Nejste přihlášen/a.
Lékaři / gynekologové tohhle odmítají řešit. Je třeba se samodiagnostikovat.
Potřebujete si ujasnit, jestli je výtok kromě barvy nějak patologický (odlišný) od běžného. Máte štípání, svědění, bolest břicha, podbřišku, bolesti hlavy, nadmutí? Pokud ano, bude to chtít výtěr a diagnostiku - bakterie / kvasinka nebo jiná breberka. Výtěr nemusí udělat lékař, můžete zajít na odběry sama jako samoplátce.
Pokud je výtok kromě barvy normální, jen tedy hnědý a občas trochu krve mimo menstruaci, tak tak doporučuji následující:
■ Berte rutin. Je známý jako vitamín P. Udržuje pevné a pružné cévy. Osobně mi hodně pomohl s hnědým špiněním a krvácení mimo cyklus. Doporučuji tento: benu.cz/...
■ Berte kvalitní formu vitamínu C. Nejlépe lipozomální. Má nejvyšší vstřebatelnost. Osvědčilo se mi dávkování na noc. Používám tento: lekarnatypos.cz/...
Dál beru tyto doplňky stravy a vitamíny: vitamín A (jednou týdně), vitamín E (jednou týdně), hořčík ve formě bisglycinátu (denně), selen a měď v tabletách (jednou za dva dny), B-komplex (jednou denně), probiotika (jednou denně) hodně se osvědčily tyto: drmax.cz/...
Vyzkoušejte moje doporučení hlavně TEN RUTIN a LIPOSOMÁLNÍ VITAMÍN C. Mělo by to pomoci. Ale berte dlouhodobě a první výsledky a zlepšení očekávejte nejdříve za týden nebo za dva. Ostatní vitamíny a doplňky je pro vás na zvážení.
Nemáte zač.
Co se týká, kam zajít na stěr jako samoplátce z pochvy:
next-clinics.cz/... (Hledejte pod "Bakteriologické vyšetření - pochva")
prevedig.cz/... (Koukat se na "Stěr vagina, uretra, cervix")
Možnosti tedy jsou i pro samoplátce.
Ale můžete vyzkoušet gynekologa k stěrům z pochvy a analýze na bakterie a kvasinky přemluvit, plus aby vám vzal hormonální profil (nabere se krev), aby vám pak poslal výsledky z hormonálního profilu na mail, protože u tohoto nestačí interpretace v pořádku nebo nepořádku.
Třeba jen křehké sliznice, za což někdy mohou kvasinky. Omezte cukr a sladké nápoje, berte probiotika, abyste si zlepšením střevního mikrobiomu zvedla odolnost. Zkuste na nepravidelné menses Gynex, raději zpočátku nižší počty kapek.
jestli ti doktor řekl, že na to sladké nemá vliv, tak to je KONEC! Ty kvasinky jsem typoval hned z nadpisu
Já jsem měla hnědé a svědivé výtoky,než jsem začala imtimně žít s mužem.Pak už ne.Ale možná to bylo tím,že jsem začala brát antikoncepci.
Omezit cukry a průmyslově vyráběné potraviny plné konzervantů. Určitě rutin - je v pohance a paprikách, E vitamin na cévy a plodnost, česnek čistící cévy, sojové výrobky dobré na žens.hormony, zelenou petržel jako všelék často, C vitamin a Zn na záněty, imunitu. Vše ideálně ve stravě - zelenina, ovoce, pak ořechy ryby, cerálie, ať je to pestré. Melasu na minerály v přírodní formě.
Měřte si pár měsíců denně po probuzení teploty /ve vagině nebo rectu/ a zapisujte, abyste věděla, jaký máte cyklus. Zapisujte na milimetrový papír. Tak vysledujete, kdy a zda vůbec máte ovulaci. Ta křivka hodně napoví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.