Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měl jsem se zachovat jinak?

Od: mn odpovědí: 13 změna:
Jedná matčina známá mi upekla dort k 20. narozeninám, samozřejmě jsem jí poděkoval(později jí i řekl že byl vážně dobrý) nechtěla za to peníze(i když jsem jí je nabízel), že prý peče ráda a mám to brát jako takový dárek. Každopádně asi po týdnu vytvořila příspěvek na facebook s fotkou toho dortu a popřála mi v něm všechno nejlepší. Na to jsem nezareagoval a asi po dalším týdnu si mě odebrala z přátel.
Udělal jsem něco špatného? Chápu že jí ten dort určitě dal práci a zabral nějaký ten čas, ale už mi jednou popřála a za ten dort jsem jí poděkoval, tak jsem neviděl důvod to nějak komentovat. navíc v drtivé většině nikomu příspěvky nelajkuju ani nekomentuju, ale možná tentokrát to bylo namístě. Upřímně, cítím se kvůli tomu celkem blbě, že jsem jí třeba urazil, nebo tak. Tak by mě zajímalo co si o tom myslíte vy.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Upeču někomu dort, a pokud on ho pak neokomentuje na FB, tak si ho odeberu z přátel a je to děsná tragédie? :-D. Já nevím, ale asi žiji v nějakém jiném světě. Naštěstí.

Holky i ty starší mají tohle většinou trochu jinak,než kluci.

@arwi... hlavně i z diskuzí zde dnešní kluci jsou holky

slovan
hodnocení

4x
Rozhodně ses měl zachovat jinak.
To jest - vůbec si nedělat hlavu z nějakého "odebrání z přátel" ( na tyhle gesta jsou ženské rychlé, jak sračka a vůbec to nemusí s ničím souviset ), co nejméně času trávit na internetu ( zejména na facebooku ) a vůbec si nemyslet, že facebookové "přidání do přátel" znamená začátek skutečného přátelství.
Co nezačalo tudíž nemůže ani skončit nějakým "odebráním".
Z toho, jak to popisuješ, jsi žádnou chybu neudělal.
Neponižuj se před ní a nesnaž se jí "omlouvat" za její zbrklost. To by bylo absurdní.

hodnocení

2x
Dobrý den, popřála Vám, Vy jste poděkoval... Nevím, za mě jste žádnou chybu neudělal,dokonce i peníze jste nabídl. Já když peču dorty, tak je nezveřejňuji s jmény ani s označením, i když ty lidi znám. Prostě když už, tak zveřejním fotografii dortu, jako hotového díla (až po pár dnech, aby ho oslavenec neviděl). Nevidím nejmenší důvod, proč byste měl po týdnu od narozenin nějak reagovat. Já třeba na sockách reaguji na všechna přání hromadným poděkováním. Vlastně v podstatě nelajkuji a nekomentuji vůbec. Nemám úplně potřebu trávit čas na sockách a projíždět je. Za mě nemáte důvod se nijak omlouvat, nebo něco jinak napravovat.

jp
hodnocení

2x

To jsou starosti...Ještě, že nemám facebook.

hodnocení

2x

Myslím, že jste neudělal špatného nic. Osobně jste poděkoval za dort, pochválil ho..Nejste povinen cokoliv psát a sledovat na sociálních sítích. Pusťte to z hlavy, bylo to její rozhodnutí dát veřejný příspěvek a pak si Vás odebrat z přátel. Kdoví co jí k tomu nakonec vedlo.

Přesně tak. Kdo ví, co všechno kombinuje za nesmysly. Za dort bylo nabízeno a když nic, tak poděkováno. Co mělo být víc?

hodnocení

1x
Co si myslíme my? No nám je to samozřejmě jedno. Pokud jsi přání viděl, měl jsi poděkovat. To nic nestojí. On ten dort dnes totiž vyjde na haldu peněz i jsa pečen doma. Můžeš to nedorozumění se známou probrat, vysvětlit jí, že tě to mrzí. Nebo dělat mrtvého brouka.

hodnocení

1x

Ty máš pusu a ta známá taky. Tak komunikujte, neboť pokud to neuděláš, bude vládnout napětí a v dnešní době je tohle prkotina, aby ti kazila dny. Pokud je potřeba, mají se věci vyjasnit *hi*

hodnocení

1x

No, bože! Tak jí pod příspěvek opožděně poděkujte a napište jí, že byl výborný, pokud si Vás tedy rovnou neblokla...

Sice nechápu, že má někdo neustále potřebu vše zveřejńovat, ale ruce Vám neupadnou, nakonec jí taky neupadly, když na tom strávila x hodin a stálo ji to peníze.

Je to matčina známá, pro klid bych to udělala a dál už neřešila.

hodnocení

0x

Myslím,že to jde ještě napravit.Řekněte jí,že jste chtěl příspěvek okomentovat,protože vám dortem fakt udělala velkou radost,ale že jste zjistil,že si vás odebrala z přátel.

ltz
hodnocení

0x
No, asi čekala ještě nějaké uznání a ono nic. Asi jste měl stejně ještě reagovat, aspoň pár slovy. Tak když se potkáte, můžete ještě jednou poděkovat a o dortu básnit jak byl vynikající. Pak nebudete mít výčitky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]