Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popálenina od kávy

Od: auvajs odpovědí: 11 změna:

Zdravím, včera mě omylem jedna paní polila horkou/vařící kávou.

Místo jsem hned po popálení natřel gelem na popáleniny, poté jsem na tom měl přiloženou náplast s chladivým gelem , také přímo na popáleniny. Teď ještě místo mažu zase tím gelem na popáleniny.

Potřeboval bych se poradit jak s tímto pracovat. Nechávám ranku dýchat, je to trošku napuchlé, mokvá mi to a nad části bez kůže je menší puchýř, jinak je místo v pohodě. Nějak vyloženě to nebolí ale mám strach s průběhem léčby, jelikož jsem s tím ještě neměl zkušenost.

Je to na doktora? Nebo na domácí léčbu?

Mám to nechávat dýchat nebo to mám něčím obvázat? Mohu s tím do vody apod?

Děkuji za vaše rady

Popálenina od kávy
Popálenina od kávy #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nechte ranku trochu zaschnout a pak ji mažte třezalkovým olejem, je skvělý právě na popáleniny. Rychle je zhojí. Vyrábím si ho sama, ale běžně se dá koupit.

auvajs
hodnocení

Mockrát děkuji ! mrknu na to :)

michalverner
hodnocení

4x
Takovou banalitu řešíte? To jste muž? Co se to dnes děje? S každým pupínkem rovnou k doktorce. To zalepte a hotovo.

sasa*
hodnocení

2x

Mioc se pozoruješ! Nech to volně dýchat, max přes popáleninu překrýt sterilní čtverečk. Na invalidní důchod to nebude!

Nebuďte přehnaně dramatická :)
auvajs
hodnocení

je to první zkušenost s tímhle, chtěl jsem se vyvarovat nějaké jizvě nebo něco, jinak bych to neřešil. Díky

asd1
hodnocení

1x

Nechat dýchat, do rybníka s tim nelézt..

Někdo používá blánu z vaječnýho bílku..

Pro příště popáleniny se chladí studenou vodou minimálně čtvrt hodiny. Pak by to vypadalo mnohem líp než bez chlazení.. Umíto zlepšít stupeň popálení o celý stupeň...

auvajs
hodnocení

Díky moc ! chtěl jsem to chladit ale v letadle jsem moc možností neměl haha :D

asd1

Jakto že ne?! Otevřít okýnko a vystrčit do ledovýho průvanu *smich*

Ale vážně, stačí i olíznout a foukat, ledová voda to neni, ale chladicí efekt to má taky docela slušný...

hodnocení

1x

Z mého pohledu banalita. Pouze pozor na infekci. A co tu ještě nepadlo, za všech okolností chránit před sluncem. Jinak budete mít flek... Dcera se polila čajem a nejméně 2 roky nemohla nosit krátký rukáv. Při sebemenší expozici se to pálilo...

hodnocení

0x
Na doktora to není,jizvu mít nebudete.Někdy se popálenina déle hojí,ale není to nic nebezpečného.Vyhojí se to i když to ničím mazat nebudete.Jen buďte opatrný,ať se vám do toho nedostává špína.Když by to hrozilo, tak přelepit jinak nechat volně dýchat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]