Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mezinárodní filmový festival

Od: viktor® odpovědí: 15 změna:

Zdravím,zajímalo by mě,kdo a z čeho platí sejšn z MFF Karlovy Vary,vždyt pozvání takového Crowa musí stát pěkný balík a co tam takových je,ted jsem četl,jak se novinář chlubil,že Vary jsou jeden z nejluxusnějšího světového podniku,alkohol teče proudem a pochybuji,že to herci platí,já jim to nezávidím,ale štve mě,že zrušili VC Brna v závodě motorek,ůdajně pro velkou státní dotaci ale tady prachy na dotaci jsou,přitom si myslím,že taková VC Brna měla větší prestiž pro naši zemičku nežli Vary.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

6x

To mate nejake popletene. U GP Brno vubec neslo o statni dotaci, ale o vysi zalistovaciho poplatku poradateli (ve smyslu majitele licence), ktera byla, mirne receno, nemala. Plus nejake problematicke "vztahy" okolo majitelu okruhu samotneho.

hodnocení

A kde brali peníze na ten zalistovací poplatek?To byly ty dotace,dostávali 70 mio.kč,pak jim to Kalousek střihnul na 31 a po nástupu čo bolo-to bolo tak ten nedal nic a proto museli skončit.Takže si to pletete vy vašnosti a ty čtyři s vámi.

k2

Ohybate fakta tak, abyste si jednoduse mohl kopnout do politiku. Zalistovaci poplatek byl cca 7mil Eur/2 roky. Kvuli Covid-u se v roce 2020 jelo bez divaku (propad trzeb). Navic majitel licence chtel poplatek zvednout na 9mil Eur/rok + oprava drahy za dalsich 100mil CZK. Plati se samozreme predem. Na opravu drahy (ktera je soukromeho vlastnika) kraj ani Brno nemelo a stat prispet nechtel (celkem logicke). Vyhled na situaci ohledne pritomnosti divaku na GP 2021 vzhledem k pandemii do dalsich let vcelku nejisty...

Dohromady vzato. Konec GP Brno byl vcelku nevyhnutelny a logicky. Dle meho nazoru poslednim hrebikem do rakve byla pandemie Covid 19, kdy se kazdy politik at republikovy ci lokalni musel rozhodnout, zda pred volici obhaji investici vice nez 1/4miliardy za neco, co taky nemusi vygenerovat zisk a vzdy melo i spoustu odpurcu. Ano, je skoda, ze skoncilo neco, co melo tradici a "jmeno" i v zahranici a kazdemu je asi jasne, ze uz se to tezko obnovi, ale opak by byl politickou sebevrzdou vsech podporovatelu...

hodnocení

5x

myslím, loni byl rozpočet 200mil - 50 dává stát zbytek sponzoři+vstupné.Herci se údajně neplatí ,pouze letenky,ubytko...Ale takový Mára Ebenů si přijde za koment na meloun.VC Brna mě taky se..

doplněno 03.07.23 21:31:

Ha,našel jsem to,je to skoro blesk *smich*

cnn.iprima.cz/...

...si přijde za koment na meloun...

to psali kde?

Díky

kolemjdouci
Nesmíte všemu věřit. S tím melounem to psali v Blesku že?

Že je pan Eben dobře honorován je zřejmé, ale že by to byl milon, tak tomu nevěřím.

hodnocení

Pěkně jste jim vytřel zrak.

Pane Viktor, ale to musíte pořádně číst. Pan Eben si zřejmě ten milion vydělá, ale není to pouze za ten zmiňovaný "koment" na podiu. Dává rozhovory televizím a má během týdne docela dost práce, která je honorovaná každá zvlášť. Ale v každém případě jsou to hodně vysoké sumy. Docela jsem pochopila, proč se tam "doplazil" i nemocný pan Bartoška. Takové honoráře se prostě neodmítají. ;)

Ale to není za ten týden, to se musí připravovat mnoho času dopředu aby věděl kdo kdy přijede, připravil si na to informace a podobně.

Pan Bartoška se neplazil, přijel zahájit jako prezident MFF. Plat měl jistý i bez "připlazení"

To není mzda za týdenní práci.

Pak je ješně otázka, zdali je to pravda, o čem spekuluje ten dotyčný tisk.

Tady je vidět, jak je nemocný a jak se plazí..

novinky.cz/...

nerentier
hodnocení

3x

Kulmini, Karlsbad a K-kraj platí přibližně třetinu rozpočtu, zbytek sponzoři. K VC v Brně se nedokážu zasvěceně vyjádřit. Pokud jde o zmiňovanou prestiž naší zemičky, i pro ni platí totéž, co v jiných případech: Vydělá na ní pár kšeftařů, zbytek občanů vyjde úplně naprázdno, případně je dokonce dočasně nebo trvale (vyšší ceny) omezen jejich komfort. *kafe*

vernon
hodnocení

3x
Závidíš...

hodnocení

1x

Viktore, a tady jste četl?

idnes.cz/...

irozhlas.cz/...

e15.cz/...

Nadšenci filmů s Vámi asi nesouhlasí, ohledně Velké ceny Brna.

sasa*

JJ a pak státe, přidejte nám na Fond rozkvětu filmové kultury , nebo jak se to jmenuje. Pak se mohou předvádět

a stěžovat si, jak mají malé důchody...!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]