Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozchod, vyrovnání

Od: tina* odpovědí: 32 změna:
Ahoj. Jsme po rozchodu (nutno říct, že z mé strany. Nebyla v tom žádná nevěra, podvody atp, jenom nesoulad a jiná vize budoucnosti). Bývalý se ale začíná mstít(urážky, ponižování..). Že chce vrátit například vánoční dárky, ok nemám s tím problém. Jednou jedinkrát zařídil menší opravu silničního prostředku, teď po mně ale chce součástku zpátky (žádná horentní částka, prý si mám zařídit servis, ať to vyndají.) Nebo uhlí, které jednou o své vlastní vůli koupil. To už je dávno v kamnnech - u kterých se taky hřál. Přijde mi to zvláštní. Žádné smlouvy, úpisy.. byly to "dary" o jeho osobní vůli - ani o jedno jsem nežádala. Co kdyby chtěl třeba po půl roce pytel brambor, které se snědly?
V životě bych si neřekla zpátky ani o blbý dárek pod strom, proto tomuto chování vůbec nerozumím. I takové věci se dějí a chci se zeptat, jak se k tomu postavit. Samozřejmě to řeším, protože i jako samoživitelka jsem sice finančně soběstačná, ale nic moc navíc nám už nezbývá. Takže.. platit zpětně várku uhlí a nechat si vykuchat auto?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

8x
Tak to je dobrý blázen. Chápu proč jste mu dala košem. Normální to není a pokud mu to budete vracet, je to jenom vaše dobrá vůle (hloupost). Ať si sežene účtenky :) a nějaké potvrzení, že to platil on. Tady to po dobrém nepůjde. Hodně štěstí...

hodnocení

6x
Zřejmě to bral jako investici do vztahu a vy jste mu tuto investici, tím, že jste mu jednostranně dala kopačky, zhatila.
Kdybyste byli v obchodním vztahu, tak by se mohl dožadovat náhrady, takto ne. A to ani v případě toho záhadného silničního prostředku.
Bohužel se zdá, že by jeho chování mohlo přerůst ve stalking.

hodnocení

6x
Nic bych mu nevracel, napsal bych mu, že mu nic nedlužíte a že pokud má ten pocit, ať to řeší přes soud a pak bych si ho blokl, aby neotravoval nebo bych prostě už ty zprávy ignoroval, ony pak ustanou, když nebude žádná reakce na ně. Hlavně se s ním nepouštějte do hádek a neobhajujte se. To je totiž přesně to, kam vás chce dostat. Chce vás tím rozhodit a vaše naštvané reakce jsou to, co ho v tomto uspokojuje.

hodnocení

5x

Zdravím. Nedělejte si z toho těžkou hlavu. Napiště mu, že mu nic nedlužíte a považujete vztah za skončený. Aby Vás přestal kontaktovat a zasypávat nesmysly, na které nebudete již reagovat. A úplně ho zablokujte, odstřihněte ze svého života a žijte si po svém. Ono mu snad časem dojde, že se choval jako hlupák a přejde ho to. Názor jste si na něj již jistě sama udělala a alespoň budete vědět jakému chlapovi se v budoucnu vyhnout. Holt i špatná zkušenost, je pro život dobrá.

hodnocení

3x

Nenechte se šikanovat a urážet od trapného ubožáka, který se na víc nezmůže, na nic nemá nárok..

To byste mu na oplátku třeba mohla zpětně naúčtovat nájem, když u Vás trávil čas..

Buďte ráda, že jste se rozešli, takový člověk je schopný vyčítat i nos mezi očima, pro společný život je nepoužitelný.

julie1234*
hodnocení

3x
Nevidím do té Vaší věci, ale dary se nevrací. Nějaké drobné opravy a investice bych taky neřešila. No a vyjmutí nějaké součástky z auta mi přijde uvalené a dokonce to zavání schválností. Nevím, jaké máte podmínky, ale pokud nemá nikde od ničeho papír nebo doklad, tak bych mu maximálně popřála vše dobré a šel by. Anebo bych šla já. Který duševní mrzák by se chtěl mstít na samoživitelce. Ale vím, že každá mince má rub i líc, takhle z Vašeho podání vím ve vší úctě jen půl pravdy.

hodnocení

2x
Tak konečně se ukázalo, s jak nevyrovnaným člověkem jsi byla. Možná i hloupým, ale to nechci soudit. Jak se k tomu postavit? Já bych se mu vysmál. Ať se poptá okolí co si o jeho chování bude myslet. 1 z 10 s ním možná bude souhlasit. Moje ex udělala to stejné. Chtěla vrátit telefon co mi dala k Vánocům a další věci. Za mě ubohost a nic jiného.
Jo a ex nebyla zrovna nejostřejší tužka v penálu co se inteligence týká. Tady u tebe to bude asi něco podobného. Tohle normální člověk neudělá…

hodnocení

2x
Týhle tý historice vůbec nevěřím. Ubohost tady pomlouvat partnera.
asd1

Pokud to je pravda tak to pomluva není.. A jsou i větší ubožáci, tenhle se chce mstít vracením darů, ale vzpomeň si na magora kterej dostal kopačky a polil jí kyselinou..

