Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z cesty do Egypta

Od: emilka16 odpovědí: 28 změna:
Letím za týden s rodiči na dovču do Hurghady a já se strašně bojím v moři toho žraloka co roztrhal toho mladého pána poblíž pláže. Nevím, jak daleko je bezpečná zóna od břehu do moře, aby se tam nemohl predátor objevit a jestli plavčíci již zesílili ostrahu po incidentu v okolí 2km od místa smutné události.Napadlo mne jít do sesterského hotelu, kde mají lagunu, ale nevím jestli mne tam s jinou barvou náramku na ruce pustí se vykoupat?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Ten konkrétní žralok už je mrtev.
A jinak pro Vás smutná zpráva, žraloci jsou v každém moři.
Nicméně v hotelovém bazénu žralok žádný určitě nebude.
emilka16
hodnocení

V bazénech je sladkovodní voda nebo mořská slaná?
emilka16
hodnocení

Bazén slaná nebo sladkovodní voda?

@martical - Nicméně v hotelovém bazénu žralok žádný určitě nebude.
Jak kde *smich* Bazén je zavřený,/...

Ale to bylo jen "miminko":)
Emilka: Jak kde..
emilka16
hodnocení

Do zálivu-laguny se může též dostat a v jaké minimální hloubce by mohl plavat 5 metrů od břehu též kde by byla hloubka jen 1,5 metru?
Odborník na žraloky zde asi žádný nebude...
Ale nejde až tak o hloubku, jako spíše o čas. Za úsvitu a po soumraku by se do moře chodit nemělo..

hodnocení

4x

To si nevyberete. Ze sesterského hotelu se také můžete vrátit v zinkové rakvi s poleptaným žaludkem a váš rodinný příslušník půjde sedět na 28 let.

hodnocení

3x
Já bych do tý vody nelez vůbec.."Toť! Ešťe tam chytne ňákej ten Ajc" Kelišová *smich*

nox®
hodnocení

2x

Já se tedy více bojím faraóna...

julie1234*
hodnocení

1x
Taky bych se bála. Ale někde jsem četla tipy. Jednak když plave větší hlouček, žralok se bojí. No a nekoupat se navečer jako nebohý mladý Rus, žraloci totiž loví za soumraku. A koupal se sám. Egypťani tomu nejsou rádi, ale paradoxně tomu sami přispívají vyhazováním živočišných zbytků do moře z výletních lodí a žraloci se stahují blíže k pobřeží. I to, že zabili údajně žraloka, který zabíjel, nemusí být pravda. Ale věřte tomu, že vás nesežere, nic jiného nezbývá.

royscheider
hodnocení

1x

Pusť si film od Spielberga: Čelisti csfd.cz/...

to je základ tohle znát! :)

hodnocení

1x

Neodporucam nejake presuny do ineho hotela a vyjednavanie o kupani, lebo zralok je nule blizke riziko, na rozdiel od obtazovania / znasilnenia.

Vlastne, v takej krajine vas skor zabije islamisticky fanatik, bud priamo tam alebo bombou v lietadle, nez zralok. Mate nezmyselnu fobiu. Na Slovesnku mame podla medii plno medvedov, ale ja ako turista chodiaci aj do neznackovanej divociny, som v zivote ziadneho nevidel.

steklina

My v Česku zase už 22 let očkujeme proti vzteklině, i když tu 22 let žádná nebyla... to už muselo stát stovky miliard S Jysku pro veterináře :)

Vzteklina není, protože se proti ní očkuje..Až se očkovat přestane, tak tu zase bude..

liska5
hodnocení

1x

Tam bych se teď spíš bála enormních teplot.

Jo, a prý žraloci vyjíždějí za potravou spíš k večeru.

Souhlasím s Vámi, přes den krásných 40 a v noci 26. Neumím si představit jak musí být na slunci :)
Na slunci je víc, ale zase nízká vlhkost. Za tři dny se člověk aklimatizuje:)
Strach z cesty do Egypta

hodnocení

1x
Ti žraloci tam jsou úplně normálně, protože tam žijí. To, že ho člověk nevidí, neznamená, že tam není, jen už není vidět, protože pod deset metrů už toho moc vidět není. V zásadě platí nekoupat se brzo ráno, i když to je nejlepší doba na focení podmořského života a taky večer. Po šesté večer už vás stejně plavčíci z vody vyženou, protože opět vylézají dravci a v sedm hodin už je stejně tma jak v pr... Zátoka nebo i přístav je pro žraloky úplně stejně dostupná,jako všude v okolí. Také jsme byli v Hurghada několikrát a jsou i v zátoce. Sežral tam tu Rumunku a Rakusanku tři dny po našem návratu, na stejném místě, kde jsme byli. Na stejné místo, jen do jiného hotelu jedeme za týden, ale říkám si, že letos už mají splněno:) V Marse zase sežral Čecha, opět pár dní po našem návratu poblíž našeho pobytu. Sám jsem viděl asi metrového u korálového útesu, objevil se z hloubky. Ale riziko je hodně malé, prý daleko menší než že někoho srazí auto a to na kole jezdím téměř denně kolem stovky km, takže se fakt divím, že ještě žiju. U těch hotelů je nevýhoda, že všechny splašky jdou do moře, je to potrava pro ryby a kde jsou ryby, je ostatní potravní řetězec. Na svědomí to má i průmyslový rybolov, používají čím dál menší oka v sítích, takže potravní řetězec je narušený. To ale neznamená, že žraloci loví lidi, lidské maso jim nechutná. Jsou to ale predátoři, takže když vidí někoho se placat ve vodě, tak mají za to, že je to zraněná kořist a musí dílo dokonat. Prý stačí být v klidu a žraloka jen odstrčit, otočit a poslat ho pryč. Slova profi potápěče, ale normální člověk asi v klidu nebude:)

hodnocení

0x

No holka, buď to ukecat a chodit se koupat jinam, nebo se nekoupat vůbec.

Ale je podstatně větší pravděpodobnost, že s tebou spadne letadlo cestou tam, nežli tě polkne žralok v moři. O sražení autem ani nehovořím.

a hned je holka klidnější, což?*smich**smich**smich*

royscheider

JEŠTĚ Větší pravděpodobnost je, zd bude mít PRŮJEM :)

To je téměř jisté:)

hodnocení

0x

Úplně stejně mi plakala sousedka na rameni. Neznat ji, tak jsem přesvědčená, že je blázen. *smich2* Je divné, jak se lidé bojí být šťasnými. Jak si píšou horrorové scénáře a dělají z prdu vzducholoď! *zed*

jaj*
hodnocení

0x
Nejhorší na Egyptě jsou jejich psi, šla jsem tam po ulici a proti mě šel pes a nelíbila jsem se mu tak pán ho šel zastavit.
Asi jste škaredá:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]