Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah současného partnera s jeho ex

Od: marta odpovědí: 71 změna:
Dobrý den, mám chlapa už 6 let. Máme za sebou vše možné, dobré a zlé.. byl se mnou i v mých nejhorších chvílích.. na druhou stranu tu byla i nevěra z jeho strany.. všechno sme ale vyřešili, sice to nebylo příjemné, ale vyřešili...
Nějak si poslední dobou všímám, že se mi kolem něj začíná motat jeho ex. Furt mu teď volá a píše, jak zběsilá. Několikrát za den.
Ví o tom, že jsme spolu ve vztahu, a moc v lásce mě nemá ( aspoň podle jeho slov), stejně jako jiné jeho bejvalé. Je to ženská, se kterou byl už hodně dávno.. Že prý nehezký věci mu provedla (včetně pomluv o znásilnění a pod) když se rozešli.. že je prý hodně zlá a sobecká.
Nevím proč, ale nelíbí se mi to. Jako údajně je s ní v kontaktu jen proto aby viděl jak trpí, ale jinak ji nemá rád. Že je tak zoufalá, že nemá komu se svěřovat. Bydlí od nás nějakých 200km.. Jenže mě se to nezdá.
Samosebou to on předemnou tají, a když se na ní nezeptám, nic sám neřekne.
Přitom asi před 4 měsíci o ní sem tam vyprávěl, jak je furt na seznamkách a vždycky si najde nějakýho chlapa, kterej před ní raději za pár dní uteče. Nikdy sem se nechovala vůči ní ve zlém, když o ní vyprávěl.
Teď se o ní prý zajímá nějaký její kámoš, ale ona ho prý nechce. Tohle je pravda, protože sem ho slyšela, jak si s ní volá před handsfree v autě (opravdu je to hodně slyšet)
Hrozně mě to štve, hlavně protože vím že mi lže.. když mu volá, tak on řekne, že je to zákazník, ale přitom je to ona. A to mu ani nemusím lézt do telefonu. Poznám to, že dlouho kouká do telefonu, než to típne. Zákazníka típne hned.
Normálně nechci žárlit. Má mnoho ženských podřízených. Na ty jeho ženské podřízené sem si zvykla a nežárlím, pokud je třeba v mé přítomnosti neoslovuje zlatíčko nebo tak. Oslovení zlatíčko pro něj prý nic neznamená. S většinou těch jeho podřízených se znám a jsou to fajn ženské.
Nevím co mám dělat, jak mu o tom mám říct? Do mobilu sem mu nevlezla. Za těch 6 let už vím, když lže. Jak říct Že mě to štve? Štve mě, že mi lže. Jako jediný důkaz o tom, že jsou v kontaktu za mými zády je, že sem to nejednou viděla v historii volání, která se mu ukáže v autě na palubním počítači. Nebo občas má otevřený smsky přes PC a taky je vidět, že si píšou.
Zase na jednu stranu s tím chlapem to je fakt pravda. Slyšela sem to a I mi to potvrdil, když sem se na ní náhodou zeptala. Jeden velký problém je, že když to s ním chci řešit, nafoukne se jako balón a nevyřeší se nic. Já si troufám říct, že sem tolerantní žena. Já chápu, že má ta ženská problémy, občas ji i lituju ale nehodlám tolerovat lež..
Co byste dělali vy? Nechci vztah ukončovat, když to může být opravdu něco nevinného...
Je mi jasný, že kdo chce být v kontaktu, v kontaktu je. Ale chci mu říct, že tímhle tím utajováním ve mě akorát vyvolává žárlivost a nedůvěru.
Nemusí mi říkat všechno, co si s ní říká, ale ať nelže..
Díky za rozumné odpovědi.

71 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když bude chtít zahnout, tak to udělá a Vy s tím nic nenaděláte...

Pokud se budete chovat jak trapná stíhačka, tak tím spíš..

V klidu si promluvte, vše si vyříkejte a hlavně nežárlete, tím to ještě zhoršíte.