A mmch. "tomuhle nevěřim" je přímý obvinění ze lži.

Že něčemu nevěří neznamená, že tvrdí “jsi lhářka”. Žádné obviněni ze lži se nekoná. Každý si muže věřit čemu chce.
lp*
hodnocení

Pomluva, proč? Vždyť je to zcela anonymní dotaz.
@asd1
Ono úplně stačí říct jen část příběhu a je to úplně jinak, tazatelka nemusí přímo lhát.
Jdeš po ulici na tebe vytáhne někdo sekeru, ty mu zlomis natrikrat ruku, vykopeš zuby. A on to podá potom lidem tak, že šel po ulici a ty jsi mu zlomil ruku. V podstatě nelhal, protože po ulici šel a ty jsi mu tu ruku zlomil, už neřekne proč.

hodnocení

2x

@tina - Takže.. platit zpětně várku uhlí a nechat si vykuchat auto?
Já bych s potěšením vykuchala dotyčného *smich* Nenechte se zblbnout, nic mu vracet nemusíte - dokonce ani podle ráva ne:

OZ § 2068 Odvolání daru pro nouzi

(1) Upadne-li dárce po darování do takové nouze, že nemá ani na nutnou výživu vlastní nebo nutnou výživu osoby, k jejíž výživě je podle zákona povinen, může dar odvolat a požadovat po obdarovaném, aby mu dar vydal zpět nebo zaplatil jeho obvyklou cenu, nanejvýš však v tom rozsahu, v jakém se dárci nedostává prostředků k uvedené výživě. Obdarovaný se může této povinnosti zprostit poskytováním toho, co je k této výživě potřeba.

Pokud nemá co do hu úst, mohla byste uvažovat o vrácení toho pytle brambor, :-D

§ 2072 Odvolání daru pro nevděk

(1) Ublížil-li obdarovaný dárci úmyslně nebo z hrubé nedbalosti tak, že zjevně porušil dobré mravy, může dárce, neprominul-li to obdarovanému, od darovací smlouvy pro jeho nevděk odstoupit. Byl-li dar již odevzdán, má dárce právo požadovat vydání celého daru, a není-li to možné, zaplacení jeho obvyklé ceny.

I když rozhodnutí soudu se nemá předjímat (a českého tuplem ;)), žádný příčetný soudce neuzná "kopačky" jako porušení dobrých mravů. Ale můžete bývalému navrhnout, ať se soudí - bude veselo.

hodnocení

1x

Tak jsem se tady, Tino, zase jednou zasmál, s jakým hlupákem jste žila. Nedejte na to, co vám radí italka a babkazov, žádné vracení, a ani nebuďte hloupá a vůbec s ním nekomunikujte. Pokd budete chtít, napište mi, za to co vidíte přidejte zavináč a cz, a pošlu vám text úslušný a podle zákona/, kterým jeho choutky na vracení čehokoliv uzemníte. Vůbec se nemusíte ničeho bát, on ztichne. Přeji vám úspěch a krásné letní dny!

Jak123 - vy máte pocit,že poradit můžete nejlépe pouze vy?
Mých komentářů a rad si laskavě nevšimejte a hlavně je nezminujte. Vám urceny nejsou a proto se zdržte je komentovat.
Proč by je nemohl komentovat paní dotčená? My si můžeme komentovat a řešit co chceme ne? Od toho jsou diskuze a internet - mimo jiné samozřejmě.
Metaxa - kdo je to "my"? Mluvíte za sebe nebo za všechny?
mnd®

klídek - píše jen za ty barevně označený a hltá si bodíky.Nemá o prázdninách co dělat a nudí se.

Mnd, to je nějaká chyba poradny. Píšu pokaždé ze stejného zařízení a na stejné Wi-Fi a pod stejným účtem. Mám už nějaký věk a nepotřebuji si nic dokazovat a ani honit nějaké body, proto tady fakt nejsem a nic z toho nemám…ale mysleme si každý co chceme.
Italko. Samozřejmě píšu za všechny a můžu si to dovolit, protože na internet máme svobodný přístup všichni, zatímco ty nemáš právo někomu odpírat možnost komentáře nebo debaty nebo vyjádření. Nelíbí? Vypni si Wi-Fi a data.

