Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mé příbuzenstvo. . .

Od: horymir odpovědí: 11 změna:

Já jsem syn mé matky

matka má sestřenici, kdo je pro mě sestřenice mé matky?

a matčina sestřenice má děti, co jsou pro mě děti sestřenice mé matky?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Teta z druhého kolene, lze běžně nazývat teta.

Její děti jsou vlastnice či vlastníci (dle pohlaví).

kolemjdouci
To je ale staročeština, to se používalo tak ve středověku *smich*. A univerzální "teta" to se říkalo třeba i učitelce v mateřský školce...

Hmm sorry, že žiju ve středověku. Na Moravě se to normálně používá... A myslím, že geneaologové by také nesouhlasili.

cs.wikipedia.org/...

No nevím... asi používalo. Na moravě žiju.

@gumidek Asi je to na zvyku. U nás v rodině se to používá běžně.

Zajímavý článek na toto téma: nase-rec.ujc.cas.cz/...

kolemjdouci
hodnocení

5x
Nikdo a ničím.
sasa*

Souhlas asi jako Vaše kráva se napila z našeho žlabu...

08.07.23 19:51

*zed*

liska5

Kdepák! Společné geny tam nějaké jsou. Co jsem si nechala udělat testy DNA, tak mi o takových příbuzných chodí do mailu zprávy, že jsou moji bratranci a sestřenice z 3.- 5. kolene. Většinou z ciziny.

liska5
hodnocení

4x

Vzdálení příbuzní.

Ale můžete mít k sobě lidsky blíž než sourozenci.

hodnocení

0x

Zeptal jsem se na vyhledávači: děti mé tety jsou mí... A dostal jsem dost odpovědí. Zkus to. Všechno vypisovat sem nejde, je toho moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]