Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Nedělejte si z toho těžkou hlavu. Napiště mu, že mu nic nedlužíte a považujete vztah za skončený. Aby Vás přestal kontaktovat a zasypávat nesmysly, na které nebudete již reagovat. A úplně ho zablokujte, odstřihněte ze svého života a žijte si po svém. Ono mu snad časem dojde, že se choval jako hlupák a přejde ho to. Názor jste si na něj již jistě sama udělala a alespoň budete vědět jakému chlapovi se v budoucnu vyhnout. Holt i špatná zkušenost, je pro život dobrá.
Pokud to je pravda tak to pomluva není.. A jsou i větší ubožáci, tenhle se chce mstít vracením darů, ale vzpomeň si na magora kterej dostal kopačky a polil jí kyselinou..
A mmch. "tomuhle nevěřim" je přímý obvinění ze lži.
@tina - Takže.. platit zpětně várku uhlí a nechat si vykuchat auto?
Já bych s potěšením vykuchala dotyčného Nenechte se zblbnout, nic mu vracet nemusíte - dokonce ani podle ráva ne:
OZ § 2068 Odvolání daru pro nouzi
(1) Upadne-li dárce po darování do takové nouze, že nemá ani na nutnou výživu vlastní nebo nutnou výživu osoby, k jejíž výživě je podle zákona povinen, může dar odvolat a požadovat po obdarovaném, aby mu dar vydal zpět nebo zaplatil jeho obvyklou cenu, nanejvýš však v tom rozsahu, v jakém se dárci nedostává prostředků k uvedené výživě. Obdarovaný se může této povinnosti zprostit poskytováním toho, co je k této výživě potřeba.
Pokud nemá co do hu úst, mohla byste uvažovat o vrácení toho pytle brambor,
§ 2072 Odvolání daru pro nevděk
(1) Ublížil-li obdarovaný dárci úmyslně nebo z hrubé nedbalosti tak, že zjevně porušil dobré mravy, může dárce, neprominul-li to obdarovanému, od darovací smlouvy pro jeho nevděk odstoupit. Byl-li dar již odevzdán, má dárce právo požadovat vydání celého daru, a není-li to možné, zaplacení jeho obvyklé ceny.
I když rozhodnutí soudu se nemá předjímat (a českého tuplem ), žádný příčetný soudce neuzná "kopačky" jako porušení dobrých mravů. Ale můžete bývalému navrhnout, ať se soudí - bude veselo.
Tak jsem se tady, Tino, zase jednou zasmál, s jakým hlupákem jste žila. Nedejte na to, co vám radí italka a babkazov, žádné vracení, a ani nebuďte hloupá a vůbec s ním nekomunikujte. Pokd budete chtít, napište mi, za to co vidíte přidejte zavináč a cz, a pošlu vám text úslušný a podle zákona/, kterým jeho choutky na vracení čehokoliv uzemníte. Vůbec se nemusíte ničeho bát, on ztichne. Přeji vám úspěch a krásné letní dny!
klídek - píše jen za ty barevně označený a hltá si bodíky.Nemá o prázdninách co dělat a nudí se.
Chci se zastat kolegy @mettaxa. Tím, že použil zájmeno my ve zcela neškodné větě, se snad ničeho nedopustil. Nemusí být kritizován. Prostě my, lidé v diskuzích a konkrétně zde na poradně, opravdu můžeme (množné číslo). Já se v tomto nekonkrétním případě také cítím být součásti toho velkého celku a "my" mi naprosto nevadí. Jak tu možnost diskuze a přístupu k problému každý z nás využije, je jiná věc. Jestli se mettaxa neobratně vyjádřil a já špatně chápu, je také možné, ale tak velká a hromadná kritika snad není potřeba.
Zeptal bych se ho jestli je opravtu takový ubožák že chce vrátit dary. Jestli ano, tak ty můžeš chtít za každý sex taky prachy, i za vaření, uklízení, praní
Nebo spíš bych mu slušně ale jasně odpověděl že to bylo darované a ne půjčené a dál bych se s ním nebavil.
Nedivim se že jsi ho kopla do zadku...
Uražená lidská ješitnost, to je věc neuvěřitelná. Jednomu by se chtělo říci zákeřná, podlá, veskrze zlá. Je to potřeba takhle brát a příliš to neprožívat, netrávit si kus života žabomyšími válkami. Buď to, co se vám bude zdát podstatné, zabalte ať si to odveze nebo udělejte mrtvého brouka a kašlete na to. Než to přebolí, vyjde to nastejno.
tak to je exot- to už je pomalu na vyšetření k Chocholouškovi------zařídit servis aby vytáhl součástku z auta kterou chce vrátit...s tím uhlím je to to samé...pokud Vás bude pronásledovat ,urážet-zařídit si svědky,schovávat případné emaily či sms...a pohrozit mu nahlášením na policii ...a pokud nepřestane tak to i udělat...
A tina má jaký problém mu zaplatit za tu opravu ať už auta nebo jakého to prostředku? Pokud s tím měl nějaký náklady, no tak by bylo asi správný, se s ním dohodnout, kolik za to chce. Když to bude při měřená rozumná v místě a čase obvyklá cena, tak proč ne
Jinak samozřejmě ať si to vyndá na vlastní náklady. Když si to tam zandal
co se týče zkonzumovaných věcí Jako uhlí a brambory, tak jelikož jste to konzumovali společně, a ty jsi asi možná také někdy něco donesla, koupila brambory, no tak to můžete vyřešit zápočtem
je mi jasné, že tento dotaz tady kladeš pouze proto, abys mu to mohla vpálit do očí, tak tak marně přemýšlím, kdo st vás dvou má jaký charakter, asi si nemáte co vyčítat, beztak jsi mu dala kopačky proto, že to byl buď zoufalec a nebo tě nudil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.