Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté střídání prací

Od: jobjopper odpovědí: 9 změna:

Jaký máte názor na Job Hopping? Nedokážu udržet motivaci vydržet na jednom místě a často měním práci. Za poslední dva roky jsem vystřídal už 5 prací. Nejdéle jsem vydržel 8 měsíců na jedné pozici. Podotýkám, že to byly obyčejné kancelářské pozice s platem nanejvýš 35 tisíc hrubého, takže to beru tak, že o tolik nepřicházím a minimálně ty samé peníze dostanu zase kdekoli jinde.

Chápu z pohledu náborářů, že to není optimální, ale to jsem prostě já a nedokážu si pomoci, pořád potřebuji změnu, nové impulzy a akci. Co by mi mohlo pomoci najít vnitřní spokojenost a ideální práci?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pár rad...

Předem si uvědomte, jestli je pro vás nová práce tou, kterou chcete dělat v příštích několika letech, nebo jde jen o přestupní stanici. Pokud po několika týdnech odejdete ke konkurenci (a už jste tento postup předtím několikrát zopakovali), vrhá to na vás špatné světlo.

Zaměstnavatel do vás investoval energii a čas, vše vám ukázal a vysvětlil a teď musí znovu shánět jiného pracovníka. Takže pokud se takhle budete chovat dál ve snaze jít stále za lepším, jednou můžete tvrdě narazit a zjistit, že vás ve firmách z oboru odmítají, protože už o vás vědí.

kmet
hodnocení

4x

Fluktuace = cesta do pekla. Nakonec skončíte pod agenturou, nikdo vás napřímo nezaměstná. Nabízí se opustit nevýhodný koncept nechání se zaměstnat a začít budovat vlastní byznys. To bude dost podnětů a zpravidla to člověka baví, když vidí, jak to roste a že se nepachtí pro cizí.

hodnocení

1x

Zkuste se zamyslet nad tím ,co vás skutečně baví a podle toho hledat práci.A peníze nejsou všechno,hlavní je být v práci spokojený.Třeba budete štastný úplně v jiné práci než na kancelářské pozici.

hodnocení

1x

Pohledejte si u strejdy Gůgla, jak je to s ADHD u dospělých. Zamyslete si, co z toho sedí na vás. Podle toho začněte hledat řešení. Jasně že v sobě a svým přístupem k sobě, ale tam, v tom výkladu určitě najdete racionální vysvětlení. Když pojmenujete, najdete diagnozu, to už je část úspěchu. *palec*

jobjopper
hodnocení

Děkuji za komentář, tak jsem si to vyhledal. Nevím, jak vás tohle napadlo, ale sedí na mě téměř všechny charakteristiky. Mívam i takové tělesné samovolné tiky, ale myslím, že moc lidí si toho nevšimlo. Ale opravdu nemám čas chodit na nějaké speciální vyšetření, nechci mít žádné problémy ve zdravotní kartě.

paveldvorak
hodnocení

1x

Je to v naprostém pořádku, pokud to vadí náborářům, mohou jít dělat něco jiného

sám dělám relativně odbornou duševní práci ale zjištujiu že mi to po 10 letech přestalo bavit...baví mne fyzická, manulní práce která má konrétní hmatatelný výsledek..pak to má pro mne smysl...

takže je to jendoduché je nutné hledat práci která člověka uživí ale také baví a která mu dává i smysl

sasa*
hodnocení

0x

A proč to řešíš,když píšeš, že ti to nevadí a d facto o nic nepřicházíš...? Že by trolík?

hodnocení

0x

@jobjopper - Co by mi mohlo pomoci najít vnitřní spokojenost a ideální práci?
Každá rada drahá, když současně napíšete "nemám čas chodit na nějaké speciální vyšetření, nechci mít žádné problémy ve zdravotní kartě". Co tedy psychoterapie nebo personální koučink? Sice to není zadarmo, ale nikam se to nedostane.

hodnocení

0x

Zkuste se zamyslet nad společným jmenovatelem toho, co Vás nutí odcházet ze zaměstnání. Předpokládám, že to asi bude vždy to samé, že Vás to tam přestává bavit, když se v práci zaběhnete a stává se z ní rutina. Myslím si, že nejste sám, že takových lidí je více, některým dokonce vadí, že se musejí podřizovat autoritě, nebo jim chybí možnost tvůrčí práce, když pořád něco musí a mají potřebu dělat zrovna, svobodně, něco úplně jiného, nebo jindy. Řekla bych, že Vaše místo je v podnikání, kde budete svým pánem, řídit si svůj pracovní rytmus sám, nemuset se podřizovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]