Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče

Od: anestezie odpovědí: 23 změna:
dobrý den
je to sice blbá otázka ale opravdu mě to trápí. jsme s přítelem už rok mě je 18 a mu 17 máme vztah na dálku a vše úžasně funguje ale je tu problém když je u nás. rodiče nás nechtějí nechat spát u sebe každý musí spát v jiné místnosti. oba nás to dost štve protože se vidíme jednou měsíčně na pár dní. už jsme zkoušeli jakože nějak na tajno ale vyšlo to jen jednou jinak pokaždé přijde v noci máma a řekne ať jdu pryč. chápu že nechtějí abychom se spolu vyspali (měli sex) ale o to nám vůbec nejde prostě chceme být jen spolu ale nevím jak to říct a vysvětlit aby to pochopili :(

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

8x

Tak si na sex najdete jiné místo,nebo mámě řekni,že šoustáte už dávno jinde,že chcete jen zaspávat spolu.

tj
hodnocení

8x
Zcela chápu, ale bydlíte pod jejich střechou, jsou to vaši rodiče a prostě si to nepřejí. Tečka. Počkejte až budete mít vlastní dceru, vlastní bydlení a bude vám tam za ní jezdit nezletilý kluk. Vy byste jim dovolila spát v jednom pokoji? Usínala byste potom klidně, když byste věděla, co tam asi budou dělat? Buďte ještě ráda, že ho tam vůbec nechávají přespat, to u nás neexistovalo. To o čem vy mluvíte, ta svoboda, to platí, až když máte vlastní bydlení. Dům vašich rodičů je DŮM VAŠICH RODIČŮ = jejich pravidla, co řeknou to platí. Já to chápal, celá moje generace to chápala, tak co je to teď za novodobé chování, kdy si děti vše přivlastňují pro sebe? Váš pokoj je váš pouze tak, že vám byl přidělen, abyste měla svoje soukromí, ale nepatří vám. Já bych asi postupoval stejně jako vaši a určitě bych si to nenechal rozmluvit. Je to nevhodné abyste spali spolu v jedné místnosti.
pb®
Je dospělá. Sice u rodičů, ale dospělá. Člověk je tvor sexuální, nesouložíme jen za účelem plození dětí. Přes léto budem 12 letému synovi předělávat pokoj a já už plánuju, že tam bude mít postel minimálně 140cm, aby se jim spalo pohodlně, až si začne domů tahat holky. A to nemám ráda návštěvy. Ale lepší, když budou souložit v klidu s koupelnou za rohem a kondomy v nočním stolku, než někde na záchodcích v klubu. Však my budem v ložnici souložit taky. A ještě si ho poučím, aby si nemyslel, že holkám stačí nějaké rychlé buch buch buch a aby oba věděli, jak se chránit před otěhotněním. A tím nemyslím pouhé tupé zobání HA či navléknutí kondomu, ale pochopení menstruačního cyklu a ovládnutí symtotermální metody. Aby se pak blbě neptali někde na anonymní poradně a ona neplašila z možného otěhotnění 30den cyklu případně si nechtěla dělat těhotenský test při menstruaci, jako jedna chytrolína zde na poradně.
jaj*
Myslím naopak, že rodiče si ji pořídili (jako nevím jak, čáp prý děcka nenosí) tak by ji měli respektovat. A říkat že ona bydlí u nich, ale ona jinou možnost nemá, a ani si nevybrala to že se narodila, o tom rozhodli rodiče, takže si myslím že by ji měli nechat si dělat co chce. Já jsem to zažila, že jsem doma neměla žádný práva, že jsem musela sloužit rodičům a poslouchat na slovo, takže i ve škole kvůli tomu byly problémy že jsem se nestíhala učit a chodila jsem nevyspaná, takže si mě pořídili jen abych je poslouchala a sloužila jim a nevím jestli je správně mít z děcka služku. :)
To pb: Ne ne, podle toho, jak píše, zcela jistě dospělá není. Zletilá, či plnetá možná.

hodnocení

5x
Nijak, rodiče nejsou padlí na hlavu. Taky znají pohádku o Smolíčkovi a Pacholíčkovi: "Smolíčku, pacholíčku, otevři nám svou světničku, jen dva prstíčky tam strčíme, jen se ohřejeme a hned zase půjdeme.“ ;)

rum
hodnocení

4x

slovan: musíš do všech příspěvků strkat to ,,svoje,, náboženství?

