Dobrý den, prodala jsem přes Vinted oblečení, dotyčný zvolil zaslání přes DPD. Zobrazil se mi náhled etikety kde je uvedeno, že mám na zabalenou zásilku nalepit tuto etiketu. Jde odeslat zásilka aniž bych tu etiketu tiskla? Nemám totiž tiskárnu. Děkuji
Pokud píšou vytisknout a nalepit, tak bez tiskárny to nenalepíš, protože to nebudeš mít vytisklé! Stáhnout na flešku a ke kamarádovi, co má tiskárnu...
vajka
A někde třeba jako u balíkovny, zásilkovny apod nahlásit jen nějaký kód a na podacím místě si etiketu vytisknou sami? Jsme přeci v 21.století nebo DPD je o tolik pozadu?
sasa*
No vidíš, jak píšeš- zeptej se jich! 21.století a ty nemáš tiskárnu? A kde by se ten kód vzal?
vajka
@sasa ano tiskárnu nemám, nepotřebuji jí, vše posílám elektronicky, proto mě to zarazilo, že to musím tisknout a kvůli tomu si přece nebudu kupovat tiskárnu. Musí se to řešit přes známé, kteří ještě mají tiskárnu. Ale časem se určitě dočkáme.
Nemám zkušenosti se zasíláním zásilek prostřednictvím DPD. Pokud se dívám na zrukydoruky.dpd.cz/... tak tam mají uvedené, že služba zahrnuje "Přepravní štítek, který nemusíte tisknout". Z toho vyplývá, že by to bez tisknutí etikety mělo jít, ale jak to přesně u DPD funguje to nevím.
vajka
Volala jsem na infolinku DPD a tam mi řekli, že si štítek musím vytisknout. Tak teď mám problém ke komu s tím mám chodit. Někde na veřejnosti se nedá tisknout za poplatek z flashky? Kdybych to věděla, posílala bych přes zásilkovnu nebo balíkovnu. DPD je pozadu.
indu
A mluvila jsi te infolince, že na jejích stránkách mají uvedené, že štítek není třeba tisknout, tak jak jsem na to uvedl odkaz? Pokud ano tak co ti na to odpověděli? Kvalita různých infolinek a informací které podávají není vždy na dobré úrovní a dokážou lidém odpovědět cokoliv jen aby jim něco odpověděli a nemusí to být vždy pravda. Příliš se mi nechce věřit, že by DPD nenabízelo tísk štítku když to umí a nabízí i jiné kurýrní služby.
safra
Určitě se dá tisknout. V naší čtvrti je třeba automat na tisk z flashky, skenování a tisk fotek. A nebo v centru města je copy centrum.cz. Pomohlo?
indu
safra: Předpokládám, že tazatelce jde spíše o to jestli ten štítek si DPD vytisknou sami a nalepí na zásilku a ne až tak kde a jak by si ho mohla nechat vytisknout.
vajka
Tak bylo mi opravdu řečeno, že pokud jde přeprava DPD přes Vinted, tak je potřeba si tu etiketu první někde vytisknout, bez etikety není možné odeslat. Toto mi příjde jak z dob ledových Pokud si ale objednáte přepravu přímo přes DPD tak to jde i bez štítku.
Dobrý den,napíšu,jak jsem to vyřešila já,štítek jsem si pomoci fotky obrazovky, stáhla do fotek v telefonu,ořízla a vyvolala v DMku ve fotoautomatu.Snad to někomu pomůže
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.