Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kyve se mi zub

Od: david* odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, Mám problém kýve se mi zub. Mám panický strach ze zubařů Takže k němu mě nikdo nedostane. Zub vypadne po nějaké době sám už se kyve pár měsíců ale prostě k zubaři nejdu! Jenom mám jednu věc: můžu se s ním v noci udusit? Prostě mi spadne do pusy a můžu se s ním udusit nebo ho normálně spolknu? Mimochodem je mi 14 let tak nevím jestli je normální že mi ještě ve 14 letech kýve zub.
doplněno 11.07.23 12:20: Zub je mléčný!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ve 14-ti to normální není, šup,šup do zubaře.

Taková pěkná paradentoza a ve 20-ti nemáte ani jeden.

tj
hodnocení

4x
Myslím, že ano. Je to pevný předmět, který můžete ve spánku vdechnout. Určitě byste to měl aktivně řešit. Pokud je váš strach ze zubařů větší, než obavy o vaše zdraví, tak navštivte psychologa. Nikdo na světě nechodí k zubaři rád. Nikdo. Ale zubař je doktor jako každý jiný a při vyšetření stačí jen ležet a mít otevřená ústa. Za další, v případě opravy zubu už dávno neplatí, že jsou to nějaká muka. Zubař vám zub umrtví a vůbec nic necítíte, jenom máte otevřenou pusu a cítíte jak vám tam stříká studená voda, žádná bolest.
A ještě jedna věc. Nejde jen o spravování zubů, ale i o čištění zubního kamene, který si doma sám vyčistit ničím nedokážete.
Nechodit k zubaři znamená likvidaci vašich zubů. Potom místo běžných prohlídek budete muset v budoucnu na skutečně velký a dlouhý zákrok renovace chrupu v ceně několika desítek tisíc. To nechcete. Pořádně si čistěte zuby, i mezizubním kartáčkem a určitě k zubaři choďte pravidelně. Pokud strach nepřekonáte, jak už jsem psal, navštivte psychologa.

hodnocení

3x

Ak nebudete chodit k zubarovi a na dentalnu hygienu, tak maximalne v 40-ke budete mat dva zuby ako hroch, zapach z ust a velke bolesti. Odporucam cim skor najprv psychologa, potom zubara.

david*
hodnocení

Ok ale já se bojím toho abych ho v noci nespolkl
kolemjdouci
Nesmíš v noci usnout.
david*
11.07.23 12:50
hodnocení

Výborně!

hodnocení

2x

Mléčný zub se začne kývat proto, že se mu vytratí - vstřebá - kořen a zůstane jenom tenounká skořápka, k níž je přichycena dáseň, Zub pak drží jenom tou tenkou linií kolem dásně. Jako děti jsme se mléčných zubů zbavovaly lehce, uvázala se kolem zubu nit, druhý konec na kliku, a pak už jsme jen seděli a čekali, až někdo otevře dveře. A najednou se zub houpal na klice na niti. Dnes se mladí ptají, jestli se zubem v noci udusí. *zed*

hello
hodnocení

0x
Udusit? To asi těžko. Když malým dětem vypadávají zuby taky se s nimi nedusí :)
david*
hodnocení

Myslím za předpokladu že ho spolknu ve spánku
Proč by ses měl dusit, když to spolkneš?
Ale neboj, až nějaký jiný zub začne bolet tak, že nebudeš moci jíst, spát a vůbec nic dělat, tak třeba konečně k zubaři půjdeš. Teprve potom to bude ta správná zábava.
hello
Tak to potom jo... teda teoreticky asi ano.
Takže se rozhodni - zda se chceš udusit nebo jít k zubaři?
Nechci tě děsit ale zdraví je přednější než tvůj strach
Když bych měla mluvit za sebe tak jsem skoro stejně stará jak ty a zubařů jsem se hodně bála, možná i víc než ty. Ale za posledních pár měsíců jsem byla u zubaře každý měsíc několikrát a dokonce i na operaci kvůli úrazu. Už se nebojím vůbec :)
david*
hodnocení

Tak já nevím někdo říká že je to velká šance nekdo říká že se to stane málokdy tak já fakt nevím. Ten zub je mléčný Takže by měl vypadnout sám ne?

jaj*
hodnocení

0x
Není normální mít ve 14 mléčné zuby, ve 13 jsem měla jeden a měla jsem za úkol se ho zbavit a zubařka byla naštvaná že se mi to za 14 dní nepovedlo, ale pak za dalších pár dní už šel.

david*
11.07.23 12:51
hodnocení

Ok
jaj*
Jinak zubař může vzít kleště a pomoct mu, tohle je bezbolestný, nebo postupně sám ho vytáhnout. K zubaři zajít, je lepší tam zajít dřív a řešit malý problém než dojít pozdě , ze zničených zubů prý můžou být další problémy. Nedostatek vitamínů protože se málo kouše jídlo. Otrava protože se může něco dostat do krve kdyby zuby dělaly problém. Chybějící zuby, mě chybí jeden a je to hrůza. S chybějícím zubem se ostatní posunou, pak to vypadá blbě. Jo taky mám strach ze zubaře, kolikrát jsem několik dní nespala , ale nakonec to tak hrozný nebylo. Říct zubaři že máš strach a on bude umrtvovat a dělat tak aby to bylo co nejmíň bolestivý. Třeba jsem měla na poslední návštěvě jen kameny, ty vzal vrtačkou a bolest nebyla žádná. Kdysi jsem byla včas a měla jsem malý kazy, tak se jen trochu vrtalo. Ještě před tím jsem měla velký problém, tak se trhalo (jo to je hrůza, hlavně než js se z toho dostala) a ještě před tím jsem měla nějaký větší problém a to se ořezávalo vrtačkou, a málem mě upadla hlava. Tak jsem si začala čistit zuby, ústní vodu, mezizubní kartáčky a hlavně tam chodím včas.

hodnocení

0x

Strach ze zubaře se dá léčit. Můj si se nou vždycky prohodí pár vět kde jsem zase cestoval a jak tam bylo, v ordinaci mu hraje příjemná hudba, pokud nekoukám na něho tak je tam obrazovka s plovoucíma rybičkama. A anestezie je samozřejmost.

pb®
hodnocení

0x
Je to mléčný zub, ve 14 klidně nějaká 4 či 5 mohou být. Tak si ho sám vyzrhni. Až na dva mléčné špičáky jsem si zbylých 18 mléčných zubů vytrhla sama. Zubař to oproti domácímu trhání umí bezbolestně, stříkne na dáseň sprej s lidokainen a ucítíš jen tahání. Zvládly to i moje 5-6leté děti a trauma nemají, naopak mladší říká, že s kývajícím se zubem chce jen k zubařce, ta totiž umí trhat bezbolestně. Panický strach ze zubaře nechápu, leda byste byla celá rodina s mizernou zubní hygienou. Jak se k tomu staví rodiče? Staršímu synovi je 12, takže vlastně stejně starý a k zubaři chodí od svého roku věku 2x do roka na prevenci, p
od asi 8 let 3x do roka na dentální hygienu. I nějaké vrtání mléčných zubů proběhlo, i trhání zubu s váčkem s injekcí do dásně. A panický strach ze zubaře nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]