Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na štípance od komárů a jiné havěti?

Od: pna odpovědí: 11 změna:

V letním obdobi na mne lezou a štípou me komáři a různá jiná havěť. Po takovém poštípaní se utvoří červená vyrážka která nepříjemně svědí a trvá to někdy i týden nebo i déle než se to ztratí. Prozatím na to používám obyčejnou alpu co sice trochu pomáhá, ale je to málo účinné. Zajímá mne jestli existuje něco co je více účinné a urychluje to hojení těch vyrážek a je to běžně dostupné a vokně prodejné. Nezajímá mne čím se namazat tak aby na mne ta havěť tolik nelezla a odpuzovalo by ji to. Nechci se neustále něčím takovým a asi i trochu páchnoucím celý mazat.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tak pokud máte ALOE rostlinu,pomazat rozkrojeným listem a nebo si koupit v lékárně Fenistil,pomáhá obojí tak nějak stejně.

id
hodnocení

3x
Vždy mám u sebe v batůžku ( kabelky nenosím) obyčejnou zubní pastu. Ihned po kousnuti nanesu bobek pasty na štípanec a je klid.
pna
hodnocení

A jakou zubní pastu na to používaš? Asi nebude každá zubní pasta stejná.

id
Doma značky zubních past střídám. Jakmile je v tubě minimum, zbytek putuje do batůžku. Takže je to vlastně jedno čím štípanec natřu.

hodnocení

2x

Zkuste octanový krém, je k dostání v lékárně. Mám ho přes léto pořád po ruce.

hodnocení

2x

Fenistil krem + tablety Zodac / Zyrtec.

host
hodnocení

0x

Trampové si štípance a bodance ošetřovali rozmáčnutou lesní jahodou, borůvkou, malinou. Dnešní turisti někdy používají TeaTreeOil, olejíček, pozor hodně voní nebo někomu smrdí, člověk začne kýchat.

riva
hodnocení

0x

Nejvíc pomáhá si podobných prkotin nevšímat a hlavně ruce od nich pryč, žádné drbání. Tělo má skvělé mechanismy jak se s existencí cizorodých látek vypořádat a tomu žádný prostředek nemůže konkurovat.

pna
hodnocení

Není to tak jednoduché se toho nevšímat jak se to zdá někomu kdo s tím možná nemá žádné problémy. Když to často docela dost svědí tak je těžké odolat a nepoškrábat to, tak aby se tím alespoň na chvíli zmírnilo to svědění. Ano, tělo se s tím vypořáda, ale trvá to někdy i dost dlouho. Mne jde o něco co by nejen zmírnilo to svědění, ale zároveň i urychlilo zahojení té vyrážky. Ono to i někdy trochu bolí když je to na ne příliš vhodném místě. Asi před měsícem jsem měl tu vyrážku na uchu a tam to více bolelo než svědilo.

jaj*
hodnocení

0x
Třezalka nebo jak se to jmenuje a nějak se to míchá s alpou,

sasa*
hodnocení

0x

No bohužel, už to tak je. Smiř se s tím, že to je jako chřipka - léčená trvá týden, neléčená 7 dní. Nejsi sám, koho havěť štípe , kouše, apod. Co maj dělat chudáci v Afr. zemích, indiáni a spol... Věř, že čím víc toho na sebe napatláš a bude jim to vonět bude hůř! Pokud ti smrdí i odpozuvače hmyzu, pak jediné řešení- zůstat doma, aby na tebe nelezli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]