Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit ochranný cvoček

Od: paja odpovědí: 7 změna:
Koupila jsem si v oc globus boty a zůstal tam takový ochranný cvok. Všimla jsem si toho až doma, 50 km od oc. Zkoušela jsem obchody v místě, jestli by ho neodstranily, ale nepasuje. Nevím jak ho odstranit, abych si boty nepoškodila. Nevíte jak? Pro šťouravé, opravdu jsem ty boty nepronesla přes pokladnu v podprsence ani za spoďáry, účtenku po mně chtěli i v obchodech, kde se mi snažili cvok odstranit. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Normálně se to dělá silným neodymovým magnetem. V kloboučku přesune kuličku a ta uvolní protikus cvoku. Kladivem do rozbití to jde taky.

doplněno 07.07.23 22:39:

Silnej magnet lze vytěžit třeba z PC ze starého pevného disku. Hardisku...

Nebo nahřát pořádně starý nůž plamenem a klobouček odtavit a otevřít rozříznutím.

doplněno 07.07.23 22:39:

Nebo rozmačkat ve svěráku... je tolik způsobů...

hodnocení

3x
Zajet zpět do Globusu, zaplatit boty a zdarma vám odborně odstraní cvok.
paja
hodnocení

Zaplacené jsou, ale 50 km tam a 50 zpět je dost nevýhodné.

hodnocení

2x
Dobrý den,také se mi to stalo,ani to nezazvonilo,takže jsem to zjistila,stejně jako vy,až doma.
Byl to plastový kroužek,který jsem podložila vyšším kusem molitanu a kladivem jsem ho rozbila,aniž bych poškodila své zboží. Snad se vám ti podaří také.
paja
hodnocení

Skvělá ráda, moc Vám děkuji, povedlo se

mnd®
hodnocení

1x

Vrátit pro neopravidelnou vadu...

hodnocení

1x
Rozštípat kleštěmi plastovou část (pokud v ní není vidět barevná ampulka. Objeví se takový jednoduchý držáček zakousnutý to trnu, snadno jde sundat. Dejte foto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]