Ahoj potřeboval bych poradit ohledně od odstoupení od smlouvy. Dodavateli jsem napsal že odstupuji od smlouvy a on mi napsal že: Dobrý den,Pro zahájení reklamačního procesu prosím o vyplnění reklamačního formuláře, který se nachází v příloze tohoto e-mailu.Podepsaný formulář společně s případnou další dokumentací (fotografie závady, video) zašlete na adresu. Do předmětu uveďte "Reklamace - číslo objednávky", kde číslo objednávky nahradíte reálným číslem Vaší objednávky.Následně zařízení zabalte a společně s vytištěným formulářem odešlete na adresu.Tak jsem napsal že se nejedná o reklamaci, ale o odstoupení od smlouvy.Dodavatel mi napsal: U nás je tento postup. Po obdržaní zariadenia dôjde ku kontrole, či bolo užívané a na základe stanoviska technikov Vám vrátime finančné prostriedky.Zboží už mají u sebe a ještě se neozvali, tak mně zajímá jestli jim mám poslat ten reklamační formulář nebo jak dál postupovat? Děkuji.
Nedajte sa oklamat, ak je to tovar, neprispobeny na zakazku (napr nabytok na mieru), tak do 14 mate pravo odstupit od zmluvy bez udania dovodu. Firma ma pravdu v tej kontrole tovaru, ci nebol poskodeny.
na odstoupení od smlouvy máte ze zákona 14 dní. O jaké zboží se jednalo?
Na některé zboží se tato lhůta nevztahuje např. hygienické pomůcky, hudba, potraviny, vstupenky apod.
Pokud je to klasické zboží na které se tato lhůta vztahuje nejedná se o reklamaci, ale opravdu o odstoupení od smlouvy, takže bych jim žádný fotmulář o reklamaci neposílal. Přikládal jste k vrácenému zboží nějaký dopis, že odstupujete od smlouvy? Pokud k tomu byl dopis o odstoupení, tak by to mělo dostačovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.