Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předem bych chtěl napsat že fakt nechci aby to působilo morbidně, ale nedávno jsme se s kamarádem bavili o tom filmu a chtěl bych se zeptat, kde je to skutečné místo (prý nedaleko/v katastru obce Valašské Klobouky), kde tenkrát v roce 1976? M. Somora zahrabal ty dvě mrtvé dívky? Tak jsem se to snažil dohledat ale jeden zdroj udává veřejná skládka, další zase hliněný násyp, hlíny. V jednom rodinném domě že si ještě drze vypůjčil lopatu - že prý zapadl. Svědky toho nápadného a podivného postavení náklaďáku byl prý řidič projíždějícího auta který si zapsal značku a pak ještě dokonce prý číšník z nedaleké koliby..
Kde to teda přesně bylo?
Děkuji.
Dnes už to místo vypadá jinak, je to kousek za Valašskými Kloboukami směrem na Slovensko, vlevo kousek před zmiňovanou kolibou. Divně stojícího auta kabinou ke skládce (modrý roman) si všiml řidič rozvážející uhlí, který měl s sebou v autě syna/vnuka, který měl v tom čase prázdniny. Ona to ani moc skládka nebyla, spíš se tam načerno vozil všelijaký bordel - hlína, suť ze staveb a tak. Je to hned u cesty, která se po poměrně široké ploše vedle cesty připomínající odpočivadlo prudce svažovala k potoku. O číšníkovi jsem neslyšel. Lopatu si půjčil snad ještě na Slovensku a pak hledal vhodné místo.
ogar: Dobrý večer. O číšníkovi se právě hovoří tady: (v 29:45) :
Podle vašeho popisu - tady v tomto dokumentu
tinyurl.com/... Je to ono?
Děkuji.
Bylo to blízko koliby, ale na druhé straně silnice, hned jak je ta odbočka na Královec. Bylo tam normální smetiště. Dnes už tam není, i ta silnice je jiná, byly tam větší zatáčky. Ten řidič si zapsal značku proto, že on stál kabinou na hraně toho smetiště, bylo mu to divné, protože popeláři nebo jiné auta tam couvaly, aby ten bordel mohly sypat dolů. On měl ty mrtvé dívky v kabině. A ten číšník byl kamarád mého otce.
Číšník Josef Matyáš,
Skládka byla tady, ta cesta dřív vypadala jinak, byly tam zatáčky.
Ptal jsem se manželky - 70 ročník narození rodilá Klobučanka, jestli si pamatuje předělávání cesty na Brumov a říká že ne. Nevíte zhruba kdy se to narovnání uskutečnilo? Díky
Když si tady:
najdete to místo a porovnáte aktuální ortofotomapy s ortofotomapou z 50. let, tak se tam ta silnice mírně narovnala. Ale rok samozřejmě nevím.
stir: Tak jsem to původně špatně pochopil, kde jste to myslel... Omlouvám se vám. Ono je to to místo o kterém včera psal i p. ogar. (Tak jsem se v tom streetview moc neseknul). Nevím proč mi to nejde ohodnotit.
Při určování místa jsem vycházel z dobové fotky z vyšetřování (v 19:44 toho druhého filmu - pozice toho domečku a jak je orientovaný vůči možnému svahu, a osluněné plochy kolem a domeček má na střeše takovou atiku - jako nízkou zídku nad čelní stěnou a pak takovou stříšku nad vchodem z čelní stěny). Z toho jsem dospěl k názoru že dívky byly nalezené plusmínus zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.