Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trhani vice zubu naraz

Od: darsi odpovědí: 14 změna:
Je vhodne nechat si vytrhnout dva nebo i tri zuby zaroven? Udela to vubec dr? Mate nekdo zkusenost? Jiz delsi cas (asi 10 let) mne trapi 3 zuby. Vsechny tri maji vytahane nervy a vyplnene kanalky + cerec. Stalo to dost penez a pritom mne zuby stale trapi. Jeden uz boli tak nesnesitelne, ze brzy navstivim dr a chci zub vytrhnout. Osobne se domnivam, ze zbyle dba zuby bude v blizke budoucnosti cekat totez. Tak si rikam, ze kdyz uz budu mit pusu umrtvenou, zda to neudelat vse zaraz a za rok vse zaraz vyresit implantaty. Nebo to brat postupne?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není to nic neobvyklého. Manžel šel na operaci kyčle a musely všechny špatné zuby pryč, jako před každou velkou operací. Zubařka mu vytrhla šest zubů při jedné návštěvě. Kamarádka šla na operaci se srdcem a zubař jí vytrhl pět zubů.

darsi
hodnocení

Ach, to zni hrozne. Jak se to hoji? Je to bolestive? V zivote jsem trhala zub jednou a to jsem byla tehotna. I tak je to ale proste nejlepsi reseni. Taktez to byl zub s vyplnenymi koreny a s cerecem.

Před operací se trhají špatné zuby? Tuhle blbost slyším poprvé? Nedělo se to v době před revolucí?

@gumidek: *palec2* Máš pravdu. Nevidím jediný důvod!

Trochu jsem zagooglil a vysvětlení už mám. Když má někdo zuby v zanedbaném stavu s dlouhodobou infekcí, která se neřeší, tak při transpalntaci orgánů se berou imunosupresiva, která snižují funkci imunitního systému, aby se tělo transplantát nezačalo zbavovat co by cizí orgán od jiného člověka. Imunosupresiva fungují celkově, takže jakýkoliv zánět se rychle rozjede do celého těla, což by u zdravého člověka nehrozilo.

Ale stejně. On má někdo v dnešní době zuby jak vypálený jističe a je mu jedno a neřeší jejich stav a trvale přehlíží záněty v hubě? Co to je za lidi? Bezdomovci? Pak se asi k vůli snížení rizika zubů a jiných částech těla postižených nemocí chirurgové preventivně zbavují...

Zubař není drahý, když někdo umí hospodařit s penězi a už vůbec nemluvím o tom, že někdo raději jede na dovolenou nebo chlastá či hulí jak fabrika. Pak není ani na to základní. Zuby. A brečet, že je dneska zubař drahej?*smich*

Extrakce zubů je zdarma no...

gumidek - "Zubař není drahý,..." *sok*

Kdy jste byl naposledy u zubaře? Mě v dohledné době čeká protézka (2 zuby). "Vyndavací" za 25 000, případně pevná za >100 000 Kč. Mně to teda zrovna laciné nepřijde. A to si přes 50 let platím zdravotní pojištění :(.

Teda ale, při čtení jsem se vyděsila... Naštěstí mi při žádné operaci zuby netrhali a nikomu z mých známých také ne. Tak děkuji za vysvětlení, že se to dělá jen u zubů se sklonem k infekci. Už jsem se lekla,že jednou mi budou muset kvůli operaci vyškubat moje krásný, milovaný zoubky *ee*

Loni 60t a letos 10t.

Klapáky nechceš. Kvalita života jde doha*zlu, když nemáš svoje zuby a nemůžeš jíst, co tě napadne.

Jestli někdo kupuje krabku cigár každej den, tak to máš přes 30 tisíc.

Chlast dalších... a jsi na 60t

mate59
hodnocení

0x

Vytrhl mi naráz 4 přední zuby postižené parodontitidou a podruhé 4 horní stoličky,následně 3 horní stoličky,taky naráz..Pak dělal augmentaci kosti pod implantáty.Tu dělal 3 týdny po extrakci zubů,rok určitě nečekejte,implantáty řešte čím dřív.Zuby jsem neléčil,výsledek s parodontitidou by byl nejistý,jisté by byli jen zaplacené peníze za léčbu,proto šli ven,implantáty mám 15 let a jsem max.spokojen.Není to levná záležitost.

pb®
Kolik jste těch stoliček v horní čelisti měl? Ať počítám jak počítám, 6,7,8 vlevo a vpravo je celkem 6 stoliček v horní čelisti. 5,4 nejsou stoličky, ale zuby třenové. 3 špičák, 2,1 řezáky.
mate59

Nevím, jak se správně ty zuby jmenují,ale trhal naráz 4 a 3 kusy počítáno odzadu.

hodnocení

0x

Nechte si udělat vše zaráz. Pořád lepší než trpět na etapy. Jen si to nechte zašít ať se to rychleji hojí. Mě trhali zuby x krát a s tím zašitím to bylo sto a jedna.

hodnocení

0x

Tak to by snad měl rozhodnout lékař podle toho jakým způsobem bude dělat náhrady - korunky, můstek.

adr
hodnocení

0x

Postupně, když to půjde*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]