Nějaké šmírování v cizím mobilu nemá ve vztahu co dělat.

marta
hodnocení

To je mi jasný, koneckonců, sama sem to napsala.
Nemyslím si, že já sem ta stíhačka. Spíš ona. Asi každýmu normálnímu člověku vadí, když je mu lháno.
Jak si promluvit v klidu, když se naštve, hned jak jenom navrhnu, hned jak řeknu její jméno?
A psala sem, že sem mu v mobilu nesmirovala.

liska5
hodnocení

3x

To jste sami spolu 6 let a bez dětí? O svatbě se nemluvílo? Jak se vztah nevyvíjí, tak hyne. Kolik toho ještě chcete tolerovat? On na Vás nebere ohledy, žije si svým životem a Vy jste někde na okraji. A lepší to nebude, naopak blíží se kritický sedmý rok. Jak myslíte, že on bude reagovat, když se sbalíte a odejdete?

jsem tolerantní, že jsem si zvykla...Vždyť víte, že tohle nemá perspektivu.

marta
hodnocení

Ano, bez dětí. Nechce se ženit... I když posledně, když sem říkala, že mě svatba s ním nikdy nečeká, řekl mi, že nikdy nevím..
Právě, že kvůli tomu teď hyne.. já to právě tolerovat nechci, jenže nevím, jak to mám řešit..
No, někdy se chová hodně sobecky.. ale jindy se chová hodně férově

hodnocení

3x

Dobrý den. Jste spolu 6 let a neumíte spolu komunikovat? Řekněte mu narovinu co Vás trápí a že to vnímáte jako problém ve vašem vztahu. Pokud Vám řekne, že Vám do toho nic není nebo že se Vás to netýká, připomeňte mu, že vztah bez vzájemné důvěry nemůže nikdy moc dobře fungovat. Pokud mu na Vás záleží, měl by se nad tím zamyslet a hlavně sám nad sebou. Pokud je mu 50 let, měl by se chovat jinak. Ne jako škodolibé a uražené dítě, kterému dělá dobře, když jeho minulá partnerka trpí atd. Zdá se, že minulost nemá dost dobře zpracovanou, když toto dělá a riskuje tím váš současný vztah. Popřemýšlejte i Vy, zda je Vaše volba partnera správná..

marta
hodnocení

Komunikovat umíme, až na toto... Jinak jsme schopní spolu mluvit o čemkoliv.
Děkuji.
Tak já mu to tedy zkusím říct. Když se naštve, mám pokračovat ve vysvětlování mojich pocitů?
Odkud jste přišla? Samozřejmě máte pokračovat. Nebo si myslíte, že vaše pocity nejsou důležité a jen ty jeho? Pokud nedokáže na vaše pocity brát zřetel a reagovat na ně nebo si je dokonce ani nevyslechne, tak hodně rychle pryč od něj, věřte mi.
marta
hodnocení

Dobře, ať to aspoň slyší...

tyler
hodnocení

3x
Pokud je pravda vše, co říkáte - např. že spolehlivě poznáte, že nevolá zákazník, ale jeho bývalá, pak taky víte, že vám lže. Byť je to malá lež, je to lež. Kde je jedna lež, tam jich může být víc. Jestli chcete žít ve lži, je to vaše volba. V momentě, kdy je ztracena důvěra partnerů ve vztahu, je "vymalováno". Pokud někdo musí lhát, případně "upravovat" sdělení, aby to bylo něco mezi lží a (snad) trošku pravdou, to je manipulace. Nechutná, sobecká hra.
Vztah, ve kterém se lže nemá žádný smysl a je ztrátou času, především pro tu stranu (osobu), která nelže, případně z těch lží nemá žádný zisk.
Nevím, jak to mají nastavené ostatní chlapi zde, ale pokud by mě začala kontaktovat má ex, udělal bych maximum pro to, aby má současná partnerka neměla důvod žárlit, protože bych ji (ex) ignoroval. A to ji mám pořád nějakým způsobem rád a nepotřebuju vidět jak trpí. Dala mi naštěstí spoustu dobrých důvodů ji nechtít znova vidět. Třeba jsem měl víc "štěstí" na mrchu, než váš chlap. Pak ale nechápu, proč s ní chce být v kontaktu, když mu udělala "spoustu nehezkých věcí". Asi mu to nestačilo!?
marta
hodnocení

Já takt nevím.
Se svými ex já osobně v kontaktu nejsem, a jsem ráda.. nechápu hlavně, co z toho má...

hodnocení

3x
Když to čtu, tak se mi tomu nechce vůbec věřit.
Buďto si z nás dělá někdo srandu
Nebo je opravdu někdo tak hloupý /hloupá
Proč sem teda vůbec píšeš, když se bráníš vysvětlení, že si z tebe dělá akorát prdel? To ses tu přišla jen vybrečet. Furt si jedeš to samý, včetně toho, jak jsi napsala, že je to třeba jen NEDOROZUMĚNÍ.
marta
hodnocení

Nevěřte, ale je to tak ...
Píšu sem, aby mi více lidí řeklo své názory, které se liší..

mně to přijde schizofrenní

nejdřív píšeš jak ti LŽE když říká že netelefonuje s bejvalkou

pak napíšeš, že je to třeba jen NEDOROZUMĚNÍ

co je nedorozumění, že on si myslí, že ty chceš, aby ti lhal a ty nechceš aby ti lhal nebo co je nedorozumění?

