Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nároky při invaliditě

Od: iva22* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Mám invaliditu 3 stupně.Zajímalo by mě na co mám nárok.Myslím tím,zda mám nárok na samolepku na auto,případně příspěvek na benzím a pod.Nevím kde se tyto informace dozvím.Poradíte mi?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

2x

iva22 otázku nároků řeší vyhl . č. 181/1991. klubafasie.com/...

O žádosti se rozhoduje na obecním úřadě obce s rozšířenou působností po posouzení zdravotního stavu posudkovým lékařem.
Jsou stanoveny i kriteria věková klubafasie.com/...

Karina

iva22*
hodnocení

Díky moc,rozhodně si zkusím podat žádost.

karina*

iva22, není zač, rozhodně to zkuste. Přeji hodně štěstí, Karina

lidus*
hodnocení

2x

Nárok nemáte na nic, vše je na zvážení posudkového lékaře magistrátu. Jako první musíte žádat o ZTP,ZTP-P souběžně o samolepku na auto a příspěvek na benzín-ten je 2010 na ZTP 3000kč. Můžete žádat i o příspěvek na koupi nebo úpravu auta, na koupi pomůcek, úpravu bytu na bezbarierový. Hodně štěstí a pevné nervy, vím o čem mluvím. Pokud to v prvním kole zamítnou, nevzdávejte se a odvolejte se. Také můžete žádat o příspěvek na péči.

cyril*
hodnocení

2x

Nárok máte pouze na invalidní důchod. Na další "výhody a úlevy" mají nárok držitelé průkazu zvláštních výhod (TP,ZTP a ZTP-P). Zda na tento průkaz máte nárok by Vás měl informovat Váš praktický nebo odborný lékař. Obecné informace můžete získat i na odboru soc. věcí příslušného obecního úřadu nebo magistrátu. Na tomto úřadě se také podává žádost o tento průkaz, který však v žádném případě není vázán na invalidní důchod jakéhokoliv typu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]