Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Policie moje telefoni číslo smazat z databaze? T mobile

Od: charger® odpovědí: 17 změna:

Ahoj ( predem se omlouvam , nevím do jake kategorie to má jit ale snad to nevadí tady )

stalo se vám někdy , ze zavolala policie a myslela jsi ze jste nekdo jiný? Se mi představila policie úplně z jiného kraje , ze jestli jsem ten a ten . Ja ze ne i jsem se představil a odkud jsem a pak se mi vyptával jestli toho člověka neznám .. to číslo bylo normálně z mobilního telefonu , nebylo tam napsáno policie . Nemohl to byt nějaký žert? Jo a ptal jsem se jestli dokážou moje číslo z toho jejich registru smazat a on řekl , ze to nejde .. to jako ty telefoni cisla nejsou originál a nekdo predemnou ho mohl mit i když jsem si před 2 rokama kupoval novou simkartu? Diky za radu a mam to nejak řešit? Nejsem rad ze moje tel číslo je někde vedeno na policajtech .

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Opište si číslo ze kterého vám ta dotyčná osoba volala a ideálně navštivte jakékoliv oddělení státní policie a uveďte že vám volal někdo kdo se představil jako policista a pokládal vám nestandardní otázky... jediná možnost možnost jak se něco dozvědět
hodnocení

To asi nebudu tak hrotit , chodit na policajti , on se i omluvil ale mne by zajímalo proč by ti policajt volal ze svyho telefonního cisla .. kolega v práci mi tvrdil ze jeho máma má telefoni číslo a kolikrát ji prý volají nějaký mlady kluci na školní sraz , nejspis nekdo před ni měl stejně telefoni číslo , je tocvubec možné? Ja jsi myslel ze ty telefoni cisla jsou originál a nikdy se neopakuji

kveta1

A co se jako dozví? Určitě vás maminka učila, že si s cizími strejdy nemáte povídat a brát od nich kokínka. Když to budete dodržovat, tak vám nic nehrozí.

Operátoři nefunkční čísla asi po dvou letech dají znova do oběhu, takže ano, číslo před vámi mohl mít někdo jiný.

slovan
hodnocení

2x
Mi se stalo něco mnohem horšího. Policii jsem své číslo nikdy nedal ( a nikde volně na netu není, dokonce ho co pár let měním ) a přesto mi svého času volali a nebyl to omyl.
Z toho vyplývají dva děsivé poznatky, jeden horší, než druhý.
Za prvé : skoro všechny "paranoidní konspirace", zejména co se týče sledování obyvatel, nejsou konsiprace, ale realita. Můžete s tím nesouhlasit, můžete tomu i nevěřit, ale to je asi tak vše, co se s tím dá, v současném režimu, dělat.
Za druhé : i přes všeobecnou profízlovanost komunikace i pozice tisíců lidí, tak neklesá kriminalita. Oni vědí kdo kde je, s kým a o čem mluví, ale přesto tu má skutečná mafie i drobní vandalové "klid na práci". A to je tragédie i děsivý důkaz, komu vlastně policie slouží.
P.S. Kdo chce, může si klidně věřit na GDPR, nebo na Dědu Mráze, jezinky, hejkaly, atd.

hodnocení

0x
Když mi volá neznámé číslo, vždy si ho zkusím najít na google. Čísla vopruzů a organizací to najde. Nenajde to jen soukromá čísla lidí, kteří nikdy nedali žádný inzerát s čerstvé anonymní sim, jaké si pořizují třeba podvodní prodejci problematických aut.
doplněno 11.07.23 21:55: Co se týče volání na špatné číslo, tam se může stát, že někdo má číslo lišící se jen chytlavou přesmyčkou. Já třeba prakticky neodlišuji např. 111 111 284 od 111 111 824. Opakovaně 284 a 824 pletu. I ten policajt se takto mohl splést a ani to neví.

hodnocení

0x

Pokud policie něco chce zjistit tak si Vás předvolá. Na takový telefonát nejlepší je nereagovat.

Není to tak úplně pravda. Jednou mi policie volala na dovolenou do Egypta (to samozřejmě nevěděli), že jakejsi blbec se bavil tím že cihlou mrštil do okna mého auta. A jestli si to auto mohu zabezpečit - vysvětlil jsem že nemohu, tak auto odtáhli na své hlídané parkoviště a zabalili do igelitu. Oni ti policajti někdy výjimečně opravdu pracují pro veřejnost.

Není to pravda. Občas po mně policie chce nějaké informace a pokud nevolá ze skrytého čísla, tak to číslo vypadá jako každé jiné. Ještě nikdy si mě kvůli pár otázkám nepředvolali. Ovšem většinou vím, o co jde.

jano123
hodnocení

0x

Zaďakovať, položiť, vobec sa s tým nezaoberať...

Ako už písali, polícia ma svoje postupy, a ak ma niečo riešiť

z iného kraja, alebo okresu, vždy to rieši z najbližšieho miesta,

okrem vrážd, drog, alebo iných závažných udalosti velkého rozsahu.

Možete kludne spať...*slunce*

hodnocení

Dobre ale ja se pak bal aby mi nekdo nehacknul telefoni číslo , mam tam internetovou banku :/ ale co me zarazilo , když jsem mu řekl , ze to nejsem js koho hleda a jestli by to číslo mohli smazat z te evidence , tak prý to nejde ... takže nejakej vejlupek tam někde na policajtech da vaše telefonní číslo a ono už tam zůstane ... tak co to je nechapu

jano123

Vy Ste stále presvedčený, že volala polícia, ale je to veľký omyl.

Mne osobne v čase covidu volalo dosť ludí z rozličných "fiktívnych" inštitucii.

Mám dosť silné podozrenie, že niekto "púšťal" údaje zo záznamov z testovania,

takže ak ma oslovil mal moje méno aj číslo,

V pozadí za všetkým bolo zistiť viac o mne, alebo mi niečo ponúknuť

/tovar, služby, investovanie/...

Opakovane Vám hovorím, buďte kludný, niekto sa zabáva...*bezim*

hodnocení

0x
Taky se mi to stalo, předvolba byla 735. Nezjišťoval jsem, jestli je to fakt policie, ale vypadá to, že tu předvolbu fakt používají. Ale zas číslo se dá lehko podvrhnout.

hodnocení

Já měl nejdříve soukromé číslo a pak 602

hodnocení

0x

Já jsem jednou vyhrála sim kartu v Penny a na tu mi chodila každý měsíc sms,že poslední výzva k zaplacení dluhu a jméno nějaké firmy, která dává půjčky.Nikdy jsem žádný dluh neměla,syn mě říkal,at si toho nevšímám,že to číslo té firmě zadal ten, kdo to číslo vlastnil předemnou.Mě to ale vadilo,tak jsem tu simku vyhodila.

hodnocení

Takže z toho vyplývá, že telefoni čísla nejsou originál? Jak mi to tvrdil kolega v práci. Jak je vůbec mozny , že naše tel číslo vlastnil někdo před nama?
slovan
To je proto, že po "boomu" mobilních čísel v devadesátkách došlo k jejich vyčerpání a zkrátila se i doba pro jejich "karanténu", před novým prodejem.
Někdy je to i logické, legitimní, třeba když umře starý člověk nebo někdo po havárce. Bylo by hloupé to číslo navždy vyřadit z použitelných.
Horší je, když je ta prodleva krátká, třeba rok, což se u nově prodávaných SIMek děje. I mi už se to 2x stalo. Tak jsem novou SIM zase zrušil a koupil jinou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]