Prostě tě má na háku a dělá si co se mu zlíbí, možná se v tom vyžívá a zvedá si ego a kdyby tohle četl tak se tomu i zasměje

marta
hodnocení

Ano, lže.
Slovem nedorozumění myslím, že s ní nemá něco víc, a tudíž to je třeba jen přátelská debata..

olinl
hodnocení

1x

Ať si ten tvůj vyřeší minulost a pokud se můžeš někam na pár dní zdekovat, tak odejdi. Pokud je byt či dům tvůj, tak ať si to jde roymyslet jinam on. Takový vztah že prostě nechceš..Jen v jakém jste věkovém rozmezí 20-30-40-50?

marta
hodnocení

Dům je jeho, bydlíme spolu 3 roky..
Tak to se mu budu snažit říct, ale nejčastější odpovědi jsou, že mi do toho nic není..
Já 30, on 50
olinl

Dvacet let rozdíl-ty si můžeš klidně najít i jiného chlapa.. Dvě možnosti: Rozchod v případě, že ti "to" hodně vadí nebo druhá možnost-na zkoušku na pár dní odejít k příbuzným, známým, na ubytovnu, na hotel (neznám tvá veškerá zázemí). Pokud si to ani poté přítel nevyřeší, tak odchod. Už se nebudeš dál rozčilovat. Ono si po takovýchto zkušenostech člověk uvědomí svou "cenu". Pokud tě má rád a chce s tebou v klidu žít, tak to s ex ukončí. Krom jiného-tobě bude padesát, jemu sedmdesát a pokud bude např. trvale nemocný, tak se budeš o něj starat a on ti bude dál řídit a ztrpčovat život(pokud je panovačnější). Za mě to nemá moc velkou budoucnost, ale jsou i vyjímky..

olinl

Ve vztahu je to o kompromisech od obou, ne pouze od jednoho a když to nejde, tak buď trpět nebo rozchod.

marta
hodnocení

Já vím. S tím rozdílem počítám, že možná bude jednou problém...
Ten odchod na pár dní je vlastně takový ultimátum že jo? A to mu mám říct? Že na pár dní jdu pryč?
olinl
To záleží na tobě jestli chceš mít už klid a on si musí uvědomit, že jsou ve vztahu dva ne tři(běžně). Ano je to bráno jako čas na rozmyšlenou, buď jeho otravná ex nebo ty. Můžeš ho poinformovat o tom že na čas odcházíš, ať si rozmyslí své chování vůči tobě a ex.
marta
hodnocení

Dobře, zkusím to.
Opravdu nechápu co z toho má.. jestli já sem stíhačka (což si teda fakt nemyslím) tak co je potom ona?
olinl

Píšeš na začátku tvé slohové práce o jeho nevěře, nevím co se dělo, ale tohle by mě posunulo blíž k rozchodu. Přiznám se, že jsem to nedočetl až na konec.. Každý jsme jiný, pokud mi něco vadí, tak hledám nejdříve kompromis, potom se otáčím zády. Je spousta rozvedených lidí nebo těch co ukončili vztah, protože to prostě takhle dál nešlo. Se ti vůbec divím, že si "šla" do partnera o dvacet let staršího, z mého pohledu už je to moc.

marta
hodnocení

Tak já taky hledám kompromis, když lže.