@mettaxa - Prosím, abyste mě do vašeho "my" a "píšu za všechny" nezahrnoval. Jsem zletilá, příčetná a plně svéprávná a bez tiskového mluvčího se obejdu *stop*

Jedulko, vřelý souhlas! *hej**palec*

Chci se zastat kolegy @mettaxa. Tím, že použil zájmeno my ve zcela neškodné větě, se snad ničeho nedopustil. Nemusí být kritizován. Prostě my, lidé v diskuzích a konkrétně zde na poradně, opravdu můžeme (množné číslo). Já se v tomto nekonkrétním případě také cítím být součásti toho velkého celku a "my" mi naprosto nevadí. Jak tu možnost diskuze a přístupu k problému každý z nás využije, je jiná věc. Jestli se mettaxa neobratně vyjádřil a já špatně chápu, je také možné, ale tak velká a hromadná kritika snad není potřeba.

@bimbam - To není kritika - to je jen moje vymezení proti tomu co říká @mettaxa, tedy "píšu za všechny". To, že (opět jej cituji) "na internet máme svobodný přístup všichni" ještě neznamená, že si můžeme osobovat právo se i "svobodně za všechny" vyjadřovat. Tedy... můžeme, ale nemůžeme se divit, že někteří naši "všichni" být nechtějí.

asd1
hodnocení

1x

Zeptal bych se ho jestli je opravtu takový ubožák že chce vrátit dary. Jestli ano, tak ty můžeš chtít za každý sex taky prachy, i za vaření, uklízení, praní *smich*

Nebo spíš bych mu slušně ale jasně odpověděl že to bylo darované a ne půjčené a dál bych se s ním nebavil.

Nedivim se že jsi ho kopla do zadku...

Přesně tak! Dary se nevrací! On je prostě zhrzený a chová se jako blbec..Správný chlap by tohle neudělal..Byl to zmetek..a tímhle se ukázal..

liska5
hodnocení

1x

Tak to já bych se vyžila. Já bych mu poslala skořápky od vajíček, pytlík lógru, vypotřebované sprcháče, vymačkanou pastu, kyblík popela z kamen, děravou utěrku, prostě co nejvíc toho, co opotřeboval, když jste byli spolu..A kurýrem, přes PPL...Cvok.

*haha* Vy se nezdáte, liško *smich*

hodnocení

0x
Dobrý den, Tino,musí vám být smutno z poznání komu jste věnovala svůj čas, lásku a jiné. Člověka nejlépe poznáte po rozchodu,kdy se naplno projeví..
Dejte mu všechny ty věci co chce zpět, ať se ho zbavíte,jinak vás bude stale otravovat.

hodnocení

0x

Uražená lidská ješitnost, to je věc neuvěřitelná. Jednomu by se chtělo říci zákeřná, podlá, veskrze zlá. Je to potřeba takhle brát a příliš to neprožívat, netrávit si kus života žabomyšími válkami. Buď to, co se vám bude zdát podstatné, zabalte ať si to odveze nebo udělejte mrtvého brouka a kašlete na to. Než to přebolí, vyjde to nastejno. *alene*

hodnocení

0x

tak to je exot- to už je pomalu na vyšetření k Chocholouškovi------zařídit servis aby vytáhl součástku z auta kterou chce vrátit...s tím uhlím je to to samé...pokud Vás bude pronásledovat ,urážet-zařídit si svědky,schovávat případné emaily či sms...a pohrozit mu nahlášením na policii ...a pokud nepřestane tak to i udělat...

koumeles
hodnocení

0x

A tina má jaký problém mu zaplatit za tu opravu ať už auta nebo jakého to prostředku? Pokud s tím měl nějaký náklady, no tak by bylo asi správný, se s ním dohodnout, kolik za to chce. Když to bude při měřená rozumná v místě a čase obvyklá cena, tak proč ne

Jinak samozřejmě ať si to vyndá na vlastní náklady. Když si to tam zandal :)

co se týče zkonzumovaných věcí Jako uhlí a brambory, tak jelikož jste to konzumovali společně, a ty jsi asi možná také někdy něco donesla, koupila brambory, no tak to můžete vyřešit zápočtem :)

je mi jasné, že tento dotaz tady kladeš pouze proto, abys mu to mohla vpálit do očí, tak tak marně přemýšlím, kdo st vás dvou má jaký charakter, asi si nemáte co vyčítat, beztak jsi mu dala kopačky proto, že to byl buď zoufalec a nebo tě nudil.

Dovolím si dotaz - to jako měla tazatelka žít do smrti s nudným zoufalcem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]