Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samotná dovolená v 18

Od: anon odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, je mi 18 let a s dalšími 2 spolužáky letím na dovolenou, jenže rodiče mně nechtějí pustit. Vždyť jsem právně dospělý, za své činy a rozhodnutí zodpovídám já sám, ještě chtějí poznat toho spolužáka a jeho rodiče, ale on teď nemá čas, protože se stěhují a rodiče to nechtějí pochopit, jak jim to mám vysvětlit? A můžou mi tohle zakazovat vůbec? Děkuju

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zeptej se jich,proč nevěří,že jsi dospělý nejen věkem,ale i svým chováním.Jinak zakázat ti to nemohou,ale škoda narušit dobré vztahy s rodiči.

...zvláště pokud s nimi bydlí a stále ho živý.

hodnocení

6x
Tak pokud chcete jet a rodiče chtějí poznat vašeho spolužáka a jeho rodiče, tak to nějak zařiďte. Řešení máte...
anon
hodnocení

To sice ano, ale teď nemají čas na to, jelikož se stěhují

Požadavek rodičů je správný a pochopitelný. Měl bys takové seznámení zařídit. Stěhování by nemělo mít přednost před schůzkou. V pozici tvých rodičů bych byl také znepokojený. Věkem nebo nějakými právy raději neargumentuj. Z pozice starších to působí spíš komicky.

Kolik času zabere takové setkání 5 minut? Opravdu to chcete svádět na stěhování? Keci v kleci.

hodnocení

3x

To, že jsi zletilý ještě neznamená, že jsi dospělý a že se tak dokážeš chovat...

Pokud tě nechtějí pustit, asi to bude mít nějaký opodstatněný důvod.

Pokud si rodiče kladou podmínku, měl bys ji splnit, pokud tě živí a bydlíš u nich, měl bys respektovat jejich pravidla.

Je zajímavé, že pokud se děti chtějí něčeho domoci, přesně znají svá "práva", ale u povinností to tak už většinou nefunguje...

Je zajímavé, že pokud se děti...

Jenze on uz neni dle CR zakonu dite, za ktere zodpovidaji rodice a zadnych svych prav se domahat nemusi. Jak napsal Ringo, proste to rodicum muze oznamit jako hotovou vec. Nemaji mu to co zakazovat.

liska5
hodnocení

2x

U vás doma asi moc komunikace nefunguje. O plánech na prázdniny se přece doma mluví nějakou dobu předem a né rodiče nečekaně postavit před hotovou věc. Spolužáky taky mohli znát dřív. Mne, jako rodiče, bys asi naštval. A oni spolužáci doma nemají s rodičema problém? Přeci jen, pokud jsem finančně závislý na rodičích, tak si nemohu diktovat.

anon
hodnocení

Všechno si platíme sami, rodiče o tom ví nějakou dobu už, jen mne s tímhle zeď přišli ;)

hodnocení

2x

Prostě jim to oznam a jeď.

hodnocení

0x

....a rodiče to nechtějí pochopit, jak jim to mám vysvětlit? A můžou mi tohle zakazovat vůbec?

Asi tě znají...a chtějí vědět, zda nesvedeš i spolužáka...

anon
hodnocení

Jak to myslíš? Jsem slušně vychovaný kluk, vím co se smí a co ne, to samé i oni :D

a s dalšími 2 spolužáky letím na dovolenou,
Oba DVA spolužáci se stěhují? Současně...? To se mi nezdá... Aspoň s jedním seznam rodiče...

anon
hodnocení

Jo takhleeee, ne, ten jeden ve Plzni u rodiny a druhý se stěhuje. Plzeň je od nás přes celou ČR

A co zkusit rodiče seznámit třeba přes skype atp.?

liska5

To mne taky napadlo. I třeba jen si zavolat, něco si ověřit, ujasnit.

jaj*
hodnocení

0x
Tak si najdi jiný kamarády se kterými pojedeš, můžeš jet s jinými kteří mají čas na seznámení s rodiči

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]