slovan
hodnocení

1x
Zdravím, Marto.
Vyjádřím se jen k tomu, co je tutovka a bije to do očí :
1, Ženská, která tvrdí, že se "nemá komu svěřovat" nebo nemůže nikoho najít, tak lže, jak zajíc. Nevím, jestli víte, co se v posledních letech děje třeba na internetových seznamkách, ale tam je poměr žen a mužů zhruba 1:40. Kdyby chtěla, tak má do večera 5 chlapů se kterými může okamžitě dělat tamto, nebo 10 chlapů se kterými si může aspoň psát. Po týdnu hledání se dá najít i potenciální manžel.
2, Výše uvedené se vztahuje i na Vás, Marto. Hlava mi nebere, proč marníte čas s chlapem, který je starší o 20 let a lže Vám, jak puberťák.
Už jste si příliš zvykla na určitý blahobyt, prachy, kterých má asi dost, a tak sebou necháte takhle orat?
Nevím. Ale Vy to víte, jak to je...
marta
hodnocení

Za prvé, opravdu nevím. Na seznamkách sem byla naposledy ve dvaceti... Dneska už vůbec nevím co se kde děje... Opravdu až takový?
Za druhé. Tak krom této ženské mi v ničem nelže. Ani nemá proč. O práci mi může říkat, co chce, stejně se v jeho oboru vůbec nevyznám. Nema v čem mi lhát
Tak ja jsem bydlela s rodiči, než sem se přestěhovala k němu.. hodně sem si zvykla na svoje území..
Prachy? Je chudej, jak kostelní myš.. já nechci chlapa kvůli penězům.. já chci lásku
slovan
Připadá mi divné, že má X podřízených, vlastní bydlení, solidní auto s displejem, a přitom je "chudý, jak kostelní myš"... Zřejmě nevíte, co je chudoba. Buďte ráda.
Co se týče lásky, ta může být jednostranná nebo vzájemná. Pokud si vystačíte s tou první verzí, tak není, co řešit.
marta
hodnocení

Jeho plat je 30k měsíčně. Auto není jeho, je firemní. Splácí dluhy.
Myslím to tak, že nemá tolik peněz, aby mohl nějak extra utrácet. Vždy s výplatou vyjde jen tak tak..

tonka
hodnocení

1x
Jste spolu 6 let, máte mezi sebou opravdu veliký věkový rozdíl a váš vztah se vůbec nikam neposunuje. Přijde mi, že jste vysloveně v podřízené roli, že se musíte radit, jak s partnerem komunikovat.
Nafoukne se? Urazí se? No tak ať. Proč je to téma tak citlivé? Dělá mu dobře, že ex má stále zájem. Nebojte se o tom mluvit. Rovnou a upřímně. Chci si s tebou promluvit o bývalé partnerce. Je mi nepříjemné, že …
Musíte být jasná, věcná. Nenechte se zahnat do kouta. Hodně štěstí.
marta
hodnocení

Díky, hned jak bude mít náladu, jdu na to.

Váš partner by neměl mít pocit, že se snad bojíte s ním mluvit. Ale ta vyrovnanost musí vycházet z Vás.Potřebujete mít absolutní sebevědomí, abyste dokázala být věcná a současně vlídná, ale neústupná. Řekne Vám, že Vám do toho nic není? Dobře, tak Vám prostě už nikdy nebude nic do ničeho, co s ním souvisí. Tohle bych s úsměvem řekla já, kdyby se můj manžel ke mně tak choval. Mám ho velmi ráda, ale nevisím na něm. Nezahynu bez něho. Ani on beze mě nezahyne, i když možná hladem :-D A oba to víme a přesto spolu jsme, je to vyrovnané partnerství. Cesta k němu nebyla snadná.

marta
hodnocení

Já se vždy snažím být vlídná.
Ale on mě hned obviňuje, že ho vyslíchám...
liska5

Potvrzuje se mi tu citát, že žena muže střídá, ale muž ženy přibírá.

Když s ním teda chcete za každou cenu zůstat, tak ho musíte přijmout takového, jaký je.

Typické chování když člověk něco skrývá. Co tu vlastně chceš slyšet? Všechno už bylo řečeno a rady vyřčené. Mám jít a vyřešit to s ním za tebe? Chceš to vůbec řešit nebo co bys vlastně chtěla aby se stalo? My ti nemůžeme nadiktovat každé slovo a každou reakci.
marta
hodnocení

Já sem prostě ten typ člověka, který je nejraději, když je na něco perfektně připravený.
Hned jak bude možnost, hodlám to řešit...
Chápu, to i já, ale na všechno se nedá připravit, protože nikdy nevíš, jak druhý člověk zareaguje.
marta
hodnocení

Ano, to je pravda. No, sem zvědavá, jak to dopadne...
Já už teď popravdě taky, tak dej vědět jak to dopadlo :)
marta
hodnocení

