Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je třeba pro výběr firmy na instalaci dvb-t na panelovém domě, který je ve vlastnictví společenství vlastníků b.j., písemný souhlas příslušného počtu členů(75%) či o tomto může rozhodnout místopředseda sám, bez toho, aniž by obeznámil vlastníky, která firma se na tuto instalaci vybrala. Jednoduše daná paní místopředsedkyně sama sepsala smlouvu s určitou firmou, podepsaná jako za společenství a to bez našeho souhlasu. Nikdo se nikam nepodepisoval, neschvaloval danou firmu. Můžete mi, prosím, poradit a k se lze bránit? Děkuji Lucie.
Každý právní subjekt a tím je i společenství vlastníků by měl mít sepsány stanovy, kde je jasně uvedeno, kdo má jaké pravomoce a o čem kdo může rozhodovat.Navíc tyto stanovy nesmějí být v rozporu s platnými zákony. Takže odpověď najdete ve Vašich stanovách, no a máte-li k nim výhrady, můžete se pokusit o jejich změnu na nejbližším jednání společenství.
Dobrý den,
vím, že je to náš problém, jen chci, aby bylo vidět, že i u nás je vlastně ve společenství jeden veliký bordel. Stanovy jsme si trošičku poměnili, jinak zbytek platil dle zákona. Také bylo slíbeno, že to každý dostane vytisknuté a k podpisu domů. Půl roku po schůzi a kde nic tu nic. A když tak pročítám jiné stránky, vidím, že to snad je jenom mizerné procento těch "dobrých společenství", kde to funguje tak, jak má. Takže mi nezbývá nic jiného, než se do nich pořádně opřít, zburcovat ten zbytek a odvolat vedení, páč si jistá paní dělá, co se jí líbí a nelíbí. Hezký den
Možná trochu nechápu otázku, ale set-top-box DVB-T se podle mě připojuje v domácnosti na stávající koaxiál od stávající antény.
Nelze jinak, než odkázat na zákon o vlastnictví bytů. Firmu sice vybere, ale kolik to bude stát je vaše věc, souhlas s cenou, pokud by jste neslouhlasili mohla by to také cvaknout sama. A co jste se ihned nešprajcli?
Dobrý den,
problém je v tom, že z 10 bytových jednotek je to většině "veřejně" jedno, potom každý druhý chodí po sousedech a nelíbí se jim to. U většiny vlastníků je totiž problém, že neumí říct svůj názor na schůzi veřejně, ale raději budou klepat na souseda a "tlachat", že se jim nelíbí to a ono.
Daná paní místopředsedkyně si totiž pozvala pána z nejmenované firmy právě kvůli anténě, napsala papír téměř ze dne na den, ale připsala, že tato schůze není povinná, že se o ničem hlasovat nebude, je to prý pouze informativní, jaké programy se díky digitálnímu pozemnímu vysílání budou chytat. Já sama, ač nejsem členkou výboru, jsem zajistila jinou firmu, kde se pánové přišli podívat a sestavili rozpočet jak na anténu, tak na satelit. Osobně jsem já chtěla satelit, myslím, že je výhodnější a pak, co jsem slyšela od druhých sousedů, taky by chtěli satelit. Ale paní místopředsedkyně mi řekla "nejsou peníze, je to drahé (40tis. prý drahé). Nikomu o výhodách satelitu nikdo nic neřekl. Já sama jsem obešla sousedy kvůli souhlasu, že si dám svůj vlastní satelit. V podpisech nebyl problém a pak se mě téměř všichni ptali, když už jsem ho měla namontován, jaké programy a za kolik to mám. Nyní ví rozdíl mezi "obyč spol. anténou" a satelitem a každý druhý říká, že si odhlásí kabelovku a dají si satelit.
Takže si myslím, že za pár let budeme mít "přesatelitováno" na domě.
Lidé jsou divní, tady se také nezajímají co výbor udělá, jaké velké opravy zajistí, za kolik.. to samé TV, končí analog a nikoho nezajímá, co bude dál.
Chce to sehnat potřebný souhlas členů a svolat shromáždění a řešit.. a co ji odvolat, jenže .. kdo to bude dělat?
A moment - místopředsedknyě , jak to? Co dělá předseda? Ona je pověřena vedením? Otázka je, co všechno vedení může dělat.
Pokud se najde firma, co udělá totéž za míň, tak to sepište a hoďte do schránek, chcete se ale s někým hádat?
Tak jako jinde se nenaučili společně rozhodovat, čekají, kdo to udělá za ně, viz politici.To si ale musíte vyřešit sami, je to na vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.