Nejste přihlášen/a.
V letním obdobi na mne lezou a štípou me komáři a různá jiná havěť. Po takovém poštípaní se utvoří červená vyrážka která nepříjemně svědí a trvá to někdy i týden nebo i déle než se to ztratí. Prozatím na to používám obyčejnou alpu co sice trochu pomáhá, ale je to málo účinné. Zajímá mne jestli existuje něco co je více účinné a urychluje to hojení těch vyrážek a je to běžně dostupné a vokně prodejné. Nezajímá mne čím se namazat tak aby na mne ta havěť tolik nelezla a odpuzovalo by ji to. Nechci se neustále něčím takovým a asi i trochu páchnoucím celý mazat.
Nejvíc pomáhá si podobných prkotin nevšímat a hlavně ruce od nich pryč, žádné drbání. Tělo má skvělé mechanismy jak se s existencí cizorodých látek vypořádat a tomu žádný prostředek nemůže konkurovat.
Není to tak jednoduché se toho nevšímat jak se to zdá někomu kdo s tím možná nemá žádné problémy. Když to často docela dost svědí tak je těžké odolat a nepoškrábat to, tak aby se tím alespoň na chvíli zmírnilo to svědění. Ano, tělo se s tím vypořáda, ale trvá to někdy i dost dlouho. Mne jde o něco co by nejen zmírnilo to svědění, ale zároveň i urychlilo zahojení té vyrážky. Ono to i někdy trochu bolí když je to na ne příliš vhodném místě. Asi před měsícem jsem měl tu vyrážku na uchu a tam to více bolelo než svědilo.
No bohužel, už to tak je. Smiř se s tím, že to je jako chřipka - léčená trvá týden, neléčená 7 dní. Nejsi sám, koho havěť štípe , kouše, apod. Co maj dělat chudáci v Afr. zemích, indiáni a spol... Věř, že čím víc toho na sebe napatláš a bude jim to vonět bude hůř! Pokud ti smrdí i odpozuvače hmyzu, pak jediné řešení- zůstat doma, aby na tebe nelezli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.