Písnu to sem. Jen nevím, jestli to tu ještě někdo přečte
Já jo, pokud to bude v horizontu dní a ne let :-D
marta
hodnocení

Mám v plánu to udělat co nejdřív...
Hodně štěstí. Kdybys potřebovala další radu nebo spíše názor, protože radit se dost dobře nedá v takové situaci, tak dej vědět.
marta
13.07.23 04:40
hodnocení

Moc díky :)

hodnocení

1x

Nejste manželé, nemáte děti, nevybudovali jste společné bydlení ani podnikání. Z popisu to vypadá na nějaký podivný nerovný vztah. Vypadá to, že za těch 6 let nemáte nic společného o co byste měli společnou starost a tak máte čas vytvářet a řešit hlouposti. To, co popisujete, je spolubydlení cizích lidí. Spíš než rozbor pubertálního chování postaršího pána by mi na vašem místě dělala starost perspektiva takového vztahu.

marta
hodnocení

Máme společná zvířata, bydlení máme vybudované.
Že nejsme manželé a nemáme děti mi nepřijde nic špatného..

hodnocení

0x
Já bych znovu otevřel to téma, proč je s ní vlastně v kontaktu? Co je to za blbost aby viděl jak trpí? Co z toho jako má? Tím bych začal a pak bych se zeptal jak to hodlá řešit do budoucna, to bude v kontaktu s lidmi, kteří mu nic nedají a jen si stěžují a navíc je to bývalá co mu ublížila. Proč má někdo potřebu mít v životě někoho, kdo mu ublížil? Všechny tyhle otázky by měl zodpovědět. Já bych si to vydupal.
marta
hodnocení

Je s ní v kontaktu, aby viděl, jak trpí, že je sama. Prý z toho má radost, že "ta zlá ženská "doplatila na svoje chování.
A když nebude chtít odpovědět? Myslím, že mi na to řekne něco ve smyslu. Že mi do toho nic není.
S takovým partnerem bych nebyl. Každý jsme nějaký, já nevím. My se ženou mluvíme otevřeně o všem a já neznám nic jiného, takže takhle do hloubky odpovím jen to, že by se mi taková reakce vůbec nelíbila a začal bych řešit, že k vám evidentně nemá důvěru, když vás odpálkuje slovy “nic ti do toho není”. My se ženou máme hodně blízký vztah a víme kdo má jaké aktivity a s kým a máme to tak nastavené a vyhovuje nám to a proto by tohle u mě neprošlo a u ní taky ne, to vím jistě. Kdybych jí tohle řekl, tak by ji to ranilo a proč by to taky nemohla vědět? Když člověk nic neskrývá, tak nemusí volit tato slova. Zkuste si promluvit a uvidíte co na to řekne a pak dejte vědět. Něco vymyslíme.
marta
hodnocení

Já věřím, ale zase nechci odejít hned při prvním mráčku. To bych mohla být stále single.
Takže, až řekne, že mi do toho nic není, řeknu, že ke mě nemá důvěru?
Tak já to zkusím, a jak mám začít?
Mám na to jít pomalu, nebo narovinu?
marta
hodnocení

Tak promluveno.. probíhalo to úplně v klidu z obou stran

hodnocení

0x

Podle mě tohle nemá budoucnost, jako většina vztahů.

Kdo hledá, ten najde;)

marta
hodnocení

Jakože ten náš vztah, nebo jejich?

ltz
hodnocení

0x
Ani nemusíte žárlit, ale stejně máte v hlave plno otázek, tomu se nedá vyhnout. On s vámi nechce o ní ani komunikovat, tak asi nyní nic nevyřešíte. Ona to bude asi velká potvora, dokázala si toho vašeho omotat kolem prstu, i přesto jak mu ublížila. Pišete, že se nechcete rozejít a on jí s vámi ani nechce probírat. Asi vám tedy zbývá jen čekat, jestli to spojení s ní ukonci on sám ze své vůle. Jestli by jste třeba dokázala o ní nemluvit, mít svou hrdost, povznést se nad tim, dělat, že vás ta potvora nezajímá. Kupte si něco hezkého na sebe, paráďte se. Ono to nějak dopadne, buď tak nebo tak. Možná, že je to fakt něco jen nevinného a lže jen proto, že je mu nepříjemné o tom s vámi mluvit.
marta
hodnocení

