Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tezke nohy ze studene vody v koupalisti

Od: liskaa odpovědí: 5 změna:
Dobry den chci se zeptat jestli to ma nekdo podobne nebo cim to muze byt. Vzdy kdyz vylezu ze studene vody z bazenu nebo na koupališti tak mam pocit hodne tezkych nohou a pri chuzi je to dost neprijemne. Jsem rada ze dojdu na deku a sednu si a pak to prejde. Muze to znacit nejake problemy s krevnim obehem? Mam to roky, nekdy víc nekdy míň i podle toho kdyz jsem dyl ve vode tak je to horší, ale ve vode mi zima není jsem celkem otuzila voda mi dela dobre nesnasim ty prihrivane bazeny na 30st.ktere neosvezi. Staci mi 25st vzduch a voda kolem 23-24 presto kdyz vylezu mam hodne nejprijemne pocity v nohou. Poradite? Zdravotne jsem v poradku, mlada, jen z veder kolem 30 st. mi byva nevolno,pricina nezjistena..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, ano, špatný krevní oběh - chladem se stahují cévy, krev houstne, zhoršuje se prokrvení dolních končetin, vznikají "těžké" nohy. Měl by to zjistit lékař třeba vyšetřením na SONO. Zdravím!

hodnocení

1x

Co to je studená voda? 23-24°C nebo 18°C a méně? Pokud to druhé, pak jsem zažíval obdobné pocity. Při delším pobytu ve vodě (nutnost uplavat kilometr a víc) jsem byl rád, že jsem se neutopil. Studená voda bera tělu energii, takže po odplavání stejné vzdálenosti ve studené a v "teplé" vodě má člověk úplně jiný pocit. Bez energie je celé tělo, ale vnímáte jen ty nohy, protože zbytek těla v ten moment není zatěžován.

hodnocení

0x

Na to je dobrá rehabilitace. Postavit se do vany, sprchu střídat co nejteplejší se studenou. Prudký proud od kolen dolů. *hej*

liskaa
hodnocení

Na sonu jsem byla pred par lety pri bolesti nohy a vylouceni trombozy. Lekar nic nerikal ze by bylo spatne s zilami nebo krev.Obehem. nicmene stridani teple a studene vody vyzkousim.

liska5
hodnocení

0x

Ona existuje i alergie na chlad, ale to musí posoudit jiní. Já se jen zmíním, co ze stravy prospívá cévám: pohanka, paprika, česnek, zelená petržel, a dlouhodobě E vitamín. Pak omezit cukr i v nápojích. Máte krevní cukr v pořádku? A dobré je také vědět, jestli Vám nechybí železo. V tabletách má vedlejší účinky na zažívání. Přírodního má nejvíc melasa ze zdravé výživy. Obsahuje i řadu dalších minerálů, tak není na škodu dát si lžíci denně. Sama válčím s prokrvením kůže na nohou. Beru Korolen v malých dávkách dlouhodobě a vmasíruji každý večer Ruticelit. Drahé, ale funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]