Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost příspěvek na dítě

Od: tm odpovědí: 5 změna:
Spočítal jsem, že za měsíce 04 až 06/2023 máme nižší příjem rodiny než 3,4 násobek životního minima. Resp. v těchto měsících přišly na účet rodiny nižší částky než ten 3,4 násobek. Měli bychom tedy mít nárok na příspěvek na 2 děti. Otec pracuje, matka rodičák. Od jakého data mohu žádat o příspěvek? Jak se dokládají příjmy? Z práce nějaké potvrzení o příjmech za 2. čtvrtletí (tzn. prijem za mesice 04 az 06 nebo to, co mi prislo na ucet v mesicich 04 az 06 - mzda chodi o mesic zpětně?) nebo stačí uvést částku do žádosti a dát k ní razítko a podpis od zaměstnavatele? Jak se počítá čtvrtletí v příjmech, když mzda chodí zpětně za uplynulý měsíc? Ještě jeden dotaz - pochopil jsem, že podám jednou žádost a pak za každý kvartál přinesu potvrzení o příjmech (?), ale co když jeden ze 3 měsíců prešvihneme ten 3,4 násobek a dva měsíce se do něj vejdeme - je nárok na příspěvek aspoň za ty 2 měsíce (klasika - vanocni nebo pololetní odměny...). Děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
10.07.23 11:21
hodnocení

0x

zamítá se

tm
hodnocení

Také názor...)) nikdy jsem o nic nezadal, ale jelikož stát plánuje odrbat, kde se dá, tak proč nežádat, že...

hodnocení

0x

Myslíte asi "přídavek na dítě"- všechny základní info MPSV Přídavek na dítě /... a Žádost o přídavek/..., konkrétně by vám měli odpovědět na příslušném pracovišti ÚP.

tm
hodnocení

Jen jsem nechtěl jít na pracák jak úplný trotl, proto se ptám na zkušenosti

hodnocení

0x

@jedubabicka Vám sem dala odkazy, za jakých podmínnek lze zažádat online, co je třeba doložit a že lze zažádat 3 měsíce zpětně.

Hloupého komentáře si nevšímejte, jsou to stejně jen při dnešní drahotě drobné a zažádejte si.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]