Nevím, jestli to je žárlivost nebo ne. Ale myslím na to furt. Já jsem prostě čestná a nesnáším lhaní. Nevím, proč mu najednou vadí, bavit se o ní, když předtím to bylo normální. A já sem fakt nebyla zlá, když sem se o ní bavili normálně.. bavila sem se s ním o tom, jako o každém jiném člověku..
Takže to nemám řešit? Ať se snažím, jak se snažím, vždycky si ty otázky zavolají o pozornost...
Nevím, nikdy o ní nemluvil hezky, že je zlá. Vadilo jí, když mu rodina říkala zdrobněle, že prý je zlá i na své rodiče, hlavně otce. Nevím, jestli je ona potvora, nebo ten můj jenom trouba, co jí neumí říct jdi do ... Nechce se o tom bavit.. i když.. když sem se na ní ptala naposledy, rozpovídal se o tom, že jí balí nějakej chlap, kterého nechce. Mluvil normálně.. nebyl nervózní nic..
Takže čekání bude nejlepší? I když mě to bude uvnitř užírat? Myslíte, že to parádění s ním něco udělá?
Právě, že občas mám pocit, že to fakt nic není, jenže občas na mě přijde i strach, z té horší varianty...

marto, o něco vejš jsi se mě ptala, jestli jsem myslel že ten tvůj vztah nemá budoucnost, nebo ten jejich. Myslel jsem tvůj vztah.

podívej. Píšeš tu jak spisovatelka. Kvůli týpkovi co je evidentně závislej na svý bejvalý. Přijde mi to strašně ponižující pro tebe. Jen se podívej jak se tu vypisuješ. A ještě ti týpek tvrdí že nevolá s bejvalkou, ale se zákazníkem. Nepřipadáš si ponížená a hloupá?
Teď ti něco slíbí, zalepí ti pusu. Za 2 měsíce sem budeš psát znova. Nebo budeš sypat léky na psychiku.

Vyber si

marta
hodnocení

A co když jde třeba o nedorozumění? Chci vědět názory více lidí.
Ano, připadám si tak, ale pusu si zalepit nenechám.
Vím, že to bude blbá otázka, ale proč má důvod ke lhaní, když donedávna bylo všechno v pořádku? Nic zlého sem proti ní neřekla. Neudělala sem mu žárlivou scénu..

p23®
hodnocení

0x

Je to velice složité. Nevím, co od takového muže očekáváte. Jste spolu 3 roky a co dál? Chce děti, vezme si Vás nebo mu budete dělat jen společnost. Jste ještě mladá, jistě budete chtít děti, rodinu. Pán asi neví co chce i když má již léta. Našla bych si mladšího, svobodného hocha, který touží po lásce a rodině. Myslím, že to nemá perspektivu, když se tak chová. Budete se s ním jen trápit.

Pokud setrváte, tak se s jeho jednáním budete muset asi smířit. Přehlížet to. Nebo si promluvit, ale myslím si, že se to jen tak nezmění.

Zdravím.

marta
hodnocení

Asi to, co každá. Normální vztah. Jsem skromná a nechci drahé dárky, chci jen lásku.
Jsme spolu 6 let, bydlíme 3. Děti mít nemohu... Po tom,co řekl naposledy, svatba ASI zatím ne.
A jak si promluvit s někým, kdo se nafoukne jak balón? A výhrůžky s ním nic neudělají. Pozná na mě, že to nemyslím vážně, neumím lhát.
liska5

Už nic. Právě jsem podotkla, to co tazatelka napsala ve stejné minutě.

@marta Mě zaujalo, jak každé jeho slovo převracíte ze všech stran a "ve všem kromě bejvalky mu věříte". Mně chlap jednou zalhat, má utrum. Jo, možná mi v něčem lže, ale jsme spolu 40 let a troufnu si říct, že bych to poznala. A bohužel bych mu po jeho odhalené lži přestala věřit i všechno, co mi kdy řekl, takže pro mě by to skončilo. Já mu nelžu a podle mě se ve lžích nedá v páru existovat. Možná si neříkáme úplně všechno, ale na jasnou otázku oba dostaneme jasnou a pravdivou odpověď, neexistuje "do toho ti nic není". Taky musíme být připraveni tu pravdu unést, ale u nás doma nejsou žádná dramata. Nepěstujeme je. Jednáme a mluvíme na rovinu a pro mě je to extrémně důležité.

marta
hodnocení

Prostě si s ním promluvim...

hodnocení

0x

Bojíte se zůstat sama,on to ví a proto se k vám takto chová.Bez úcty.Ono je lepší být chvíli sama,než ztrácet čas s lhářem a sobcem.

