ale podmínka je oprávnění na VZV. Tak se ptám když teď dám výpověď oprávnění mi zůstane? Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

4x

Školitel/ka (zkušební komisař) ti vystavil Průkaz obsluhy motorových vozíků na tvé jméno, takže pokud ti ho v práci nebudou chtít vydat(což si nemyslím, k čemu by jim byl), požádáš zk. komisaře o vystavení nového, pravděpodobně si zaplatíš jen kopii a přidat fotku 4x3 cm. Nebo je další varianta, že ti ho dají, ale strhnou ti část peněz za kurz ze mzdy. Skoč se zeptat na osobní jak to běžně řeší a vyber vhodnější variantu. Telefon na zkušebního komisaře máš, tak se ho na to můžeš také zeptat, jaké jsou možnosti, určitě to nejednou řešil.

hodnocení

3x
Většinou se upisuje firmě na nějakou dobu s tím, že když odejdeš dřív, zaplatíš poměrnou část kurzu vzv. Papíry jsou na tvé jméno, ale pozor, je hodně skupin. Tak abys měl tu správnou pro nového zaměstnavatele. Jinak pokud ses neupisoval, můžeš s klidem odejít a nemůžou nic vymáhat. Ne že jim něco podepíšeš!

hodnocení

1x

Doklad o oprávnění na VZV je na Vaše jméno, máte ho u sebe a je jen Váš. Ale běžné je, že se zavážete, v případě odchodu, uhrazení poměrné části za kurz.

Já to dělal co rok, to jedna třetina..

nick*
hodnocení

Takže by mi to, ale současný zaměstnavatel měl říct jak to je nebo není ne? Jestli něco budu hradit či ne?

Vše je o domluvě.

Máte průkaz u sebe? Nikdo Vám ho nemůže odebrat při odchodu. Máte podepsaný dokument o částečné úhradě při odchodu? Nemáte.

Pak se ničeho neobávejte.

tomas13
Miláne třeba ve škodovce je oprávnění platný jen pro škodu a průkaz je majetkem firmy...

Tomáši, určitě jsou i vyjímky, sděluji jen dlouholeté znalosti několika firem. Tazatel asi není ze Škodovky..

nick*
hodnocení

Průkaz má vedoucí u sebe právě. Zatím sem nic nepodepsal právě. Jen sem udělal kurz podepsal sem papír a hotovo.

Tak to budete mít horší. Je třeba, abyste ho měl při řízení u sebe. Když Vám ho nebude chtít vydat, tak s tím nic nenaděláte.

nick*
hodnocení

milancukrar: to vedoucí opravdu může? Si ho nechat? Teď sem zjistil, že lidi co tu pracovali predemnou tu taky mají ještě starý průkazy.
A když bych šel do jiné práce bere se to, že ty papíry mám nebo by mi udělali nové?
Kde o to, že firma není důvěryhodná a nedodržují to co slíbili a je ve smlouvě. Proto sem si poptoptalal práci jinde, ale chtějí tam právě průkaz na vzv
hradil

A vám přijde normální, odejít bez výpovědi doby, a ještě si odnést nějaký průkaz? :))

no tak si tomu vedoucímu o ten průkaz řekni, že pokud ti ho nedá, a nebudeš ho mít u sebe, tak odmítáš řídit vozík! Anebo si opatří aspoň kopii, ale obecně je to o dohodě, firma zaplatila, tak je to asi její majetek, nevím, žádná obecná legislativa na to asi není...

Následně si s novým zaměstnavatelem konzultuj, zda ten průkaz v takové formě, v jaké ho budeš mít v ruce, akceptuje nebo ne.

Každopádně pokud ti nechodí výplata do 20. dne v měsíci, a nebo ti nechodí výplata ve výši sjednané ve smlouvě, tak máš podat námitky, a ne to řešit tímhle způsobem,

Ps: pouštěli vám na školení film ještěrkař claus?

nick*
hodnocení

Hradil: A Vám přijde normální, že firma nedodržuje to co je ve smlouvě? A ano řešil sem to už s personální i s vedoucím. A odpověď, že teď firma má určité problémy atd atd a, že výplaty už brzo budou chodit jak mají. A na otázku proč nedostával výplatu ve výši stanovenou mzdovým výměrem mi bylo řečeno, že to začne platit po uplynutí zkušební doby.
V minulé práci sem dostal po zkusebce nový mzdový výměr takže ve zkusebce sem věděl kolik budu mít.

nicke, nemůže a co s tím naděláte?

necháte si udělat duplikát, za ztracený.

safra
hodnocení

0x

Já kdysi v jedné firmě dělal ve skladu. Zařídili mi papíry na vzv, ale zůstalo to u šéfa. Při odchodu jsem ho slušně o ně požádal a dostal to, ale všeobecně se to říct nedá pokud to zůstane na firmě a ne u tebe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]