Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Extrémně chorobně zvědavá kolegyně

Od: malvinka* odpovědí: 15 změna:

Prosím vážení rádcové,

čiňte se *smich*kamarádka se mne ptala zda nemám nějaký luxusní nápad jak se zbavit, dotěrných dotazů, extrémně zvědavé kolegyně v zaměstnání. Zajímá jí naprosto všechno. I když vstoupí do místnosti a kolegové si ukazují nějakou věc, která nesouvisí ani s ní, ani ničím jiným. Pouze si domluvili, že si předmět přinesou.Padne otázka co to máte. Zvizitíruje pracovní stoly atd. Vážně schází hadr na hlavu a pavlač.

Existují i dotazy typu, kde je kam šel ten a ten a přitom nakonec v případě, že se jí podá odpověď, tak ji zopakuje. Tedy ji i kolikrát ví.

Zná někdo diagńozu?

A jak jí tyto manýry utnout? Bohužel najit jí jiné pískoviště nelze a v kolektivu se velké oblobě příliš netěší.

Ono takový dotaz člověku v důchodovému věku:,, Co to žereš?,, vypovídá jistě za své i bez komentáře.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

6x

malvinka, Vaše kamarádka by chtěla luxusní nápad *ee*?

Koukla jsem se na to z druhé strany mince. Ono je zábavné někde při vínečku povyprávět co ta "praštěná Máňa" od nás z kanclu zase udělala. Ale co je to za kolektiv, že si s Máňou nesednou a nevyříkají si spolu, co jim vadí. Třeba se jedná o pouhou nevychovanost a Máně ještě nikdo neřekl jak se má na pracovišti chovat. Ona patrně vnímá, že je z kolektivu vyřazovaná a stále dokola zkouší, bohužel pro ní stejný model chování, jak ostatní zaujmout, jak být v centru dění, jak o nic nepřijít. Což může jít sice na nervy ostatním. Ale - jsou to snad dospělí lidé. A aby to řešili, že se na ní domluví a něčím jí budou provokovat, aby se pak v koutku smáli, cože zase Máňa udělala, to promiňte, to je snad pod úroveň. Myslím, že by si měli všichni dohromady promluvit a počkat, zda si to Máňa přebere, pochopí a usměrní se. V době , než jí to docvakne , kdyby někomu začala např. přerovnávat stůl, nebo se chovala neomaleně tak snad dotyčný umí říct - hele už jsme si to vyjasnili, tohle mě dělat nebudeš, takhle se mnou nebudeš mluvit. Třeba nakonec kolektiv zjistí, že to není až tak špatná ženská, že jen neuměla komunikovat. Ovšem to v tom kolektivu musí být také rozumní lidé. Nejde přeci o to, jak kolegyni přečůrat a mít z toho bokem vánoce, ale jak ji převychovat ;).Karina

cyril*

Za pokus to jednoznačně stojí, ale je třeba brát v úvahu, že v mnoha případech se jedná o těžko odstranitelnou charakterovou vadu.

marenka*
14.09.10 15:47

*palec*

pt®

Malvinko, řekněte kamarádce, že je to těžké posuzování pro každého, kdo nestál na té druhé straně. PT /stařenka/

hodnocení

2x

A proč ji níkdo s úsměvem neodpoví: Co je ti do toho? Ty jsi nějaké vyšetřovací komando? Anebo se staráš proto, že chceš pomoci?*cert*Urvat si od pusy a dát potřebnému?

hodnocení

2x

Az pujde priste kamaradka do prace, tak at sebere do krabivky prvni psi exkrement na ktery narazi a az kolegyne vstoupi do kanclu, tak at jsou nad tim vsichni tajuplne skloneny a zkoumaji to jako nejvetsi vzacnost. Az se jich zepta, co to tam maji, tak musi odvetit, ALE HOVNO. Jako ze nic duleziteho. Nic, co stoji za videni. A nesmi ji to prozradit a ukazat..Jako ze je to tajny.

No a pak za chvili vsichni nekam zmizi a jen tak mimochodem zavrenou krabicku zapomenou na stole...

malvinka*
03.10.10 10:39
hodnocení

Axus*palec**haha*

hodnocení

0x

Ignorovat, neodpovídat?.?.?

malvinka*
hodnocení

lujs ignorování nezabírá, navíc je ve věku, když už přece jen by mohla znát Jarkovského.

marenka*

Malvi, v kterém věku poznám Jarkovského? Doopravdy vůbec nevím, kdo to je. *hi*

malvinka*
hodnocení

Promiň Maruško, já jsem dnes úplně našrot, důvod bych musela vnitřní.

Maruško 50+

Je mi už několik přes čtyřicet a taky nevím kdo to byl?.?.? *ee*

Jarkovský - přece pravidla slušného chování ;).

marenka*

Ach tak. *hi* Tak to mě učila babča. *palec*

buss
hodnocení

0x

ale uvažte, na druhé straně je to ideální objekt když budete chtít něco rozhlásit mezi lid. To jsem jednou využil. Jednalo se o to, kdo bude oddělení šéfovat, byl i takový, co šel za ředitelem a nabídl se, že to vezme. Jen tak při řeči jsem rozhlasovači sdělil, že samozvance nechceme, ale budeme hlasovat, o koho máme zájem. Hned po obědě se to vědělo v celém areálu. A místo dostal J. de Facto. A tím byla nastartována i jeho další kariéra...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]