Řekněte, řekla jste mu, velice jasně a zřetelně, že se vám nelíbí to, co provádí s bývalou. Bez emocí, bez slz, bez křiku. Věcně, racionálně: "Nelíbí se mi to, co vy dva provozujete. Myslíš si, že je to v pořádku? Budete v tom pokračovat, nebo toho necháte? Jak? To je jen a jen tvoje věc. Mi to vadí, nechci to! Uráží mě to. " Nedělejte ze sebe chudinku, nesnažte se budit soucit! To je cesta do pekel.

On není hloupý,moc dobře ví,že o něho bývalka stojí a dělá mu to dobře.Když mu bývalka vypráví,že o ni nějaký muž stojí a ona ho nechce,to jakoby mu říkala,že i když je o ní zájem,tak ona chce jeho.A muže víc láká žena o které ví,že by ji chtěl jiný.On také ten váš muž,když dělá nadřízeného ženským,tak je zvyklý,že mu ženy lichotí a podlézají.A s vámi si je až moc jistý,to nikdy není dobře.

Připadá mi to,že se k vám chová,jako by si vás koupil.Za to,že vydělává dost peněz a můžete bydlet v jeho domě.Vás má jako takovou jistotu,ale jinak se chce chovat jako svobodný a nezávislý.Ono se mu i lépe flirtuje se ženskými,když není ženatý a také na něho víc ženské ,když není ženatý letí.

marta
hodnocení

Mám to s ním začít řešit pomalu, nebo to na něj vybalit hned?

Rádkyně babkazov Vám to píše úplně jasně. Lepší návod tady nedostanete.

marta
hodnocení

Fajn, počkám na vhodnou příležitost a jdu na to ...

cid
hodnocení

0x

Bud ti lze proto, ze te s tim nechce zatezovat anebo proto, ze te ma na salamu.

A když nemůžeš mít děti, co si o toho slibuješ? Nechtěl jsem všechno, ale nejspíš seš pro něj přítelkyně s výhodami? on už děti má s tou ex nebo s kým?

A nemůžu ti radit, abys mu řekla: "Proč mi lžeš”? To by tě taky mohl poslat k Šípků, žejo, a to asi nechceš. na druhou stranu, když by něco chtěl tajit, tak by ty hovory asi mazal ne? Pokud říkáš, že je nechá zobrazený v autě i v počítači, no tak tam asi nic extra zákeřnýho nebude.

Neboli, tady po písmenkách těžko můžeme přesně analyzovat. Každopádně až ti to začne moc vadit, tak se ty můžeš sbalit, a najít si jinýho... což asi nechceš. No takže ti nezbývá, než hrát podle jeho pravidel.

každopádně, jak už tu zaznělo, Komunikujte klidně, Nedělejte ze sebe chudinku, prostě mu řekněte proč to dělá a co přesně dělá? Žádné zdravá!

doplněno 13.07.23 12:53:

Oprava: Žádné drama.

marta
hodnocení

Nemá děti.
Tak mít dítě není povinnost ne? Já je ani nechci. Necítím se na to ..
Mám tedy udeřit přímo?
Já sem prostě na pomezí.. nechci mu lézt do telefonu.
Dneska mi nejdřív řekl, že s ní nemluvil, ale o minutu později z něj vypadlo něco, že si zajistila nějaký dům. Pracuje jako makléřka.
Jen pořád nevim, čím že sebe tu chudinou udělám?
Chci to s ním řešit stejně, jako s ním řeším třeba práci. Prostě stylem jako kámoši v hospodě.. taky nestojím o konflikt samosebou.

hodnocení

0x
Takže není teda problém, když PÍŠEŠ(o něco výš) "JEN PŘÁTELSKÁ DEBATA" , jak si tvůj pseudo přítel s bejvalkou volají.
Tak proč vůbec píšeš do poradny?
Spousta rádců tady věnuje svůj čas kvůli komu?
Tak nashledanou, TROLE.
Tuhle otázku by měli uzavřít, vůbec nikam to nevede
marta
hodnocení

Když nevěříte, nevěřte. Nemusíte. Nevím, co bych měla z toho, kdybych si dělala srandu z lidí zde.
Jestli vám vadim, nevšímejte si mě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]