Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závratě..Máte zkušenosti?

Od: doutnak® odpovědí: 10 změna:
Ahoj..Posledních pár let mám závratě a nechápu proč..V práci jsem lezl po žebříkách a lávkách v různých výškách a doma po stromech při ořezavání..Jednou to přišlo na stromě-pocit závratě..A od té doby se to stupňuje..Rozhledny jsem měl rád a teď vylezu a hned musím dolů..Rozhledny ve stromech s průhledným "dnem..respektive podlahou",tak to už vůbec ne! Jak je možné, že dříve mi to nevadilo? I sny mám o tom, jak někam padám..z lešení, z komína, ze střechy..prostě z výšky..nebo jen šílené probuzení ze sna při šlapnutí do prázdna..Proč jsem to dřív neměl a teď se to stupňuje? Díky;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

4x

Ahoj, bohužel to může být postcovidový syndrom. Doktoři zjišťují, že těch následků je víc, než se zprvu čekalo, změny na srdci, očním pozadí, v mozku a mj. i ve sředním uchu.

Spíš postočkovací syndrom :)

hodnocení

1x
Ano,mám jednu zkušenost,kdy se mi při mírném zaklonu hlavy projevila závrať. Prošla jsem jednorázovou léčbou kdy jsem lezela na posteli a lékař se mnou různě pohyboval,říká se tomu repozicni manévr. Od té doby se mi závrať nevrátila. U vás bude nevyhnutelné vyšetření nejdříve u neurologa,poté na URL.
gama

ORL

URL je webová adresa

Děkuji za opravu. Samozřejmě ORL

hodnocení

1x

Zdravím...a nemůže to být věkem?Pravdou je že takové sný nemám ale nikdy jsem závratě neměl ale posledních několik let mám problémy se žebříkem-dvoják- třeba při stříhání stromku-kdy se mi na poslední příčce už rozklepou kolena a vyloženě strácím rovnováhu nebo jdu po chodníku -rovně a najednou zjistím že jdu tak nějak šikmo..tlak mám 136.-jinak mám 67

-jinak mám 67 roků *ee*

hodnocení

1x

Mám to také tak. Snad do 45ti let jsme výšky měla ráda, ale pak mi začal vadit žebřík a dnes už i židle. A na staré roky mívám závratě a točení hlavy. Doktor se bál snad mrtvice, tak mě poslal na neurologii a tam našli problém ve středním uchu, kde je centrum rovnováhy. Dostala jsem prášky Betahistin a už závratě a točení hlavy nemám. *hej*Jestli to chcete řešit, pak na neurologii a snad i ušním.

hodnocení

0x

No, podle mě jste si nějak "zadělal" na psychický problém, který je potřeba odbourat...

Stalo se mi to v životě několikrát, trvalo dlouho, než jsem to "odbourala".

Kdysi jsem nemohla vůbec obchodů typu Makro,Bauhaus, Ikea, kde jsou ty uličky s vysokými regály, okamžitě závratě, zpocená záda, pocit na zvracení...musela jsem jít na záchod a omýt si obličej studenou vodou, nebo jít ven na vzduch, časem pomohlo to, že jsem si udělala vždy soupis, co potřebuji, ten si četla a soustředila se na něj, abych nevnímala, kde se momentálně v takovém obchodě pohybuji a musela se soustředit na něco jiného, prostě se tomu nevyhýbat, překonala jsem to, ale trvalo to dlouho.

To samé u lékaře..jednou TK 210/105, okamžitě "haló", prášek pod jazyk, snaha volat záchranku a odvézt mě hned do špitálu *zed* takže chodím na kontroly se sešitem, kde mám zaznamenaný tlak z domova a tlak mám u lékařů opět celkem v pohodě...

Manžel má momentálně něco podobného jako Vy, přitom tam byl x let bez problému.

V nákupním centru, kde je průhledný ochoz, se musí držet u zdi, nesmí se podívat dolů, přitom třeba na chalupě na žebříku natíral štít v pohodě...občas chodíme s vnučkou do herny,, která je v NC v druhém patře, takže se tomu nevyhýbáme, snažím se ho odreagovat, aby se nesoustředil na to, kde se zrovna pohybuje.

Podle mě je to záležitost hlavy, dá se to odbourat, ale trvá to dlouho..

hodnocení

0x

@doutnak - Jak vidíte, nejste v tom sám. Díky Bohu, že ve snech mě tohle (zatím) neděsí, ale jinak jsem taky řešla od lana a karabin k první šprušli žebříku - možná je to věkem *smich* Tak holt výš nelezu, no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]