Nejste přihlášen/a.
doplněno 11.07.23 12:20: Zub je mléčný!
4x
A ještě jedna věc. Nejde jen o spravování zubů, ale i o čištění zubního kamene, který si doma sám vyčistit ničím nedokážete.
Nechodit k zubaři znamená likvidaci vašich zubů. Potom místo běžných prohlídek budete muset v budoucnu na skutečně velký a dlouhý zákrok renovace chrupu v ceně několika desítek tisíc. To nechcete. Pořádně si čistěte zuby, i mezizubním kartáčkem a určitě k zubaři choďte pravidelně. Pokud strach nepřekonáte, jak už jsem psal, navštivte psychologa.
2x
Mléčný zub se začne kývat proto, že se mu vytratí - vstřebá - kořen a zůstane jenom tenounká skořápka, k níž je přichycena dáseň, Zub pak drží jenom tou tenkou linií kolem dásně. Jako děti jsme se mléčných zubů zbavovaly lehce, uvázala se kolem zubu nit, druhý konec na kliku, a pak už jsme jen seděli a čekali, až někdo otevře dveře. A najednou se zub houpal na klice na niti. Dnes se mladí ptají, jestli se zubem v noci udusí. ![]()
Ale neboj, až nějaký jiný zub začne bolet tak, že nebudeš moci jíst, spát a vůbec nic dělat, tak třeba konečně k zubaři půjdeš. Teprve potom to bude ta správná zábava.
Takže se rozhodni - zda se chceš udusit nebo jít k zubaři?
Nechci tě děsit ale zdraví je přednější než tvůj strach
Když bych měla mluvit za sebe tak jsem skoro stejně stará jak ty a zubařů jsem se hodně bála, možná i víc než ty. Ale za posledních pár měsíců jsem byla u zubaře každý měsíc několikrát a dokonce i na operaci kvůli úrazu. Už se nebojím vůbec
0x
0x
od asi 8 let 3x do roka na dentální hygienu. I nějaké vrtání mléčných zubů proběhlo, i trhání zubu s váčkem s injekcí do dásně. A panický strach ze zubaře nemá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.