Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krevní testy u praktického lékaře

Od: hxhshs odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, lze získat výsledky běžných krevních testů u praktického lékaře, které by potrvzovali rakovinu žaludku, střev... Nebo žaludeční vřed?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím, na to by ti měl odpovědět tvůj praktický lékař.

Já u praktického lékaře absolvuji odběr krve a ten vzorek pak putuje do laboratoře, kde provedou testy vzorku.

K lékaři pak zašlou výsledky vyšetření s uvedenými zjištěnými hodnotami. Lékař podle hodnot rozhodne, jestli je všechno v pořádku, což může sdělit i po telefonu, nebo je nějaký problém a pozve si tě na další vyšetření.

A když má lékař výsledky z laboratoře, tak si je mnůžeš třeba vyfotit nebo opsat nebo zapůjčit a po okopírování je zase vrátíš.

Mám to podobný. Doktorka napíše žádanku, s tou dojdu do špitálu na odběry a laboratoř pošle výsledky doktorce. Ta mě pak vypráší kožich *smich**smich* když se ji něco nelíbí. Když se podívám na výsledky z labolatoře, nejsem z toho vůbec moudrej. Tak k čemu by mě to bylo, že?

liska5
hodnocení

2x

Ty základní krevní testy Vám nepotvrdí rakovinu ani vředy. Na to jsou další vyšetření. On ani ultrazvuk to neukáže.

hodnocení

1x

U praktického lékaře můžete získat informaci z krve, zda probíhá v těle nějaký zánět.Sestra vám odebere za tím účelem krev, jestliže je toto vyšetření opodstatněné a lékař tak rozhodne. Ostatní potřebné rozbory se provádějí v laboratoři. Můžete si dojít do odběrového místa a tam si dohodnout jako samoplátce odběr a rozbor.

hodnocení

1x

Lekar na zaklade toho, co mu poviete, objedna vysetrenia a interpretuje ich vysledky. Vy mate pravo ziskat vypis zo zdravotnej dokumentacie vratane vysledkov odberov, len netusim, na co vam to ako laikovi bude.

hodnocení

0x

Praktický lékař při vystavování žádanky na odběr krve obyčejně zaškrtává hodnoty které určují jestli je v těle zánět, hladinu cukru, cholesterol, hodnoty které určují činnost ledvin. Ale markry které ukazují přítomnost rakoviny v těle nezaškrtává. Jestli máte nějaké potíže se zažívacím traktem, tak vás pošle na endoskopii a nebo kolonoskopii. Tam vám prohlédnou trávicí trakt a když tam uvidí něco, co tam nemá být, vezmou z toho vzorek, pošlou do laboratoře. Podle výsledků, jestli je to nezhoubné, léčí praktický lékař. Jestli zhoubné léčí na onkologii.

sasa*

Nemáš pravdu! Může zaškrtnout i PSA a FPSA - ,markry na rakovinu prostaty. Fakt je ten , že pak následují další kolečka vyšetření!

jajik

"sasa" naprostý souhlas.

Pravidelně chodím na PP při kterých se odebírá vzorek krve na vyšetření. Loni v dubnu mě doktorka hned na druhý den volala, abych neodkladně přišel. Při návštěvě mě řekla, že mám vyšší PSA a urgentně mě poslala na urologii - potvrdila se rakovina prostaty.

Jindy jsem po PP pišel za týden po odběrech a doktorka mě poslala na další vyšetření, pokud bylo potřeba (většinou ale potřeba nebyla, protože bylo všechno v pořádku).

A sestra se mě sama vždy ptala, jestli chci kopii vyšetření a rozborů krve. Za vytisknutí A4 mají v ceníku 2,- Kč, ale většinou za výtisk nic nechtěla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]