Rodiče sexu ani mazlení nezabrání.Byl jsem mladší než vy dva a stejně jsme to zvládli.Jenže v té době jsem byl na internátu a všude okolo lesy a palouky,řeka a zátoky...Když přijela k nám na víkend,tak spala ona zvlášť já taky a to si máti ještě nechala otevřený dveře od ložnice.Jsme chodili do altánu na zahradě. *smich* Když jsem jel za ní,tak jsme spali normálně spolu a žádný problém.Jenom takový to - dejte si pozor.Rodiče jsou prostě různí.

anestezie: nějak jsem nepochopil - když je u vás a přijde o půlnoci máma,tak proč řekne tobě ať jdeš pryč.Proč to neřekne jemu?

hodnocení

1x

Slyšeli jste někdy o penzionu, nebo hotelu? *smich*

hodnocení

1x

Co vam brani zobrat si deku do lesa?

hodnocení

1x

To je situace, s kterou se setká každý jako dítě i jako rodič. Je potřeba znát důvody. Ty mohou být racionální i iracionální. O nich nepíšeš. My jsme např. synovi stanovili podmínky. Musejí spolu chodit aspoň tři měsíce, oba musejí používat antikoncepci, my musíme znát rodiče dívky a ti musejí souhlasit. O racionálních důvodech lze jednat. Rodiče ale také mohou mít iracionální důvody a s těmi nic nenaděláte.

pb®
A svítit jste jim k tomu nechtěli? Případně kontrolovat kondom po souloži, že neprasknul? Já jsem s dnes už manželem skočila do postele vlastně hned, ani o nějakém randění nemohla být řeč. A bylo to u něj v pokoji v domě jeho rodičů. Letos budem spolu 18 let v poměrně harmonickém a fungujícím vztahu. Třeba jste těmi svými pravidly připravil syna o životní lásku. 3 měsíce se s někým vodit za ručičku, to bych nevydržela.
To hlada: To jste tedy dosti tolerantní. Moje podmínky už pro samotný začátek vztahu ještě byly, že dotyčná je slušná, z úplné slušné rodiny, jejíž členové nebyli nikdy trestáni, bílá, nekouří, nemá tetování, nemá piersing a má studijní průměr do 1,5.
No, aby se vám ta přehnaná tolerance jednou nevymstila. ;)

*cert*...zapomněl jste na to že dívka musí být katolička a že zpívá v kostelním sboru jako solistka...

@kornel: *palec2*

@tomkk: Nezapomněl jsi na své dospívání? Tvé požadavky jsou v podstatě nereálné *smich* A také rasistické, diskriminační, vyděračské a jánevímjakéještě *zed*

To satam: Právěže nezapomněl, a proto takové požadavky. ;)

asd1
hodnocení

0x

Jsi dospělá, klidně se můžeš k příteli odstěhovat a až do vystudování si nechávat posílat výživné.

Mámě řekni že jen chcete spolu přespat, jestli se bojí sexu tak na to si můžete zajít do lesa nebo na pět minut do koupelny a nezabrání tomu *smich*

ltz
hodnocení

0x
Ono je to asi i takové divné nebo nevhodné, přespávat zrovna u rodičů v jednom pokoji, jako vzhledem k vašemu věku. Zkuste se vžít do jejich pocitů, co všechno mají v hlavě, takove ty myšlenky. Možná jednou, až budete v jejich věku, se zachováte zrovna tak zase k vašim dětem.

hodnocení

0x

Tak az priste v noci prijde, tak ji rekni, at jde pryc ona.

To Te jen tak v 18 letech leze v noci do pokoje?

Se nemuzes zamknout?

Proste rodicum rekni, ze budete spat tak jak to chcete vy a at se vam do toho nemontujou.

slovan
hodnocení

0x
Rodiče nepřemlouvejte.
Pokud vám jde o ležení nebo i usínání vedle sebe, dá to dobře realizovat někde na dece, na stráni, v remízku či na kraji lesa.
Pokud vám jde přece jen o sex, tak ten patří do manželství a manželé nejste.
Ano, až tak jednoduché to je.
Pokud nejste schopni mít mezi sebou tak silný, duševní vztah, že bez vzájemného "oťapkávaní" si jinak nemáte co říct, tak se do takového vztahu ani nehrňte, stejně by se časem rozpadl, protože tělesná rovina je doplněk, nikoli podstata vztahu.

Vasa rada je vhodna len pre tuhych katolikov, na nikoho ineho nefunguje.

Ona nefunguje ani tam, pretoze pripadov, ked dvaja az v manzelstve zistili, ako im to v sexe nefunguje, je vela.

koumeles
hodnocení

0x

Vztah na dalku, to nebude dlouho fungovat ... jednou mesicne :)) A uz jste spolu soulozili?

...na sex si kup deku a jdi do lesa ... Na premlouvani zapomen.

pb®
Sex v lese? Jehličí, klíšťata, ovádi, komáři, kloš jelení, houbaři, cyklisti, turisti, rodinky na výletě...To bych si radši koupila ojeté auto s nechala se ojíždět v něm.

hodnocení

0x

Věkově jste sice dopsěpělá ale skutečně jste ještě dítě když toto musíte řešit. Rozumnou , duševně zralé dívce-spíše mladé ženě by toto rodiče nezakazovali= vůbec by toto neřešili!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]